Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Ukrainiečiai kreipėsi į krepšinio bendruomenę: „Karą paskelbusiai šaliai nėra vietos sporte“

Rusijos užpultos Ukrainos krepšinio federacija viešai pasidalino laišku, kurį išsiuntė FIBA organizacijai, ragindama uždrausti dalyvauti Rusijos klubams ir rinktinėms tarptautiniuose sporto turnyruose.
Ukrainos krepšininkai
Ukrainos krepšininkai / FIBA nuotr.

Ukrainos krepšinio vadovas Mychailo Brodskis laišką išsiuntė FIBA generaliniam sekretoriui Andreas Zagkliui, „FIBA Europe“ prezidentui Turgay'ui Demireliui ir vykdančiajam FIBA direktoriui Kamiliui Novakui, tačiau kreipėsi ir į visą krepšinio bendruomenę.

Pateikiame ukrainiečių laiško vertimą.

„Brangūs kolegos,

Šiuo sunkiu Ukrainai metu, Ukrainos krepšinio federacija kreipiasi į FIBA, į visus krepšinio klubus ir viso pasaulio krepšinio bendruomenę.

Vasario 24-ąją Rusija paskelbė karą Ukrainai ir įsiveržė į mūsų šalį iš visų pusių, kur kertasi mūsų geografinės sienos, bei Baltarusijos. Dabar mūsų bendra užduotis yra apginti mūsų gimtąją žemę. Dabar Ukraina tampa skydu visai Europai nuo tironijos, kurią agresorius bando atnešti savo ginklais!

Esame giliai įsitikinę, kad šalies, kuri į Europą atnešė karą, atstovai neturi vietos tarptautinėse varžybose, palaikančiose principingas pozicijas. Raginame jus uždrausti Rusijos rinktinėms ir klubams dalyvauti visuose turnyruose, kuriuos rengia FIBA ir „FIBA Europe“.

Dar prašome visų Europos krepšinio klubų ir rinktinių būti solidariems su Ukrainos žmonėmis ir susilaikyti nuo rungtynių su Rusijos klubais ir rinktinėmis.

Šaliai, kuri sukėlė karą, nėra vietos tarptautinėje sporto bendruomenėje!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas