Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 20

Su ironijos krislu – Šaro žvilgsnis Kauno kryptimi: „Einame, kaip sakant, panašioj linijoj“

„Kaip laidotuvėse“, – sakė Šarūnas Jasikevičius, paklaustas, kokia nuotaika vyravo pirmajame „Barcelona“ komandos susirinkime po dramatiškai pralaimėto Eurolygos pusfinalio. Nors finalo ketverte tempas milžiniškas, Šaras su lietuviška kompanija seka ir Kauno „Žalgirio“ reikalus bei šypsosi, kad dabar ir dabartinė, ir buvusi jo komanda yra panašios psichologinės būklės.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą „Barcelona“ 83:86 krito principiniame „El Clasico“ mūšyje su Madrido „Real“ ir šeštadienį jiems teliko kova dėl garbės – trečiosios vietos.

Paprašytas apibūdinti nuotaiką pirmajame komandos susirinkime po nuvylusio pusfinalio, Šaras ilgai negalvojo.

„Kaip laidotuvės. Net sakyčiau, kad taip ir turi būti. Negaliu rasti žodžių, kad kažką padaryčiau kitaip, kad jie geriau jaustųsi. Yra, kaip yra. Nereikia meluoti, tokia mūsų būsena. Ne pirmas skaudus pralaimėjimas kai kuriems žaidėjams. Dažnai pabrėžiu, kad yra komandoje 30-mečių. Turime būti profesionalai, kitos rungtynės yra rytoj.

Tikiuosi, kad būsime geresnės fizinės ir psichologinės būklės. Ir eisime kautis. Trečia vieta yra žymiai geriau nei ketvirta. Toks yra kalendorius, tokios yra taisyklės. Reikia žaisti dėl savęs, dėl sirgalių, dėl garbės“, – kalbėjo specialistas.

Kaip laidotuvės.

Ketvirtadienį prieš Eurolygos pusfinalį įvyko ir svarbios LKL pusfinalio serijos rungtynės, kuriose Kauno „Žalgiris“ namuose 69:73 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. Dabar serijoje iki trijų pergalių panevėžiečiai pirmauja 2-1, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai atsidūrė ties prarajos riba.

„Dažniausiai visą sezoną, jei „Barca“ laimi, tai ir „Žalgiris“ laimi. Taip buvo per taures, daug Eurolygos rungtynių. Einam, kaip sakant, panašioj linijoj. Žiūrėjome kažkiek vakar rungtynes, užmečiau akį. Dabar esame toje pačioje psichologinėje būsenoje, kaip suprantu“, – ironiškai šypsojosi Šaras.

Grįžęs prie „Barcos“ reikalų treneris ne visiškai sutiko su teiginiu, kad jo žaidėjai galbūt buvo labiausiai nusipelnę laimėti Eurolygą šiame sezone.

„Nusipelnę ar ne, bet mes paleidžiam daug titulų su šita komanda. Paleidome Supertaurę su +19, vakar irgi... Bet vakar visas rungtynes nežaidėme gero krepšinio, nebuvau patenkintas, paprasčiausiai Madridas kažkiek prametinėjo susikūręs progas. Negalime užbaigti rungtynių, ketvirčių, serijų. Nesame tokia komanda. Esame su tuo susitaikę, bandome su tuo kovoti ir, deja, vakar nepavyko“, – svarstė Š.Jasikevičius.

Kai 2018-siais su Kauno „Žalgiriu“ toje pačioje „Štark“ arenoje Šaras krito pusfinalyje, į trečios vietos rungtynes žiūrėjo rimtai. Lietuvos čempionams net ir toks pasiekimas reiškė daug. 15min paklaustas, kiek trečia vieta reikštų „Barcelona“ klubui, strategas pabrėžė, jog tiesiog reikia būti profesionalais.

„Mes nesudarome kalendorių, mums moka didžiulius pinigus, atvažiavo dėl mūsų 2000 sirgalių. Visų pirma, reikia gerbti save, fanus, – akcentavo Š.Jasikevičius. – Mūsų darbas yra eiti ir žaisti, trenerių darbas yra bandyti ruoštis. Turime ir žaidėjų, kurie neįėjo į finalo ketvertą visu 100 proc. dėl įvairių priežasčių. Dar reikia, kad ir jie geriau pasijaustų. Kitą penktadienį pradedame atkrintamųjų seriją ACB. Reikia laikyti balansą. Reikia bandyti laimėti, bet reikia ir kitus dalykus pabandyti pasiekti.“

Jei tu negali savęs motyvuoti finalo ketverte žaisti...

Tad rungtynių planas ar žaidėjų asmeninė motyvacija vaidins didesnį vaidmenį kovoje dėl trečiosios vietos?

„Jei tu negali savęs motyvuoti finalo ketverte žaisti... Man neturėtų reikėti jų motyvuoti“, – pokalbį uždarė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas