Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 01

Slovėnijos žvaigždės pavydas lietuviams: „Atrodė, kad žaidėme Lietuvoje“

Praėjusiais metais Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių keliai susidūrė olimpinės atrankos finale Kaune. Šiemet šios komandos žaidė pirmajame Europos čempionato mače Kelne. Bet tiek pirmuoju, tiek antruoju atveju atmosfera tribūnose nelabai skyrėsi – joje dominavo žalia spalva ir lietuviškos skanduotės. Dėl jų pavydu pasidarė net Slovėnijos rinktinės žvaigždei Goranui Dragičiui.
Goranas Dragičius
Goranas Dragičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

36-erių G.Dragičius prieš metus irgi lankėsi Kaune, nors į aikštę ir neišbėgo.

Jis iš šalies stebėjo vieną didžiausių savo šalies krepšinio pergalių – laimėjimas prieš Lietuvą leido Slovėnijai pirmą kartą istorijoje prasibrauti į olimpines žaidynes.

Išvydęs savo tautiečių triumfą Lietuvoje ir fantastišką žygį Tokijuje, vos nepasibaigusį akistata prieš amerikiečius finale, G.Dragičius užsimanė atšaukti savo karjeros pabaigą nacionalinėje komandoje ir vėl sugrįžo į Slovėnijos rinktinę.

Bei pridarė daugybę problemų Lietuvai.

Nuo suolo pakilęs G.Dragičius pasiimdavo kamuolį tada, kai Lukai Dončičiui reikėdavo akimirkos poilsio arba slovėnų ataka užstrigdavo, bet praeityje NBA „All-Star“ rungtynėse žaidęs gynėjas per 23 minutes spėjo suversti 19 taškų ir kelti galvos skausmą prieš jį bandžiusiems atstovėti Lietuvos rinktinės gynėjams.

„Žinojome, kad bus sunkios rungtynės. Lietuva buvo pasiruošusi, žaidė fiziškai. Nuo pirmos iki paskutinės sekundės jie kovėsi. Jie turi stiprią komandą, ypač vidurio puolėjo pozicijoje. Žinojome, kad turėsime kautis, kovoti dėl kamuolių, tą ir padarėme. Puikiai padirbėjo Edo Muričius, Mike'as Tobey, Žiga Dimecas, taip pat ir Vlatko Čančaras. Jie nusileido varžovams ūgiu, bet kovėsi iš visų jėgų“, – apie rungtynes kalbėjo G.Dragičius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Goranas Dragičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Goranas Dragičius

Jis pernai iš arti galėjo matyti atmosferą „Žalgirio“ arenoje, bet nedaug kuo nuo jos skyrėsi ir vaizdas „Lanxess“ arenoje – lietuviai visiškai dominavo tribūnose ir griausmingai palaikė savo numylėtinius.

Tai privertė G.Dragičių pasijusti lyg Lietuvoje ir net kiek pavydėti lietuviams.

„Atrodė, kad žaidėme Lietuvoje. Atvyko labai daug sirgalių, kurie juos palaikė, – sakė slovėnas. – Buvo neįtikėtina. Žinoma, norėčiau, kad būtų daugiau slovėnų sirgalių. Bet mus kažkiek net užvedė tai, kad pamatėme tiek daug lietuvių sirgalių. Jie yra krepšinio šalis, panašūs į mus – jei neklystu, Lietuvoje yra tik 3 milijonai žmonių. Jie visada kovoja dėl medalių. Smagu matyti, kad jie užpildo areną ir nesvarbu, už kurią komandą jie serga.“

Pagyrų tiek Lietuvos sirgaliams, tiek visai komandai negailėjo ir Slovėnijos rinktinės treneris Aleksandras Sekuličius, palyginęs ir lietuvių komandą su pernykšte, kai ją dar treniravo Darius Maskoliūnas.

„Kitas treneris, kai kurie žaidėjai irgi pasikeitė. Jie kitaip gynėsi prieš Luką, dažnai keitėsi ginamaisiais. Bet Luka visada randa būdų pralaužti gynybą. Galbūt jis neatakavo puikiai, bet visi kiti žaidėjai žengė į priekį ir jam padėjo. Rungtynės buvo kitokios, nors buvo daug lietuvių ir jautėsi, lyg žaistume Lietuvoje. Galbūt tai mus užvedė. Atiduodu pagarbą Lietuvai. Kaip ir sakiau prieš rungtynes, manau, kad jie išlieka tarp favoritų žengti iki pabaigos šiame turnyre“, – teigė slovėnas.

Iškovoti pergalę slovėnams nesutrukdė nė incidentas prieš jas.

Iš viešbučio į areną norėję vykti Europos čempionai taip ir nesulaukė komandos autobuso ir buvo priversti kviestis taksi.

„Buvo gana keista, – šypsojosi G.Dragičius, paklaustas apie neįprastą situaciją likus kelioms valandoms iki mačo. – Išėjome, laukėme autobuso, bet jis neatvažiavo. Žaidėjai ėmė nervintis, nes prieš rungtynes nori galvoti tik apie jas. Bet galiausiai, išsikvietėme tris ar keturis taksi, susėdome ir išvažiavome.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas