Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 02

Šarūnas Jasikevičius apibūdino „Barcelona“ naujokus, tarp jų ir Roką Jokubaitį

Šarūnas Jasikevičius patenkintas naujais pirkiniais ir ketina tęsti praėjusį sezoną Barselonoje pradėtą projektą.

Pernai vasarą tapęs „Barcelona“ treneriu Šarūnas Jasikevičius laimėjo du trofėjus – Ispanijos čempionų titulą ir Karaliaus taurę, o Eurolygoje pasiekė finalą.

Dabar su išsaugotu žaidėjų branduoliu Šaras norėtų tęsti pradėtus darbus.

„Antrieji metai visada lengvesni nei pirmieji, – trečiadienį klubo įrašytame interviu, kurį perspaudino „Mundo Deportivo“, sakė Š.Jasikevičius. – Žaidėjai supranta, ko iš jų prašau, dabar galime nugludinti veiksmus iki automatiškumo.

Geriau, kai pažįstu juos labiau, o jie labiau žino mane.“

Po pirmojo sezono Šaras tiki, kad atėjo laikas įtvirtinti užkurtą projektą.

„Šią vasarą išvydome, kad žmonės nori pas mus atvykti, nepaisant dabartinės padėties. Tai svarbu man, nes tai rodo, jog iš šalies mūsų projektas atrodo teisingame kelyje“, – sakė „Barcelona“ treneris, netiesiogiai užsiminęs apie sudėtingą finansinę padėtį „Barcelona“ klubų struktūroje – ženkliai sumenko futbolo komandos biudžetas.

45 metų treneris dabar kelia tikslus vėl patekti į finalus.

„Manau, kad „Barca“ visada turi galimybes laimėti didžiuosius titulus. Mes žaidėme finalo ketvertuose, kai kuriuos jų laimėjome, kai kuriuos pralaimėjome. Tikslas yra būti ten, o tada mes turėsime ir galimybių laimėti“, – sakė Šaras.

Jis pasidalino ir mintimis apie komandos naujokus.

Vienas jų – Rokas Jokubaitis, persikėlęs į Barseloną iš Kauno „Žalgirio“.

„Jis yra labai jaunas žaidėjas, bet jau su Eurolygos patirtimi, – apie 20-metį gynėją kalbėjo Š.Jasikevičius. – Jis gali suteikti energijos. Jis daug paaukojo, kad atvyktų pas mus, o tai daug pasako apie jį patį.“

Pastaruoju „Barcelona“ pirkiniu tapo dar vienas žalgirietis Nigelas Hayesas.

„Mes įsigijome jį dėl minties, jog jis gali toliau tobulėti puolimo krepšinyje ir suteikti mums daugiau variantų lengvojo puolėjo pozicijoje bei po krepšiu. Jis bus vienas geriausiai besiginančių mūsų žaidėjų, to mes iš jo tikimės“, – pažymėjo Š.Jasikevičius apie 26 metų amerikietį, pastaruosius dvejus metus rungtyniavusį „Žalgiryje“.

Kiti du naujokai atvyko iš aršiausių „Barcelona“ varžovų stovyklų – turkas Sertačas Sanli iš Stambulo „Anadolu Efes“, o argentinietis Nicolas Laprovittola – iš Madrido „Real“.

Kalbėdamas apie S.Sanli treneris sakė: „Jis turėjo du labai gerus pastaruosius sezonus. Tai kitoks žaidėjas nei turime mes, be to, gali patobulėti.“

N.Laprovittolą Šaras apibūdino taip: „Jis žaidė labai aukštu lygiu pastaraisiais metais viename iš geriausių Europos klubų ir Argentinos rinktinėje. Jis padės mums pratybose, ir, tikiuosi, išsikovos savo žaidimo minutes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas