Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 10

Žaidėjų išvarymais pažymėtas „El Clasico“ Šaro ekipai baigėsi laimingai

Pratęsimo pareikalavusiame dviejų didžiausių Ispanijos komandų „El Clasico“ mūšyje – Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos ekipos pergalė. „Barcelona“ (22-5) namuose 108:97 (27:23, 24:23, 20:19, 18:24, 19:8) įveikė Madrido „Real“ (19-8).
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / Roko Lukoševičiaus/Scanpix Baltics nuotr.

Sezono starte Ispanijos Supertaurėje karališkajam klubui pralaimėjusi „Barca“ vėliau savo amžinus varžovus nugalėjo keturis kartus paeiliui, o sekmadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje pergalių seriją pratęsė ir iki penkių.

Dramatiškas triumfas įtvirtino „Palau Blaugrana“ šeimininkų vienvaldystę ACB pirmenybėse. Dabar Šaro vyrai savo artimiausius persekiotojus lenkia jau trimis laimėjimais ir yra beveik užsitikrinę reguliaraus sezono nugalėtojo vardą.

Tiek pirmajame (20:8), tiek ir trečiajame kėliniuose (67:57) dviženklį pranašumą turėję katalonai susikurtos persvaros išlaikyti nesugebėjo – tvirtą stuburą parodę Pablo Laso auklėtiniai lemiamo ketvirčio metu visiškai sugrįžo į rungtynes ir kabinosi į pergalę.

Rungtynėms artėjant prie savo kulminacijos, ketvirtojo kėlinio viduryje emocijoms kiek pasidavė Nikola Mirotičius ir Alberto Abalde. Pastarųjų kivirčas peraugo į apsistumdymą, kurį greit numalšino kiti aikštėje buvę krepšininkai ir rungtynių arbitrai.

Po ilgai užsitęsusios peržiūros teisėjai priėmė griežtą verdiktą – abiem žaidėjams buvo parodyta po techninę ir nesportinę pražangas, dėl kurių jie buvo diskvalifikuoti iš rungtynių.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis prieš Alberto Abaldę
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis prieš Alberto Abaldę

„Barca“ buvo arti nesėkmės per pagrindinį rungtynių laiką, kuomet atsiliko vienu taškus (88:89), o Nigelo Hayeso-Daviso tritaškis skriejo pro šalį, tačiau likus 0,9 sek. arbitras užfiksavo Vincento Poirier pražangą ir Sertacas Sanli stojo mesti baudų. Deja, turkas realizavo tik vieną metimą ir komandos patraukė į pratęsimą.

Per papildomą penkių minučių atkarpą katalonus į priekį timptelėjo N.Hayesas-Davisas, surinkęs pirmuosius 5 klubo taškus. Netrukus tritaškį pridėjo S.Sanli, o tašką šiame mače padėjo „Barcos“ herojumi tapęs būtent N.Hayesas-Davisas, įsūdęs dar vieną tritaškį metimą.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 20, Rolands Šmits 18, Dante Exumas (7 atk. kam., 4 per. kam.) ir Nigelas Hayesas-Davisas po 16, Nikola Mirotičius 14, Sertacas Sanli 10.

Madrido „Real“: Gabrielis Deckas 17 (21 naud. bal.), Vincentas Poirier (6 atk. kam., 18 naud. bal.) ir Walteris Tavaresas po 14, Guerschonas Yabusele 13 (17 naud. bal.), Adamas Hanga 11, Sergio Llullas 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas