Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 19

Žaidėjai grįžo, pergalės – dar ne: R.Kurtinaitis gavo skaudų antausį nuo kazachų

Rimas Kurtinaitis jau galėjo verstis apypilne sudėtimi, bet pergalės pasiekti tai nepadėjo. Maskvos srities „Chimki“ (2-3) VTB Vieningosios lygos rungtynėse namuose gavo antausį nuo „Astana“ (1-2) ekipos iš Kazachstano – 88:89 (22:18, 23:31, 15:24, 28:16).
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tik su papildymu iš dublerių komandos septynis-aštuonis galinčius žaisti krepšininkus pastarosiomis savaitėmis surinkdavusi „Chimki“ šiose rungtynėse sulaukė pastiprinimo – po traumos pirmą kartą šį sezoną žaidė Aleksejus Švedas, o koronavirusą nuo pečių nusimetė Jordanas Mickey, Janis Timma ir Jevgenijus Voronovas.

Jie prisijungė prie Jono Jerebko, Devino Bookerio, Viačeslavo Zaicevo, Jegoro Vialcevo ir praėjusią savaitę pasveikusio Dairio Bertanio, tad iš viso R.Kurtinaitis turėjo jau devynis pagrindinės sudėties žaidėjus.

Tiesa, pirmadienį „Chimki“ pasiekė ne tik geros, bet ir bloga žinia – kuriam laikui iš rikiuotės dėl traumos iškrito Sergejus Monia. Rungtynėse prieš „Astana“ dėl neįvardintų priežasčių nerungtyniavo ir Sergejus Karasiovas.

Negalinčiųjų žaisti sąraše be S.Monios liko tik Stefanas Jovičius, Gregas Monroe ir Errickas McCollumas.

Nepaisant to, kad žaidė su viena pilniausių sudėčių šį sezoną, „Chimki“ nesugebėjo pranokti vienų VTB lygos autsaiderių, prieš tai vidutiniu 24,5 taško skirtumu nusileidusių Maskvos CSKA ir Kazanės UNIKS klubams.

Pamaskvio klubas laimėjo pirmąjį kėlinį 22:18, bet per antrąjį praleido net 31 tašką, o trečiajame vienu metu atsiliko net 56:73.

Galingai lemiamą ketvirtį pradėjęs chimkų klubas dar kabinosi į pergalę po spurto 16:4, o likus 2 minutėms Kurčio kariauna net buvo persvėrusi rezultatą po dviejų A.Švedo tritaškių (88:84).

Vis dėlto „Astana“, kurią į priekį vedė amerikietis Jeremiah Hillas, sėkmingiau sužaidė lemiamomis akimirkomis ir pasiekė pirmą pergalę šį sezoną.

„Chimki“ neišgelbėjo net ir fantastiškas D.Bookerio pasirodymas. Aukštaūgis prieš skylėtą kazachų priekinę liniją vertė taškus iš po krepšio ir iš viso jų pelnė net 30 (14/17 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 15 kamuolių ir surinko net 42 naudingumo balus.

Dviprasmiškai sugrįžimas susiklostė ryškiausiai R.Kurtinaičio komandos žvaigždei A.Švedui, kuris pasiekė dvigubą dublį (19 taškų ir 12 rezultatyvių perdavimų), bet pataikė tik 2 tritaškius iš 11.

„Chimki“: D.Bookeris 30 (15 atk. kam., 42 naud. bal.), A.Švedas 19 (2/11 trit., 12 rez. perd.), V.Zaicevas 14.

„Astana“: J.Hillas 22 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), O.Silinsas 17, A.Thomasas 16, M.Thompsonas 11 (10 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas