Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 09

V.Micičiui atiteko rezultatyviausio Eurolygos sezono žaidėjo prizas

Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Vasilije Micičius pirmą kartą karjeroje iškovojo rezultatyviausiam Eurolygos krepšininkui skiriamą Alphonso Fordo prizą.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Roko Lukoševičiaus / Scanpix nuotr.

Buvęs žalgirietis šį sezoną vidutiniškai per susitikimą rinko po 18,2 taško ir aplenkė Nikolą Mirotičių iš „Barcelona“ (vid. 16,5 taško) ir Mike'ą Jamesą iš „Monaco“ (vid. 16,2).

28-erių serbas šiuo prizu papildys savo turtingą trofėjų kolekciją – praėjusiais metais jis buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju, su „Anadolu Efes“ tapo Eurolygos čempionu ir atsiėmė naudingiausio finalo ketverto krepšininko prizą.

V.Micičius yra tik antras krepšininkas, kuriam yra pavykę laimėti ir Eurolygos sezono MVP, ir A.Fordo trofėjų. Pirmas tai padaręs buvo prancūzas Nando De Colo.

Serbas tapo tryliktuoju A.Fordo prizo laimėtoju. Kitas serbas, Igoris Rakočevičius, jį iškovojo net triskart, Keithas Langfordas ir Aleksejus Švedas tą padarė po dusyk, M.Jamesas, N.De Colo, Tayloras Rochestie, Bobby Brownas, Bo McCalebbas, Linas Kleiza, Marcas Salyersas, Drew Nicholas ir Charlesas Smithas rezultatyviausiais tapo po kartą.

A.Fordo prizas teikiamas nuo 2005 metų, o pavadintas jis Eurolygos legendos vardu. Amerikietis A.Fordas buvo rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas 2000-2001 ir 2001-2002 m. sezonuose, tačiau 2004-aisiais mirė nuo leukemijos būdamas vos 32-ejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas