Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 04

Vokietijos žiniasklaida: apie neatpažįstamą N.Giffey ir pavėsyje atsidūrusį krepšinį

Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstravęs ir tris pergales Eurolygoje paeiliui fiksavęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai atsimušė į Berlyno sieną. Rezultatu 82:74 triumfavusi ALBA per visus turnyrus iškovojo jau dešimtąją pergalę iš eilės, tačiau Vokietijos žiniasklaida po dvikovos labiausiai pabrėžė įvykius, vykusius prieš pirmąjį ginčo kamuolį.
Benas Lammersas ir Artūras Milaknis
Benas Lammersas ir Artūras Milaknis / Imago / Scanpix nuotr.

„Sportas kaip niekada stipriai atsidūrė pavėsyje. Ketvirtadienio vakarą tai buvo galima ne tik matyti, bet ir išgirsti“, – rašė „Tagesspiegel“ žurnalistas Julianas Graeberis.

Prieš rungtynių startą – Kauno „Žalgirio“ ir Berlyno ALBA krepšininkų palaikymo akcija Ukrainai, kurią prieš savaitę barbariškai užpuolė Vladimiras Putinas ir jo kontroliuojama Rusija.

Žalgiriečiai laikė Ukrainos vėliavą, tuo metu Vokietijos sostinės krepšininkai pirmą kartą klubo istorijoje užsivilko tokią netradicinę aprangą – geltonus šortus bei mėlynus marškinėlius, atvaizduojant Rusijos agresiją juntančios valstybės vėliavą, o rankose – lapeliai su užrašu: „Stop karui!“.

Palaikymo akcija nesibaigė ir prasidėjus rungtynėms, kuomet abiejų komandų sirgaliai, kurių iš viso „Mercedes-Benz“ arenoje susirinko beveik 2800, pirmąsias kelias minutes tiesiog tylėjo.

„Galima buvo girdėti tik kamuolio bumbsėjimą ir sportinės avalynės čežėjimą“, – pridėjo J.Graeberis.

Penktadienį ALBA žaidėjai klubo ofise surinks Ukrainos pagalbai reikalingus reikmenis ir su komandos autobusu nuveš juos į pasienį.

„Krepšinio klubais gali ne tik organizuoti krepšinio rungtynes“, – konstatavo „Tagesspiegel“.

Susikaupti mačui, kai už tvoros skerdžiamas kaimynas, yra sunku, bet pusantros „Mercedes-Benz“ arenoje dėmesys buvo skiriamas krepšiniui.

Jei pirmajame kėlinyje vyko lygi kova, tai stiprų smūgį svečiams iš Kauno ALBA sudavė antrajame ketvirtyje.

„Žalgirio“ krepšininkai aštuonias minutes negalėjo užpulti prieš 221 cm ūgio bokštą Christą Koumadje bei nepatogią ALBA gynybą, paremtą dažnomis žaidėjų pagalbos iš stipriosios pusės, o Israelio Gonzalezo auklėtiniai per šį ruožą surinko 13 taškų.

zalgiris.lt nuotr./Joshas Nebo
zalgiris.lt nuotr./Joshas Nebo

Po ilgosios pertraukos Jure Zdovco kariauna parodė visai kitą energiją, daugiausiai Josho Nebo ir Tylerio Cavanaugh pastangomis prikirpę deficitą iki 3 taškų, bet tuomet – visiems netikėti Johanneso Thiemanno trys tolimi šūviai iš eilės.

„ALBA atsilaikė dėka intensyvios gynybos, o tašką padėjo Jaleeno Smitho tritaškis, nustūmęs žalgiriečius per 7 taškus“, – rašo „bz-berlin“ žurnalistas Nicolas Sowa.

„Akivaizdu, jog spurto metu „Žalgirio“ išnaudojo per daug energijos, kurios pritrūko pabaigoje“, – pridėjo J.Graeberis.

Imago / Scanpix nuotr./Nielsas Giffey
Imago / Scanpix nuotr./Nielsas Giffey

Gausiomis ovacijomis prieš dvikovą pasitiktas buvo žalgirietis Nielsas Giffey, į Kauną atvykęs po septynerių metų ALBA klube, kuriame nešiojo ir kapitono raištį.

Martino Schillerio į „Žalgirį“ pakviestas puolėjas per beveik 13 minučių prieš savo buvusią ekipą surinko 3 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

„Grįžimas į gimtinę gavosi dvejopas. Nielsas sulaukė šiltų Berlyno sirgalių aplodismentų, tačiau pasirodymas aikštėje buvo visai neįsimintinas“ , – konstatavo Vokietijos portalas „Tagesspiegel“.

Vokietijos žiniasklaida džiaugėsi, jog gerą krepšinį pastaruoju metu žaidusį „Žalgirį“ pavyko parklupdyti ir be trijų krepšininkų – Marcuso Erikssono, Louiso Olinde ir Yovelo Zoosmano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas