Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 02

Slovėnų spaudos akcentai: pikti lietuvių skundai, švilpimas ir L.Dončičiaus reakcija

​​​​​​​Didžiausi Slovėnijos naujienų portalai, aprašydami Europos krepšinio čempionato pirmąsias rungtynes, pažymėjo Lietuvos sirgalius, citavo Luką Dončičių, priekaištavo organizatoriams ir akcentavo saviškių pergalę Kelne.

„Pikti lietuviai savo pyktį liejo ant Dončičiaus ir teisėjų po pralaimėjimo“, skelbė siol.net po Europos čempionato rungtynių, kuriose Slovėnijos krepšininkai 92:85 palaužė Lietuvos komandą.

„Lietuviams vėl parodyta, kas yra Europos čempionai“, – skelbė delo.si antraštė, vienu sakiniu priminusi ir 2017 metų slovėnų triumfą Europos pirmenybėse, ir pernykštę pergalę prieš Dariaus Maskoliūno vadovaujamą komandą olimpinės atrankos finale Kaune.

„Delo“ rašė, kad slovėnai buvo sutikti „armijos Lietuvos sirgalių Kelno „Lanxess“ arenoje, atkreipė dėmesį, jog tai 14-asis Slovėnijos komandos pasirodymas iš eilės Europos pirmenybėse.

„Ir pirmasis, kai turnyrą jie pradeda kaip titulą ginantys čempionai, – pažymėjo delo.si. – Žengus į aikštę slovėnai buvo nušvilpti lietuvių sirgalių.“

Populiaraus Slovėnijos portalo siol.net tekste buvo daug dėmesio skirta mūsų šalies rinktinės atstovų priekaištams teisėjams.

Mače netrūko kietų pražangų prieš slovėnų lyderį Luką Dončičių, o kartais ir jis rodė ne tik krepšinio talentą, bet ir aktorinius sugebėjimus, provokuodamas pražangas.

„Negaliu komentuoti arbitrų darbo, bet turėjau su jais daug diskusijų apie kontakto lygį. Prisilietimai prie Domanto Sabonio ir Lukos Dončičiaus, mano manymu, buvo skirtingi“, – po mačo teigė Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

„Sutinku, ką sako treneris. Mes negalime į jį žiūrėti kaip į žvaigždę, nors jis toks ir yra. Reikia jam duoti iš alkūnės, kaip ir kitiems. Galbūt ne mes jį tiek gerbėme, kiek jį gerbė kiti aikštelėje esantys žmonės.

Nenoriu išsiplėsti, bet kartais atrodo, jog duodame jam MVP ir skirstomės“, – rėžė ir Mindaugas Kuzminskas, su 19 taškų buvęs rezultatyviausiu Lietuvos komandos gretose.

Slovėnijos žiniasklaida aprašė lietuvių mintis, bet aukštino ir savus.

Buvo cituojamas ir Luka Dončičius, kuris pateikė trumpą komentarą tik prieš televizijos kameras, bet atsisakė šnekėti bendravimui su žiniasklaida skirtoje erdvėje, kur laukė daugiau žurnalistų.

„Iš pradžių pirmavome, o tada paskutiniame kėlinyje jau buvome atsilikę, – akimirką, kai lietuviai buvo perėmę iniciatyvą ir pirmavo penkiais taškais (83:78) prisiminė L.Dončičius, pelnęs 14 taškų ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų ketvirtadienio vakarą. – Mes atsitiesėme kaip visa komanda, tikrai nuopelnai komandos draugams, nes kiekvienas žaidė fenomenaliai.

Anaiptol nebuvo lengva, Lietuva yra labai gera komanda, turėjome sunkiai kautis, kad laimėtume rungtynes.“

Kalbėdamas „Pop TV“ jis pasisakė ir apie švilpimą, atskriejusį iš lietuvių aistruolių tribūnų. Kai slovėnai pasirodė Kelno arenoje, Lietuvos rinktinės aistruoliai nepagailėjo aršaus sutikimo, ypač švilpdami L.Dončičiui, siekdami išmušti jį iš vėžių.

„Švilpimas? Tai buvo tarsi žaistume Lietuvoje, bet girdėjome ir kažkiek slovėnų, esame jiems dėkingi už kelionę čia, – sakė L.Dončičius. – Pačiam man nerūpi švilpimas. Koronaviruso metu, kai salės buvo tuščios, aš iš viso nejaučiau emocijų. Dabar jos yra, tad viskas šaunu.“

Delo.si priminė, kad tai buvo 18-asis Slovėnijos ir Lietuvos krepšininkų susitikimas.

Lietuva yra laimėjusi dvylika tarpusavio dvikovų, Slovėnija – tik šešias.

Nors šįkart Slovėnijos rinktinė laimėjo 4 taškais mažiau nei pernai Kaune pakeliui į olimpines žaidynes Tokijuje, ir ketvirtadienį Kelne slovėnai laikėsi priekyje didžiąją mačo dalį – anot delo.si, Slovėnija pirmavo 29 minutes ir 43 sekundes, o Lietuva tik 6 minutes ir 19 sekundžių.

Siol.net pažymėjo, kad Slovėnija sustabdė pavojingiausius Lietuvos rinktinės ginklus ir iškovojo dešimtą pergalę iš eilės Europos pirmenybėse, skaičiuojant ir 2017 metų turnyro laimėjimus.

„Slovėnija parodė čempionišką charakterį ir, nepaisant trukdžių, nugalėjo Lietuvą su tikra sirgalių armija užnugaryje“, – pažymėjo slovėnų portalas.

Šiame mače svarbią tūkstančio taškų ribą peržengė Slovėnijos krepšinio veteranas Goranas Dragičius.

Į rinktinę sugrįžęs 36 metų gynėjas pelnė 19 taškų ir Slovėnijos rinktinėje dabar jų iš viso yra surinkęs 1010. Taip G.Dragičius aplenkė Teomaną Alibegovičių – puolėją, kuris buvo ryškiu lyderiu pirmajame dešimtmetyje Slovėnijai atsiskyrus nuo Jugoslavijos, kai mažos šalies rinktinė dar nebuvo tokia stipri krepšinio turnyruose.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Goranas Dragičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Goranas Dragičius

„Žinojome, kad bus sunkus, fiziškas mačas. Jie žaisdavo solidžiai ketvirtoje ir penktoje pozicijose, – kalbėjo G.Dragičius veikiausiai apie Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną. – Žinojome, kad turėsime kautis ten, šokti aukštai. Išskirtinį pasirodymą surengė Muričius, Tobey, Čančaras ir Dimacas, kurie žemesni, bet kovojo gerai.“

G.Dragičius buvo paklaustas ir apie neįprastą kelionę į areną prieš rungtynes, kai Slovėnijos rinktinę vežti turėjęs vokiečių autobusas kažkur pradingo. Krepšininkams teko gaudyti taksi ir grupėmis pasiekti areną.

„Šiek tiek nepatogu. Mes laukėme autobuso, kuris nepasirodė. Žaidėjai ir vadovai pradėjo nervintis. Juk prieš rungtynes norisi tiesiog susikaupti. Galiausiai mes išsikvietėme taksi ir visi taip nuvažiavome į rungtynes“, – papasakojo Slovėnijos rinktinės kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas