Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Serbų treneris įvertino Lietuvos rinktinę ir perspėjo: „Tai nebus draugiškas mačas“

Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius prieš šeštadienio rungtynes Belgrade pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos krepšinio tradicijas.
Aleksandras Džordževičius
Aleksandras Džordževičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Serbijos rinktinei rungtynės su Lietuva bus paskutinės namų rungtynės pasirengimo cikle. Tai bus savotiškos serbų išlydėtuvės į pasaulio čempionatą Kinijoje.

A.Džordževičius „Basketballsphere“ portalui teigė, kad prie komandos jau prisijungė Nikola Jokičius, o ryšys tarp Marko Guduričiaus ir Bogdano Bogdanovičiaus aikštėje stiprėja.

Serbų treneris apibūdino laukiančias rungtynes su Lietuvos rinktine: „Tai bus labai fiziška kova. Lietuviai savo stilių kuria jau daugelį metų ir jis duoda rezultatų, jie žaidžia fizišką krepšinį. Po to mes keliausime į Lietuvą. Manau, kad jie turi absoliučiai geriausius sirgalius, kurie visur seka savo rinktinę ir tai jau tapo jų prekės ženklu. Manau, kad Lietuvoje bus puiki atmosfera.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Džordževičius

A.Džordževičius tikino, kad rungtynes su lietuviais pasirinko neatsitiktinai: „Prieš keletą metų žaisdavome draugiškas rungtynes su Prancūzija, nes tai buvo fiziškai stipriausia komanda. Taip mes gerinome savo atletiškumą ir fiziškumą, kuris jiems atnešė auksą 2013 metų Europos čempionate. Lietuva yra iš Sovietų Sąjungos mokyklos. Tai krepšinio mokykla, kuri visada turėjo fantastiškų žaidėjų. Mes tai puikiai pajutome 2015 metų Europos čempionato pusfinalyje, kai mes pralaimėjome fizinę kovą. Mums tai bus geras pasitikrinimas, kuris parodys, kas mūsų laukia. Visos geros komandos yra fiziškos ir atletiškos. Bent jau tos, kurios nori laimėti medalius.“

Serbų vedlys pabrėžė, kad tai nebus „draugiškos“ rungtynės, o pasirengimo mačas.

„Aš visada sakau, kad kitos rungtynės man yra pačios svarbiausios gyvenime. Visi nori laimėti. Mes irgi. Turime užsivesti ir kurti savo filosofiją“, – kalbėjo Serbijos rinktinės treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento