Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08

Švilpė ir savi sirgaliai: košmariškai subyrėjęs „Real“ liko ketvirtas Eurolygoje

Milžinišką persvarą rungtynių pabaigoje išbarstęs Madrido „Real“ (18-10) klubas patyrė ketvirtą pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės ir nukrito į 4 vietą.
Pablo Laso
Pablo Laso / „Scanpix“ nuotr.

Pablo Laso auklėtiniai penktadienį namuose 88:97 turėjo pripažinti Miuncheno „Bayern“ (14-14) krepšininkų pranašumą.

Bavarai jau buvo ramūs dėl savo vietos turnyrinėje lentelėje – jie negalėjo nei pakilti, nei nukristi iš 8 pozicijos. Ketvirtfinalio serijoje Andrea Trinchieri auklėtiniai kovos su Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“.

„Real“ klubui šios rungtynės buvo gerokai svarbesnės – pergalė karališkąjį klubą būtų pakėlusi į antrąją poziciją. Tokiu atveju, ketvirtfinalyje „Real“ būtų kovojęs su Donato Motiejūno „Monaco“.

„Monaco“ ir D.Motiejūnas dabar susitiks su Pirėjo „Olympiakos“. Trečiąją vietą užėmė Milano „Olimpia“.

Didžiąją rungtynių dalį pirmavęs „Real“ trečiojo kėlinio pabaigoje turėjo net 19 taškų pranašumą (75:56), tačiau sugebėjo visą šią persvarą išbarstyti. Likus žaisti 2 minutėms jau pirmavo „Bayern“ (82:88), per likusį laiką išsaugojusi pergalę.

Skaičiuojant visus turnyrus, „Real“ klubui tai jau penktas pralaimėjimas per šešerias rungtynes. Susitikimo pabaigoje Madrido arenoje jau buvo girdimas ir savų sirgalių švilpimas.

„Real“: Guerschonas Yabusele, Sergio Llullas (5 rez. perd.), Gabrielis Deckas (5 atk. kam.) ir Fabienas Causeur (4/5 trit.) – po 12, Walteris Tavaresas ir Jefferey Taylor – po 8.

„Bayern“: Ognjenas Jaramazas 19, DeShaunas Thomasas 16, Žanas Markas Šiško 13, Othello Hunteris (6 atk. kam.), Andreasas Obstas 9.

„Real“ varžovo ketvirtfinalio serijoje dar teks palaukti, nes Stambulo „Anadolu Efes“ (16-12) penktadienį išvykoje 85:93 (29:21, 11:19, 22:25, 23:28) pralaimėjo Belgrado „Crvena zvezda“ (12-16) komandai, kuriai šios rungtynės jau nieko nebereiškė. Serbijos klubas nepateko į atkrintamąsias.

Eurolygos čempionų titulą ginantiems „Anadolu Efes“ krepšininkams pergalė būtų garantavusi 5 vietą. Jie vis dar gali finišuoti penkti, jei Tel Avivo „Maccabi“ kitą savaitę namie pralaimės Stambulo „Fenerbahče“ ekipai. Jei „Maccabi“ laimės, tada „Anadolu Efes“ liks šešti ir ketvirtfinalio serijoje žais su Milano „Olimpia“.

„Crvena zvezda“: Nikola Kaliničius 16 (0/5 trit., 10 atk. kam., 8 rez. perd.), Nate‘as Woltersas ir Ognjenas Dobričius – po 15, Luka Mitrovičius 11, Dejanas Davidovacas 10.

„Anadolu Efes“: Shane‘as Larkinas 16 (6 rez. perd.), Bryantas Dunstonas 14, Chrisas Singletonas 13 (8 atk. kam.), Jamesas Andersonas 12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas