Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:33

Turkijoje spindintis M.Echodas – apie Manisos projektą, „ne“ „vilkams“ ir A.Trinchieri protrūkį

Skambiai Turkijos klube Manisos „Büyükşehir Belediyespor“ debiutavęs Martynas Echodas atskleidė sprendimo keltis iš Vilniaus „Ryto“ motyvus, gautą dėmesį iš kito sostinės klubo bei norą ne tik įsitvirtinti užsienyje, bet ir sugrįžti į Lietuvos rinktinę, kurios vairą neseniai perėmė jam puikiai pažįstamas Rimas Kurtinaitis.

Pirmąjį kartą Lietuvos čempionu praėjusį birželį su Vilniaus „Rytu“ tapęs Martynas Echodas nusprendė antrą kartą karjeroje išmėginti legionieriaus duoną.

Pirmasis bandymas Italijoje prieš trejus metus prisvilo, kai po sezono Martynas vėl sugrįžo į „Rytą“, o šįkart 27-erių metų 206 cm ūgio aukštaūgis siekia ryškiausiomis spalvomis save parodyti du Eurolygos grandus ir tris stiprius Europos taurės klubus turinčioje Turkijos rinkoje.

Krepšininkas sudarė vienerių metų kontraktą su sparčiai augančiu Manisos „Büyükşehir Belediyespor“ klubu, kuris, kaip ir „Rytas“, irgi varžosi FIBA Čempionų lygos turnyre.

„Pirmas dalykas – vėl norėjau žaisti užsienyje, nes „Ryte“ jaučiau maksimalią komfortą zoną. Kitas dalykas – Turkijos lyga yra žymiai stipresnė už Lietuvos, nors ir Čempionų lyga yra ta pati. Turkijos pirmenybėse tenka žaisti prieš Eurolygos grandus, prieš geras Europos taurės komandas. Man norėjosi žengti vieną žingsnį į viršų, – praėjusios vasaros sprendimą pakelti sparnus iš Lietuvos sostinės 15min aiškino Martynas Echodas. – Turėjau susidomėjimo iš užsienio, bet kažko kosminio nebuvo. Norėjau didelio vaidmens ir vėl išbandyti save užsienyje. Pirmas Italijoje pridegęs blynas galbūt kažkiek atbaido komandas, neva užsienyje negaliu gerai žaisti. Aš noriu tai paneigti ir parodyti, jog gerai žaisti galiu visur.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas, Paulius Ambrazevičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas, Paulius Ambrazevičius

M.Echodas patvirtino 15min informaciją, jog dėmesį jam rodė ir kitas sostinės klubas – bene aršiausiu „Ryto“ bei nekenčiamiausiu sirgalių varžovu tapęs „Wolves Twinsbet“.

„Kažkiek susidomėjimo buvo, bet pasakiau agentui, jog nenoriu eiti į „vilkus“. Didesnių diskusijų nebebuvo. Jei būčiau išreiškęs norą, tai galbūt būtų buvę, bet iš karto pasakiau, kad nenoriu ten žaisti“, – 15min sakė M.Echodas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Martynas Echodas

Manisa – miestas vakarų Turkijoje, prie Gedizo upės, turintis 400 tūkstančių gyventojų, o „Büyükşehir Belediyespor“ klubas – įkurtas prieš 30 metų, 2022-aisiais triumfavęs antrajame pagal pajėgumą Turkijos čempionate ir iškovojęs teisę varžytis aukščiausioje lygoje.

Namų rungtynes BBSK žaidžia 3500 žiūrovų talpinančioje „Muradiye Spor Salonu“ arenoje.

„Manisa yra pakankamai didelis miestas, gyvenimo ritmas čia yra lėtesnis, o pagal veiklų pasirinkimą – tai pusiau kaimelis, provincija. Pasportuoju, tuomet turiu laisvo laiko ir einu į kiemą pasimaudyti (šypteli). Gavome geras sąlygas, gyvename geruose apartamentuose, tačiau mieste nelabai yra ką veikti, tad jei nori kažko įdomesnio, reikia važiuoti iki Izmiro, kuris yra per pusvalandį kelio. Izmiras – didžiulis miestas. Jei kažko norisi, keliaujame ten, – 15min pasakojo M.Echodas. – Kalbant apie klubą, šią vasarą pasikeitė Manisos komandos savininkai. Ji iki tol priklausė miestui, bet dabar komandą perėmė privatūs investuotojai. Savininkas – didžiulės Turkijos kelionių agentūros vadovas. Viskas Manisos klube pasikeitė – nauja valdžia, nauji darbuotojai, nauji žaidėjai. Kažkiek užtruko laiko, kol viskas susiklijavo, nes pradžioje buvo minimalus chaosas. Praėjo porą savaičių ir visi suėjo į savo vėžes. Dabar turime organizuotą komandą, aukštą lygį. Kelionės yra patogios, skrydžiai – geri, gyvename patogiuose viešbučiuose. Niekuo nesiskundžiu.“

FIBA nuotr./Martynas Echodas
FIBA nuotr./Martynas Echodas

Sezono starte įstabaus Sabeno Lee vedina BBSK komanda iškovojo dvi pergales Čempionų lygoje – išvykose per pratęsimą Mursijos UCAM įveikta 103:97, o Belgrado FMP – 101:97.

„Ant lagaminų“ sėdintis S.Lee šiose rungtynėse rinko po 39,5 taško, 5 atkovotus kamuolius, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 39,5 naudingumo balo.

Solidus buvo ir M.Echodas, fiksavęs po 14 taškų, 7 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 1 rezultatyvų perdavimą, 2 blokuotus metimus ir 19,5 naudingumo balą per 30 minučių ant parketo.

Turkijos čempionato starte Manisos klubas rezultatu 73:81 nusileido Bursos „Bursaspor“ krepšininkams.

„Gal mano skaičiai ir neblogi, bet pirmose dvejose rungtynėse savo žaidimu nebuvau patenkintas, – 15min sakė M.Echodas. – Žaidžiu daug, tad skaičiai automatiškai susirenka. Bet mačą Belgrade vertinu neblogai. Gaunu daug pasitikėjimo iš trenerio. Kai žinai, kad padarysi klaidą, bet vis tiek žaisi, tuomet jautiesi žymiai užtikrinčiau ir ramiau. Jaučiu, kad galiu dar pakelti savo žaidimą, galiu daryti naujų dalykų, kurių iki šiol nedariau ar dariau ne tiek daug, galiu žaisti dar užtikrinčiau.“

15min portale – pokalbis su M.Echodu apie gyvenimą ir krepšinį Manisoje, dar niekada pašonėje neturėto kalibro Sabeną Lee, pasikeitusį požiūrį į discipliną, likusį ryšį su „Rytu“, įpėdinį Steveną Enochą, Vilniaus komandos pergalę prieš Kauno „Žalgirį“, pasikarščiavusį Andrea Trinchieri, naują rinktinės generolą Rimą Kurtinaitį ir norą žaisti FIBA languose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas