Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

Vilniuje įsikūrusį čekų milžiną siutina dvigubi standartai: „Kam tada mums tie „burbulai“?“

Rinktinių krepšininkai šią savaitę įsikūrė „burbuluose“ ir laukia Europos čempionato atrankos mačų, bet vienodos taisyklės galioja ne visiems. Tai papiktino Vilniuje apsistojusios Čekijos rinktinės bokštą Ondrejų Balviną.
Ondrejus Balvinas
Ondrejus Balvinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

216 cm ūgio milžinas, rungtyniaujantis Bilbao „RETAbet“ klube Ispanijoje, jau nuo pirmadienio įsikūrė Lietuvos sostinėje, kur šiandien ir sekmadienį jo komanda žais dvejas rungtynes prieš belgus ir danus.

Čekai, kaip ir kitų rinktinių žaidėjai, gyvena itin griežtomis sąlygomis ir kursuoja maršrutu viešbutis-autobusas-arena, praktiškai negalėdami iškišti nosių į lauką.

Vis dėlto yra tokių, kuriems taikosi kitokie standartai, o tai ir papiktino 28-erių O.Balviną.

„Matau problemą tame, kad mes visi turime „burbuluose“ praleisti po savaitę, tačiau tuo pačiu metu prie Lenkijos rinktinės prisijungia Mateuszas Ponitka, kuris sužaidė rungtynes Eurolygoje, o prie Serbijos rinktinės prisijungs Stambulo „Fenerbahče“ treneris Igoris Kokoškovas. Kam tada mums tie „burbulai“, jei kai kurie gali prisijungti paskutinę sekundę ir apeiti COVID-19 protokolus? Galbūt dabar jų testai neigiami, bet po dviejų dienų jie gali būti teigiami. Štai kodėl turime būti „burbuluose“, kad išvengtume bet kokios rizikos“, – savo poziciją „Eurohoops“ portalui išdėstė čekas.

Tiesa, į O.Balvino kritiką greitai sureagavo FIBA, paaiškinusi tokią situaciją.

„Žaidėjai, kurie rungtyniauja Eurolygoje, yra reguliariai testuojami dėl COVID-19. Jie laikosi protokolo ir gali žaisti tik tuomet, jei yra sveiki. Be to, visi, kurie prisijungia prie „burbulų“, yra testuojami“, – teigiama FIBA atsakyme.

Tačiau toks organizacijos atsakas O.Balvino neįtikino – jis vis tiek laikėsi savo.

„Tai reiškia, kad bet kokios FIBA taisyklės, kurias jie taiko norėdami apsaugoti žaidėjus, yra bereikšmės, nes komandos gali pridėti žaidėjus iš „burbulų“ išorės, kai tuo tarpu „burbuluose“ negali nė iškelti kojos laukan, nes būsi išmestas“, – stebėjosi viename Vilniaus viešbučių apsistojęs O.Balvinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas