Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skaudu, bet ne pasaulio pabaiga“: vienas rinktinės lyderių estų niukso nedramatizuoja

Lietuvos krepšinio rinktinė pirmą kartą istorijoje pralaimėjo oficialias rungtynes prieš Estiją, bet į neviltį po gauto antausio Taline nepuolė. Bent jau tokį vaizdinį sukūrė išsamiai apie rungtynes kalbėjęs Tomas Dimša.

Lietuviai klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse sausakimšoje Talino „Unibet“ arenoje 59:65 nusileido estams ir patyrė pirmą pralaimėjimą prieš juos po aštuonių pergalių iš eilės.

T.Dimša buvo vienas komandų vedlių, pelnęs 14 taškų ir 15 naudingumo balų, bet tiek jis, tiek ir kiti lietuviai padarė ir nedovanotinų klaidų gynyboje, neleidusių lemtingais momentais perlaužti mačo eigos.

„Atrodo, 65 taškus davėme jiems įmesti, bet puolime negalėjome įmesti savo metimų. Turėjome susikūrę geras progas, tiek Osvaldui, tiek Lukui, bet šiandien prametėme. Žinoma, buvo ir mano asmeniškai, ir visos komandos back-doorai, kai užsižiopsojome pirmoje pusėje. Iš jų pelnė daug taškų“, – kalbėjo žalgirietis.

Lietuvos komanda net 29:48 pralaimėjo kovą dėl kamuolių, o pirmą kamuolį po varžovų krepšiu nusiėmė tik priešpaskutinę rungtynių minutę. Estai iš viso puolime kamuolių susirinko net 15.

„Naudojome nemažai keitimosi gynybos ir tiesiog likdavome mažesni žmonės prieš jų didesnius. Buvo tokių situacijų, kai kamuolys atšokdavo toli, – didelį skirtumą kovoje dėl atšokusių kamuolių aiškino T.Dimša. – Tai skamba kaip pasiteisinimai, bet nepadarėme savo darbo, nenudirbome jo iki pabaigos, dėl to labai gaila. Padarėme estams šventę.“

Jis kartu su Edgaru Ulanovu, Luku Lekavičiumi ir Mareku Blaževičiumi buvo vieninteliai lietuviai, žaidę ne tik šiame susitikime, bet ir 2020 m. draugiškose rungtynėse Taline, kurias mūsiškiai taip pat pralaimėjo.

Vis dėlto T.Dimša paralelių tarp šių mačų neieškojo.

„Ne, jų nėra. Tai buvo rungtynės kovido laikotarpiu, kai žaidėme dėl nieko. Tai seniai pamiršta“, – sakė gynėjas.

FIBA.com nuotr./Tomas Dimša
FIBA.com nuotr./Tomas Dimša

Nors lietuvius šis pralaimėjimas iš pirmos vietos Europos čempionato atrankos H grupėje nubloškė į trečiąją, o ji negarantuotų vietos 2025 m. turnyre, T.Dimša nedramatizuoja situacijos likus dar dviem langams ir ketverioms rungtynėms iki atrankos pabaigos, kuri prasitęs tik 2024 m. lapkritį.

„Skaudu, bet tai nėra pasaulio pabaiga. Visi žinome, jog žmonės susirenka į atranką, padaro kelias treniruotes ir turi žaisti dvejas rungtynes. Pirmos pavyko, antros nepavyko. Didelis kelias dar priekyje, reikia koncentruotis toliau. Bandysime pasiimti pergales kituose languose, tai nėra pasaulio pabaiga“, – kalbėjo T.Dimša.

Bandysime pasiimti pergales kituose languose, tai nėra pasaulio pabaiga.

„Dar daug rungtynių prieš akis, – pridūrė kaunietis. – Negalime ilgai galvoti apie tą langą, nes grįžtame ir jau penktadienį žaisime Eurolygoje. Kai ateis kitas langas, tada ir galvosime. Žinome, kad reikia patekti į Europos čempionatą, tad reikia laimėti kitas rungtynes. Bet dabar nėra ko tiek toli galvoti.“

Jis nesureikšmino ir triukšmingos 7,2 tūkst. estų keltos atmosferos Talino arenoje, kurią kai kurie varžovų žaidėjai apibūdino kaip „vieną geriausių per šalies krepšinio istoriją“.

FIBA.com nuotr./Estijos krepšininkų emocijos po pergalės prieš Lietuvą
FIBA.com nuotr./Estijos krepšininkų emocijos po pergalės prieš Lietuvą

„Ne, iš vėžių neišmušė. Po Belgrado nelabai tokios atmosferos gali išmušti iš vėžių, bet džiugu už estus. Surinko pilną areną, jų krepšinis auga, smagu už juos“, – sakė Kauno „Žalgirio“ atstovas.

Kitąsyk Europos čempionato atrankoje lietuviai žais po devynių mėnesių, kai namuose ir išvykoje susikaus su šiaurės makedonais. Jie, kaip ir lietuviai, po dvejų rungtynių turi vieną pergalę, iškovotą prieš lenkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito