Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skeptikus tildantis E.Atamanas – apie „Panathinaikos“ sėkmę ir pasiekimus, kuriais didžiuojasi

Charizmatiškasis „Panathinaikos“ strategas Erginas Atamanas, graikų klubą nuvedęs iki Eurolygos čempionų sosto, sako, kad aplink netrūko skeptikų, kai sulaukė pasiūlymo treniruoti šį Atėnų klubą. Priminęs, kad jis niekad nebijojo iššūkių, E.Atamanas ėmė vardinti karjeros pasiekimus, kuriais didžiuojasi labiausiai. 58-erių turkas prisiminė ir karjeros pradžios etapą Sienos „Montepaschi“ klube šio amžiaus pradžioje.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Scanpix“ nuotr.

E.Atamanas prisiminimais dalijosi su „Baskonia“ žvaigždės Chima Moneke „YouTube“ kanalo žiūrovais. Treneris taip pat papasakojo, kaip atsidūrė „Panathinaikos“ klube:

„Kai pirmą kartą gavau pasiūlymą iš „Panathinaikos“, visi aplink mane sakė, kad persikėlimas į Atėnus pakenks mano karjerai.

Du kartus laimėję Eurolygą, su „Anadolu Efes“ nepatekome į atkrintamąsias varžybas. O „Panathinaikos“ užėmė 17-ąją vietą lygoje ir jau 12 metų nebuvo patekęs į finalo ketvertą, sirgaliai pradėjo prarasti tikėjimą savo klubu.

Nepaisant to, pirmasis susitikimas su prezidentu Dimitriu Giannakopoulu buvo labai malonus. Jis tikrai kitokia asmenybė. Labai aistringas, be to – pagarbus. Kai jis atsiuntė man pasiūlymą, priėmiau jį per daug negalvodamas, man tai buvo geras iššūkis.

Norėjau viską pakeisti komandoje, kuri Eurolygoje užėmė 17-ąją vietą, ir manęs klausė: „Kaip tu komandoje staiga pakeisi 10-11 žaidėjų?“

Pasakiau jiems, kad jie neturi nerimauti, tą patį jau buvau daręs anksčiau „Efes“ komandoje. Dėl to sukūrėme gerą komandą su tvirtais charakteriais.

Visi sakė, kad išleidome per daug pinigų. Taip, galbūt turime vieną ar du brangius žaidėjus, bet likusieji gauna standartinius atlyginimus.

Tikriausiai daug kas manė, kad dėl to, jog nusipirkome 11 naujų žaidėjų, visų atlyginimai artimi Kosto Slouko atlyginimui. Kostas yra kita istorija, nes jis yra viena didžiausių Eurolygos žvaigždžių. Jis taip pat buvo mūsų aršios varžovės „Olympiakos“ žvaigždė“.

Mano karjeroje yra daugybė akimirkų, kuriomis didžiuojuosi. Būdamas 33 metų perėmiau „Montepaschi“ ir tapau pirmuoju turkų treneriu, dirbusiu Italijoje. Dirbti Italijoje buvo mano svajonė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas ir Erginas Atamanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kostas Sloukas ir Erginas Atamanas

Per pirmąją spaudos konferenciją Sienoje manęs paklausė apie mano tikslus klubui. Aš jiems pasakiau: „Atvykau į Sieną laimėti Saportos taurę.“ Tuo metu dauguma žmonių juokėsi, nes „Montepaschi“ buvo viena iš vidutinio lygio Italijos komandų.

Kitą dieną laikraščiuose pamačiau straipsnių: „Pažiūrėkime, kiek dienų vadovaus šis naujas treneris“. Tą sezoną laimėjome Saportos taurę, o kitą sezoną pirmą kartą klubo istorijoje patekome į Eurolygą ir pasiekėme finalo ketvertą.

Man tai buvo puikus laikotarpis. Man patinka iššūkiai, pirmaisiais mano darbo metais „Galatasaray“ komandoje laimėjome lygą pirmą kartą per 27 metus, „Besiktaş“ komandoje – pirmą kartą per 57 metus. Tais metais laimėjome viską – Europos Iššūkio taurę, Turkijos taurę...“, – kalbėjo E.Atamanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus