Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 10

Siauras „Lietkabelio“ išsigelbėjimas takas: reikės ne tik pergalių, bet ir palankių rezultatų kitur

Prieš grupės autsaiderį Antverpeno „Telenet Giants“ pralaimėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ sukomplikavo savo šansus žengti į kitą Europos taurės etapą. Vis dėlto teorines viltis panevėžiečiai vis dar išsaugojo.
Nenad Čanak
Nenad Čanak / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą Belgijoje 77:86 pralaimėję Nenado Čanako auklėtiniai su 1 pergale ir 7 pralaimėjimais kapstosi arti C grupės dugno.

Panevėžiečiai jau tikrai nepavys bilietus į kitą etapą jau turinčių Bolonijos „Virtus“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir „AS Monaco“ klubų, bet vis dar turi nedidelę galimybę pagauti Andoros „MoraBanc“ krepšininkus.

C grupė
# Komanda Perg. Pral. Taškų santykis
1. „Virtus“ 8 0 +86
2. „Lokomotiv“ 7 2 +95
3. „AS Monaco“ 4 3 +40
4. „MoraBanc“ 3 4 -9
5. „Lietkabelis“ 1 7 -94
6. „Telenet Giants“ 1 8 -118

Kad taip ir atsitiktų, „Lietkabeliui“ ne tik nebegalima klysti pačiam, bet ir reikia laukti palankių rezultatų kitose arenose.

Pirmiausia, Aukštaitijos klubas ateinančią savaitę turės pasiekti dvi pergales per tris dienas.

Dėl Panevėžio ekipoje siautusio koronaviruso nukėlus rungtynes, „Lietkabelis“ kitą trečiadienį namuose priims „MoraBanc“, o jau po dviejų dienų savoje „Cido“ arenoje testuos ir „Monaco“ krepšininkus.

Kadangi „Lietkabelis“ pirmąją akistatą prieš andoriečius pralaimėjo 66:76, N.Čanako komandai privalu laimėti dar ir didesniu negu 10 taškų skirtumu.

Jei pergalė prieš nykštukinės valstybės komandą bus iškovota, laimėti prieš Monako klubą pakaktų net ir 1 tašku. Tiesa, net ir toks uždavinys nebus iš lengviausių, nes pirmąjį susitikimą namuose „AS Monaco“ krepšininkai laimėjo įtikinamai – 82:57.

„Lietkabelio“ tvarkaraštis

  • Gruodžio 16 d. 19:00 val. „Lietkabelis“ – „MoraBanc“
  • Gruodžio 18 d. 18:30 val. „Lietkabelis“ – „AS Monaco“

Kad patektų į kitą etapą, „Lietkabelio“ žaidėjams neužteks tik patiems nugalėti būsimuosius du varžovus – jiems dar reikės ir grupės lyderių pagalbos įveikiant Andoros klubą.

„MoraBanc“ gruodžio 22-ąją svečiuosis Bolonijoje ir žais prieš „Virtus“, kuris greičiausiai jau bus užsitikrinęs pirmąją grupės vietą, o gruodžio 29-ąją Andoros komanda žais Monake.

„Lietkabelis“ Europos taurėje žaidžia trečią sezoną. 2016-2017 m. panevėžiečiams pavyko išlipti į „Top 16“ etapą, o 2017-2018 m. jų kelionė baigėsi jau po reguliariojo sezono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas