Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 06

Ukrainos krepšinio klubų namais kitą sezoną gali tapti Lietuva

Ukrainos krepšinio klubai kitą sezoną gali rungtyniauti Lietuvoje, atskleidė šios šalies krepšinio federacijos prezidentas Oleksandras Volkovas.
Ukrainos krepšininkai
Ukrainos krepšininkai / FIBA nuotr.
Temos: 1 Ukraina

Kaip praneša Ukrainos krepšinio žurnalistas Oleksandras Prošuta, šalies krepšinio galva kalbėjosi maždaug su dešimties šalių atstovais ir išsigrynino penkis variantus, kaip galėtų vykti 2022-2023 m. sezono Ukrainos krepšinio lygos kovos.

Vienas tokių variantų – ukrainiečių persikėlimas į Lietuvą. O.Volkovo teigimu, Ukrainos klubai neprisijungtų prie Lietuvos krepšinio lygos, bet žaistų Lietuvos arenose.

Kituose variantuose Lietuva nefigūruoja.

O.Volkovo teigimu, egzistuoja tikimybė, kad Ukrainos komandos prisijungs prie Lenkijos lygos ir žais rungtynes kaimyninėje valstybėje.

Kitas variantas panašus į Lietuvos atvejį – ukrainiečiai netaptų Lenkijos pirmenybių dalimi, bet rungtyniautų ir treniruotųsi būtent šioje šalyje.

Taip pat ukrainiečiai svarsto prisijungti prie bendros Latvijos-Estijos lygos, o penktas variantas – žaisti Ukrainoje. Vis dėlto tebesitęsiantis karas Ukrainoje, kurį pradėjo kaimyninę šalį užpuolusi agresorė Rusija, pastarąjį variantą stipriai apsunkina.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydas Sabonis ir Aleksandras Volkovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydas Sabonis ir Aleksandras Volkovas

Pranešama, kad šiuo metu svarstomi visi penki variantai, o juos galiausiai turės patvirtinti Ukrainos sporto ministerijos atstovai ir galbūt netgi prezidentas Volodymyras Zelenskis.

O.Prošutos teigimu, praėjusią savaitę Ukrainos prezidentas kalbėjosi su šalies futbolo federacijos vadovu Andrijumi Pavelka ir patvirtino, kad neduos sutikimo šešiolikai Ukrainos klubų treniruotis ir žaisti kitose valstybėse. Manoma, kad prezidentas visomis išgalėmis sieks išlaikyti Ukrainos sporto klubus karo draskomoje, bet rusų puolimą atlaikančioje valstybėje.

O.Volkovas taip pat patvirtino, kad jeigu čempionatas vyktų Ukrainoje, jo rungtynės greičiausiai būtų vykdomos be žiūrovų.

Primename, kad Rusijai užpuolus Ukrainą vasario 24 dieną, pastarojoje šalyje buvo nutraukti visi sporto čempionatai, įskaitant ir krepšinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas