Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

Vilniuje apsipratęs G.Masiulis – apie nusimušusį taikiklį ir žūtbūtinį „Ryto“ mačą

Kauno „Žalgirio“ sistemoje augęs Gytis Masiulis jau apsiprato gyventi sostinėje bei vilkėti Vilniaus „Ryto“ marškinėlius. Nors pirmoje sezono dalyje puolėjo tritaškiai dažniau skrieja pro šalį, jis viliasi, kad viskas susitvarkys antroje sezono pusėje.

Trečiadienis | FIBA Čempionų lyga | „Rytas“ – „Lenovo“ | 21:00 | Vilnius

Vilniaus „Ryto“ likimas FIBA Čempionų lygoje spręsis šį vakarą. Giedriaus Žibėno auklėtiniai pergale prieš turnyro čempionę Tenerifės „Lenovo“ užsitikrintų vietą įkrintamosiose, o nesėkmės atveju tektų laukti teigiamo rezultato Izraelyje.

„Mūsų laukia žūtbūtinis mūšis, – rungtynių išvakarėse 15min sakė „Ryto“ krepšininkas Gytis Masiulis. – Nenorime, kad mūsų likimas priklausytų nuo kitų, tad sieksime laimėti ir savo vietą kitame etape užsitikrinti patys.“

Identišku laiku vyks mūšis tarp Herclijos „Bnei“ krepšininkų ir Atėnų „Peristeri“. Jei „Rytas“ laimėtų savąją kovą, tuomet palankesnė būtų Vassilio Spanoulio komandos, kurią vilniečiai užtikrintai įveikė abu kartus, pergalė. Jei „Rytas“ pralaimės prieš „Lenovo“, ją išgelbėtų tik „Bnei“ triumfas prieš „Peristeri“.

Nors dvikova Izraelyje bus labai aktuali Vilniaus komandai, nei treneris G.Žibėnas, nei žaidėjai jos sekti neketina.

„Tokiose situacijose būna, kad komandos gydytojas pasako svarbių mums rungtynių rezultatą, bet mes žiūrėsime savęs ir rungtynių Izraelyje neseksime. Dvikovos vyks tuo pačiu laiku, tad ant suolo tikrai su telefonais nesėdėsime, o koncentruosimės į pergalę prieš „Lenovo“ komandą“, – sakė G.Masiulis.

„Mūsų pasirodymą Čempionų lygoje kol kas vertinu dvejopai, nes žaidžiame labai banguotai, – 15min sakė G.Masiulis. – Laimėjome abejas rungtynes prieš „Peristeri“ gan lengvai, žaidėme tikrai gerai, bet vėliau perdegėme rungtynėse su Herclijos „Bnei“, nors turėjome laimėti.“

„Rytas“ sieks pergalės prieš komandą, kuriai šiais kalendoriniais metais nusileido visus tris kartus vidutiniu 16 taškų skirtumu.

Paskutinį „Lenovo“ smūgį vilniečiai sugėrė pirmajame šio sezono Čempionų lygos mače, Kanarų saloje kritę 74:89.

Šeimininkai tuomet įsmeigė 14 tritaškių iš 28. Rezultatyviausiai žaidė 19 taškų pelnęs Marcelinho Huertas (4/6 trit., 7 rez. perd.), po 18 pridėjo Sasu Salinas (6/8 trit.) ir Giorgio Šermadinis (6 atk. kam.).

„Mes rizikavome ties Marcelinho Huertu, bet mūsų rizika buvo per didelė, – pirmojo mačo prisiminimais dalijosi G.Masiulis. – Leidome jam per lengvai atakuoti krepšį, o kai Marcelinho įmetė pirmus kelis metimus, mums žaisti pasidarė labai sunku. „Lenovo“ visas žaidimas paremtas M.Huerto ir Giorgio Šermadini „du prieš du“, galvoju, kad tai turėtų būti pagrindinis mūsų gynybos akcentas.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gytis Masiulis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gytis Masiulis

„Vilniuje ir klube jaučiuosi jau apsipratęs, nes praėjo jau beveik pusė sezono. Su kiekvienomis rungtynėmis ir su kiekviena treniruote jaučiuosi vis geriau įėjęs į sistemą“, – sakė G.Masiulis, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo Ispanijos klube Bilbao „Basket“, o šią vasarą jį įnirtingai kvietė ir Alytaus „Wolves“.

Nors krepšininkas jaučiasi gerai įsiliejęs į „Ryto“ komandą, asmeniniai rodikliai yra gan kuklūs.

Pagal žaidimo laiką Čempionų lygoje jis yra ketvirtas žaidėjas komandoje (vid. 21 minutė), o vidutiniškai per rungtynes G.Masiulis fiksuoja 6,8 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 7,2 naudingumo balo rodiklius.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – 5,8 taško, 4 atkovoti kamuoliai ir 5,9 efektyvumo balo per 19 minučių.

„Prieš sezoną sau tikslų ar lūkesčių nesibrėžiau, tiesiog stengiuosi kiekvienose rungtynėse „Rytui“ padėti kuo įmanoma labiau. Nebūtinai taškais, o darbu gynyboje ar protingomis pražangomis. Aš stengiuosi daryti viską, kad padėčiau komandai laimėti“, – sakė G.Masiulis.

Į akis krinta prastas krepšininko pataikymas iš toli, nors jis yra laikomas aikštelę išplečiančiu aukštaūgiu.

Vietiniame fronte jis realizuoja 18,4 proc. tritaškių (0,6 iš 3,2 per mačą), Čempionų lygoje – 33,3 proc. (0,8 iš 2,4).

„Kartais tas tritaškis įkrenta, kartais neįkrenta. Sezonas yra ilgas, jis dar neįpusėjo, manau, kad viskas per likusią sezono dalį susitvarkys“, – sakė G.Masiulis.

Rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Tenerifės „Lenovo“ pradžia – trečiadienį 21 valandą „Jeep“ arenoje.

VIDEO: PIKENROLAS: pavyzdinė „Žalgirio“ kova, idėja dėl I.Brazdeikio ir „Rytas“ ties bedugne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas