Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 22

Spėja, kad po sezono J.Nebo paliks „Žalgirį“: „Jis nori eiti į didesnę komandą“

Kauno „Žalgirio“ stovykloje – reta šį sezoną proga džiaugtis. Jure Zdovco auklėtiniai pritildė skeptikus ir iškovojo pirmąjį sezono trofėjų, Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte pranokę Šiaulių ir Panevėžio klubus. Bet laiko švęsti daug nėra – reikia rengtis artėjančiam kapitaliniam sudėties pertvarkymui. Pasak Lino Kleizos, pakeisti reikia 80-90 proc. komandos, o naudingiausias žalgirietis Eurolygos turnyre Joshas Nebo mintyse jau yra susikrovęs lagaminus.

Kauno „Žalgiris“ užtikrintai apgynė Karaliaus Mindaugo taurės titulą.

Lietuvos čempionams skęstant Eurolygos lentelės dugne ir vargstant su kiekvienu varžovu šalies pirmenybėse, prieš KMT finalo ketvertą kilo ažiotažas apie galimą naują taurės čempioną, tačiau lemiamoje turnyro akistatoje Jure Zdovco auklėtiniai Panevėžio „Lietkabelį“ pervažiavo 91:66.

Tai rekordinis skirtumas KMT finalų istorijoje, o Aukštaitijos klubo, pasak legendinio šalies krepšininko Lino Kleizos, nebūtų išgelbėję ir visi sveiki žaidėjai, įskaitant COVID-19 susirgusį Džordžę Gagičių, pėdą susižeidusį Nikolą Radičevičių ar prieš finalą sunegalavusį Kristupą Žemaitį.

„Nieko geriau „Lietkabelis“ padaryti negalėjo. Kaip ir kalbėjome anksčiau, jei „Žalgiris“ susitvarko reikalus ir rodo artimesnį savo potencialui žaidimą, turi geresnius žaidėjus ir didesnę rotaciją, sugrįžusi Joffrey Lauvergne'ą, tai šansų „Lietkabelis“ nebūtų turėjęs ir su visais sveikais žaidėjais. Turi būti labai bloga diena „Žalgiriui“, kokių šįmet jau ne kartą esame matę, kad „Lietkabelis“ laimėtų, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza. – KMT finalo ketverte matėme kovą tarp trijų panašių komandų, gal tik „Šiaulių-7bet“ yra kiek žemesnio lygio ekipa. Ar yra skirtumas tarp „Ryto“ ir „Lietkabelio“? Tai – monetos metimas, kam geriau pakris ir geriau tą dieną eisis.“

Nesėkmių seriją Eurolygoje nutraukę ir pirmąjį sezono trofėjų iškovoję „Žalgirio“ atstovai strategas Jure Zdovcas ir MVP apdovanojimą iškovojęs Joffrey Lauvergne'as po finalo prakalbo apie šviesią ateitį.

„Jei kalbama apie šviesią ateitį LKL, tai sutinku pilnai. Gal daugiau pergalių bus ir Eurolygoje, bet niekas labai stipriai nepasikeitė – bus ir geresnių „Žalgirio“ rungtynių, bus ir blogesnių. Į Kauną atvažiuos dar daug labai stiprių komandų, o „Žalgiris“ turės tikslą su jomis sukovoti“, – teigė L.Kleiza.

Marekas Blaževičius tapo vieninteliu „Žalgirio“ krepšininku, kuris nepasirodė ant parketo per visą KMT savaitgalį.

„Kodėl buvo nusodintas Marekas? Kad numuštų jo kainą? Pasiimi jauną žaidėją, vėl jį užsodini ir nieko iš jo negauni. Jei žiūrėčiau iš agentų pusės, tai nenorėčiau čia vežti savo žaidėjų, – sakė L.Kleiza. – Situacija yra nekontroliuojama. Suprantu J.Zdovcą – jis nori laimėti. Žinodamas, kad čia nebebūsiu, aš irgi J.Zdovco vietoje žaisčiau su geriausia įmanoma sudėtimi, jog vėliau galėčiau išeiti kiek pakelta galva. Bet jie ir su Mareku būtų laimėję titulą. Skirtumą aikštėje daro Joffrey Lauvergne'as. Ar daro Joshas Nebo? Tai jau kitas klausimas.“

Pasak L.Kleizos, praėjusią vasarą dvejų metų kontraktą pagal formulę „1+1“ su „Žalgiriu“ sudaręs Joshas Nebo kitą sezoną Kaune rungtyniauti nenori. Krepšininko žvilgsnis krypsta į didesnius Senojo žemyno klubus.

„Joshas Nebo nori išvažiuoti. Kitą sezoną jis „Žalgiryje“ būti nenori. Aš girdėjau, kad jis nori eiti į didesnę komandą. Kaip pirmam sezonui Eurolygoje, Kaune buvo gerai, bet po sezono jis norės išeiti. Agentai ties tuo jau dirba“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza.

Pasak 15min šaltinių, iš Izraelio ekipos Eilato „Hapoel“ atvykęs įspūdingu sudėjimu ir šuoliu pasižymintis centras šį sezoną Lietuvos čempionų gretose uždirba apie 260 tūkst. JAV dolerių.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“

24-erių metų amerikietis – efektyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygos turnyre, vienintelis įlipantis į dviženklę naudingumo balų zoną.

Debiutiniame sezone stipriausiame Senojo žemyno turnyre J.Nebo per 23 minutes ant parketo fiksuoja po 8,2 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 12,4 efektyvumo balo rodiklį.

LKL pirmenybėse – 7,1 taško, 5,6 sugriebto kamuolio ir 10,6 naudingumo balo vidurkiai per beveik 19 minučių.

Ar šis krepšininkas rastų savo vietą po saule elitiniuose Eurolygos klubuose?

„Matome išskirtinių atletinių sugebėjimų žaidėją. LKL jis triuškina varžovus po krepšiu, nes fiziškai yra daug galingesnis. Bet jam reikia sukurti progas, reikia greitos ir kuriančios komandos, nes J.Nebo yra „du prieš du“ žaidėjas. LKL jis gali varžovą įveikti nugara, bet Eurolygoje tai tikrai nebus jo pagrindinis ginklas, – mintimis dalijosi skautas Benas Matkevičius. – Galvoju, kad jis gali būti naudingas „du prieš du“ situacijose, gali gynyboje susirinkti kamuolius, nebūtinai blokuoti varžovo metimą, bet dėl sprogstamo šuolio gali trukdyti atakuoti krepšį. Nežinau, ar būtinai grandų komandose, bet antros pakopos klubuose jis galėtų žaisti, priklausomai nuo tos ekipos sudėties ir vaidmens joje.“

L.Kleizos teigimu, „Žalgiris“ privalo turėti sprendimų planą, kadangi Lietuvos čempionų sudėtis reikalauja kapitalinio pertvarkymo. Jis nėra tikras, ar kitą sezoną Kaune matysime rungtyniaujantį Mantą Kalnietį, kuris artėjantį ketvirtadienį gulsis ant operacinės stalo dėl nesibaigiančių čiurnos problemų.

„Jiems reiktų apsispręsti, ką jie daro. Marekas kontrakte turi savo pliusą – arba pratęsi sutartį dabar ir investuoji, arba paleidi. Ką tos papildomos dvi pergalės Eurolygoje pakeistų? Gal kažkiek psichologiškai būtų geriau. Jei norime kitą sezoną matyti „Žalgirį“ grįžtantį, turi pasikeisti 80-90 proc. komandos. Derėtų pasilikti gal keturis žaidėjus – Luką, Ulią, vieną iš centrų... Sprendimų reiks priimti daug, – sakė L.Kleiza. – Klausimas, ar Kalnas jau sužaidė paskutinį savo mačą „Žalgiryje“, ar dar ne. Nežinia, kiek truks jo atsistatymas. „Žalgiris“ turės priimti daug sprendimų. Jie mato, kad negali turėti tiek daug vienodų žaidėjų su vienodomis galimybėmis, reikia stipriai atjauninti sudėtį. Ar jie tai padarys, neaišku.“

Visa 15min laida PIKENROLAS su Linu Kleiza ir Benu Matkevičiumi:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir B.Matkevičius – KMT, kitas „Žalgirio“ treneris ir gandai apie J.Nebo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas