Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

Rekordiškai Paryžiuje klydęs „Lietkabelis“ atkrintamosiose žais su Bolonijos „Virtus“

Narsiai kovojęs ir trečiajame kėlinyje dar 8 taškais pirmavęs Panevėžio „Lietkabelis“ (9-7) iš pusiausvyros išvedė net NBA čempioną Jordaną McRae – amerikietis už dvi technines pražangas anksčiau laiko buvo išvytas į dušą, bet tai užvedė šeimininkus.
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo tos akimirkos „Metropolitans 92“ (11-5) laimėjo atkarpą 13:0 ir perėmė iniciatyvą.

Tuo metu „Lietkabeliui“ kamuolys iš rankų ėmė slysti lyg sviestu išteptas. Vien trečiajame kėlinyje svečiai suklydo 8 kartus, o iš viso net 25 (!) sykius. Tai šio sezono panevėžiečių antirekordas šio sezono Europos taurėje.

Nenadas Čanakas, įprastai santūrus, staugė ant savo auklėtinių, bet pergalę 69:76 šventė Vincento Collet treniruojamas Paryžiaus klubas.

Skaudi nesėkmė reiškia, kad „Lietkabelis“ A grupėje finišuos penktas, neturės namų aikštės pranašumo Europos taurės atkrintamosiose ir aštuntfinalio rungtynėse išvykoje turės susitikti su grėsminguoju Bolonijos „Virtus“ klubu.

Tikslą sugrįžti į Eurolygą keliantis legendinis Italijos klubas pastaruoju metu dar pasipildė ir Maskvos CSKA komandoje žaidusiais Tornike Šengelija bei Danieliu Hackettu.

Lemiamose sezono rungtynėse Paryžiuje „Lietkabeliui“ nepadėjo lyderis Gediminas Orelikas. Rezultatyviausias panevėžiečių žaidėjas šio sezono Europos taurėje (vid. 15,6 tšk.) sunegalavo.

„Metropolitans 92“: Willas Cummingsas 22 (6 kld., 9 išpr. praž.), Vince’as Hunteris 19 (8 atk. kam.), Jordanas McRae 15, Tomeras Ginatas 10.

„Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 18 (3/8 trit., 4 kld.), Dovydas Giedraitis 15 (3/4 trit.), Džordže Gagičius 10 (6 atk. kam., 4 kld.), Vytenis Lipkevičius 9, Gabrielius Maldūnas 8.

Ketvirtas kėlinys

40 min. Deja... 76:69 laimi šeimininkai.

39 min. Ir dar vienas! (71:67).

38 min. D.Giedraičio tritaškis! (69:64)

37 min. „Lietkabeliui“ kamuolys ir toliau atrodo lyg išteptas sviestu... Jis slysta iš rankų, o šeimininkai renka lengvus taškus (69:61). N.Čanakas prašo minutės pertraukėlės ir pusę laiko tiesiog rėkia ant savo žaidėjų.

35 min. N.Čanako auklėtiniai klysta jau 22 (!) kartą... W.Cummingsas vagia kamuolį ir Vince'as Hunteris pelno lengvus taškus (63:58).

35 min. Dar viena techninė pražanga šeimininkams – šįkart už vaidybą. „Lietkabelis“ priekyje 57:58.

34 min. Kažkoks klaidų šou... Svečių sąskaitoje jau 18 pamestų kamuolių, šeimininkų – 17. „Metropolitans 92“ ketvirtajame kėlinyje per 4 minutes dar nėra pelnę nė taško.

31 min. Dar viena techninė pražanga šeimininkams. Šįkart už ginčus baudžiamas V.Collet (57:55).

Trečias kėlinys

30 min. Pagaliau... K.Berzinis nutraukia „Lietkabelio“ taškų badą su trečiojo kėlinio sirena. 8 taškais pirmavę svečiai buvo įkritę į duobę 0:13... Prieš lemiamą ketvirtį „Metropolitans 92“ priekyje 57:54.

29 min. Trečias iš eilės „Metropolitans 92“ tritaškis... (55:52).

28 min. Deja, vieno iš lyderių išvarymas, atrodo, sutelkė kitus Paryžiaus klubo krepšininkus. „Metropolitans 92“ duria du tritaškius ir lygina rezultatą (52:52). Šeimininkus į priekį tempia jau 18 taškų pelnęs amerikietis Willas Cummingsas.

26 min. NBA čempiono J.McRae rungtynės – baigtos! Dvi greitos techninės pražangos už ginčus su teisėjais ir ankstyvas dušas. N.Čanako auklėtiniai didina pranašumą iki 8 taškų (44:52).

24 min. G.Maldūnas! Jau šeštas „Lietkabelio“ aukštaūgio taškas trečiajame kėlinyje (42:48).

22 min. Sėkminga „Lietkabelio“ trečio kėlinio pradžia. D.Giedraitis drąsiai meta greitos atakos metu ir pataiko (39:43).

Antras kėlinys

20 min. Įpusėjus rungtynėms – lygu (37:37).

19 min. D.Giedraitis padidina svečių persvarą iki rekordinės (27:35), bet šeimininkai į tai atsako dar viena sėkminga atkarpa. Jei tik „Lietkabelis“ nepataiko, „Metropolitans 92“ stengiasi kuo greičiau lėkti į greitą puolimą ir taip rinkti lengvus taškus (33:35).

17 min. P.Kalaitzakis provokuoja NBA čempiono J.McRae pražangą mesdamas iš toli, pataiko visas baudas ir savo sąskaitoje turi jau 11 taškų. Aštrų prasiveržimą prideda K.Žemaitis ir minutės pertraukėlės prašo jau šeimininkų treneris Vincentas Collet.

15 min. „Metropolitans 92“ atsako spurtu 7:2 ir mažina skirtumą iki minimalaus (27:28).

12 min. Dž.Gagičius pelno du su pražanga, iš vidutinio nuotolio pataiko ir D.Giedraitis ir jau plius šeši „Lietkabelio“ (20:26).

Pirmas kėlinys

10 min. Nuo suolo pakilęs K.Giedraitis smeigia tritaškį ir drąsiai pirmąjį kėlinį užbaigiantys N.Čanako auklėtiniai pirmauja (20:22). Paskutinę sekundę dar vienu bloku varžovus pavaišina G.Maldūnas.

8 min. Kitose A grupės rungtynėse Andoros „MoraBanc“ (10-6) Lenkijoje dramatiškai 95:91 palaužė Vroclavo „Šlask“, o tai reiškia, kad „Lietkabelis“ laimėjęs Paryžiuje finišuotų 3-ias, pralaimėjęs – 5-as.

6 min. J.McRae pataiko jau trečią savo tritaškį... (14:9). Taikliu metimu iš toli atsako ir V.Lipkevičius (14:12).

3 min. Koooks G.Maldūno stogas! Taškus Gabas pelno ir puolime (5:4), o lyderio vaidmens imasi P.Kalaitzakis – graikas pataiko iš toli (5:7).

2 min. Sunki pradžia – J.McRae įskraidina tritaškį, o laisvo K.Žemaičio tolimas metimas net neliečia lanko... Laimei, pataiko P.Kalaitzakis (3:2).

Aiškėja varžovai

B grupėje Liublianos „Cedevita Olimpija“ trečiadienį išvykoje 88:67 sutriuškino Patrų „Promitheas“ klubą ir užėmė 3 vietą. Į 4-ą nukrito Bolonijos „Virtus“, o 5-i liko Podgoricos „Budučnost“ su Donatu Taroliu.

Likęs penktas A grupėje „Lietkabelis“ susitiktų su grėsminguoju „Virtus“, o finišavęs trečias – su Martyno Echodo atstovaujama Venecijos „Umana Reyer“ arba Bursos „Bursaspor“.

Prieš rungtynes

Po šių rungtynių paaiškės galutinė „Lietkabelio“ pozicija Europos taurėje A lygoje. Pergalė panevėžiečiams garantuotų 3 vietą ir namų aikštės pranašumą atkrintamosiose.

Pralaimėjimas – nustumtų į 5 poziciją ir tuomet vienintelį atkrintamųjų mačą su B grupės komanda tektų žaisti išvykoje.

„Lietkabelis“ užimti ketvirtos vietos nebegali, nes Andoros „MoraBanc“ (10-6) trečiadienį Lenkijoje dramatiškai 95:91 palaužė Vroclavo „Šlask“.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Nenadas Čanakas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Nenadas Čanakas

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Lietuvoje „Lietkabelis“ prieš „Metropolitans 92“ laimėjo 96:89.

Paryžiaus klubas pirmauja Prancūzijos čempionate kartu su Donato Motiejūno „Monaco“ (abu klubai turi po 19 pergalių ir 7 pralaimėjimus). „Lietkabelis“ LKL pirmenybėse žengia trečias (20-5).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas