Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 14

Vokiečių trenerio pokštai po triumfo: „Dennisas prašė mano banko kortelės, bet nedaviau“

Gordonas Herbertas turi Kanados ir Suomijos pilietybes, bet tikrą krepšinio pasaką jis kuria Vokietijoje.
Gordonas Herbertas
Gordonas Herbertas / FIBA nuotr.

63-erių specialisto treniruojama Vokietijos rinktinė paneigė visas prognozes ir pratęsė įspūdingą savo žygį Europos čempionate.

Dar grupių etape įveikusi ir aplenkusi Prancūziją ir Lietuvą, vakar Vokietija ketvirtfinalyje paguldė ant menčių Graikiją 107:96 ir pirmą kartą nuo 2005 metų pateko į žemyno pirmenybių pusfinalį.

„Puolime buvome geri visas 40 minučių, bet rungtynes nulėmė tai, kaip gynėmės per pirmas 15 antros rungtynių pusės minučių, – po mačo kalbėjo G.Herbertas, kurio ekipa per pirmą susitikimo pusę praleido 61, o per antrą – tik 35 taškus. – Geriau stabdėme jų greitus išpuolius, geriau kovėmės dėl kamuolių. Tai ir lėmė, kad laimėjome. Turiu atiduoti pagarbą žaidėjams – jie iš rūbinės trečiajame kėlinyje sugrįžo su misija.“

Pergalę vokiečiai sugebėjo pasiekti nepaisant negandų – dar parą prieš rungtynes nebuvo žinoma, ar galės žaisti bene svarbiausias komandos žaidėjas Franzas Wagneris, bet jis rungtyniavo susileidęs nuskausminamųjų ir nubaudė graikus penkiais tritaškiais ir 19 pelnytų taškų.

„Franzas nesitreniravo tris dienas, jis grįžo tik šiandien. Dennisas buvo traumuotas, Danielis taip pat, dabar Franzas, bet tai daug pasako apie šiuos žaidėjus. Jie žaidžia nepaisydami skausmo – tai viskas, ką reikia žinoti apie šią komandą“, – saviškius gyrė G.Herbertas.

FIBA.com nuotr./Franzas Wagneris
FIBA.com nuotr./Franzas Wagneris

Pusfinalyje vokiečių lauks pasaulio čempionė Ispanija, pakeliui link ketverto iš kelio patraukusi ir Lietuvą. Vis dėlto vokiečių trenerio galvoje mintys apie būsimą varžovą dar nesisuka.

„Šiandien tikrai negalvoju apie Ispaniją. Pirmiausia noriu pasidžiaugti šia pergale“, – sakė specialistas.

nuotr. FIBA/Gordonas Herbertas
nuotr. FIBA/Gordonas Herbertas

Spaudos konferencijoje jis sulaukė priminimo ir apie prieš pusantro mėnesio ištartus žodžius.

„Prieš šešias savaites sakėte, kad jeigu iškovosite svarbią pergalę, atšvęsite ją su vyno taure. Kokio dydžio bus vyno taurė po tokios pergalės?“ – klausė jo vienas žurnalistų.

G.Herberto atsakymas sukėlė juoko bangą. Jis netiesiogiai priminė italų triumfo istoriją, kai vyriausiasis komandos treneris Gianmarco Pozzecco po skambios pergalės prieš Serbiją davė žaidėjams savo kreditinę kortelę, su kuria italų krepšininkai šventė, kaip vėliau atskleidė, išleisdami 700 eurų.

„Žinau tik vieną dalyką – tikrai neduosiu kreditinės kortelės savo žaidėjams, – prajuokino žurnalistus strategas. – Dabar norėčiau tik šalto alaus. Dennisas prašė mano kortelės, bet pasakiau jam, kad esu tris kartus išsiskyręs, tad jam nepatiks kortelei uždėtas limitas.“

Žinau tik vieną dalyką – tikrai neduosiu kreditinės kortelės savo žaidėjams.

Vokietija prieš Ispaniją pusfinalyje žais penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas