Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 14

Senas Pauliaus Jankūno kontraktas įsuko Kauno „Žalgirį“ į nemalonią situaciją

Pauliaus Jankūno kontrakto aplinkybės įvėlė Kauno „Žalgirį“ į bylą FIBA Arbitražo teisme. Šis nusprendė, kad klubas turėjo sumokėti agentūrai „BBaltics“ maždaug 135 tūkst. eurų skolą. Bet nors teismo sprendimas paviešintas lapkričio 11-ąją, „Žalgiris“ spėjo išsikuopti jau gerokai anksčiau.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nesutarimai kilo dėl seno P.Jankūno kontrakto, kurį su „Žalgiriu“ lietuvis sudarė dar 2013-aisiais. Iki tol krepšininkas priklausė agentūrai „Interperformances“, bet nuo 2013-2014-ųjų aukštaūgis įsipareigojo „BBaltics“.

Tiesa, buvęs P.Jankūno agentas Luciano Capicchioni bandė įrodyti, kad agento pakeisti puolėjas teisiškai negalėjo, todėl italas reikalavo, kad gautų visus agentinius mokesčius net ir nuo naujo P.Jankūno kontrakto, kurį žaidėjas sudarė jau bendradarbiaudamas su „BBaltics“ agentūra.

Nežinodamas, kuriam agentui tiksliai mokėti ir nenorėdamas mokėti iškart jiems abiems, „Žalgiris“ laukė, kol agentų karas išsispręs.

Kai „BBaltics“ agentūra kreipėsi dėl nesumokėto agentinio mokesčio už dviejų sezonų sutartį, FIBA Arbitražo teismas nusprendė, kad „Žalgiris“ privalo sumokėti maždaug 135 tūkst. eurų kompensaciją „BBaltics“, ne L.Capicchioni.

Tiesa, nors FIBA Artbiražo teismo nutarimas buvo paviešintas lapkričio 11-ąją, apie sprendimą „Žalgiris“ sužinojo gerokai anksčiau ir su „BBaltics“ sutarė dėl skolos grąžinimo grafiko.

„Žalgirio“ atstovai informavo 24sek, kad ši skola jau buvo įtraukta į 2016-2017 metų klubo biudžeto ir numatytų skolų grąžinimo planą.

2013-aisiais „Žalgirį“ po verslininko Vladimiro Romanovo pasitraukimo iš klubo prislėgęs beveik 13 milijonų eurų skolos baubas po truputį traukiasi iš Kauno.

„Žalgiris“ pristatydamas sezono biudžetą informavo, kad pats klubas per du sezonus ketina išmokėti likusią 1,7 mln. eurų dalį skolos. O dar 3 milijonų eurų skolos likutį prisiėmė kreditinius įsipareigojimus perėmusi „Žalgirio“ arena, paėmusi paskolą, kurią bankui įsipareigojo grąžinti iki 2023-ųjų.

Šiuose skaičiuose jau figūravo ir P.Jankūno kontrakto agentinio mokesčio skolos išmokėjimas.

Remiantis FIBA Arbitražo teismo nutarimu, P.Jankūno atlyginimas „Žalgiryje“ 2013-2014 m. sezoną siekė 575 tūkst. eurų, 2014-2015 m. – 625 tūkst. eurų.

2015 m. P.Jankūnas su „Žalgiriu“ sudarė naują ketverių metų sutartį. 24sek žiniomis, šį sezoną lietuvio atlyginimas siekia maždaug 550 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas