Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 10

Žalgiriečiai galės grįžti į rinktinę – Eurolyga ir FIBA rado sprendimą

Stipriausias Europos krepšinio klubų turnyras Eurolyga, kurios generaliniu direktoriumi tapo lietuvis Paulius Motiejūnas, oficialiai pranešė pasiekusi susitarimą su Tarptautine krepšinio federacija (FIBA).
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / zalgiris.lt nuotr.

Pirmadienio vakarą išplatintame bendrame Eurolygos ir FIBA pranešime teigiama, jog „2023-2024 m. sezone Eurolygos ir rinktinių tvarkaraščiai nesikirs“.

Tai reiškia, jog į Lietuvos rinktinę atrankos varžybose, kurios vyksta sezono metu, galės grįžti ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Tiesa, sprendimas nėra amžinas. Tame pačiame pranešime priduriama, kad „per artimiausius 12 mėnesių bus ieškoma bendrų sprendimų dėl krepšinio gerovės Europoje ir pasaulyje“.

Kaip atrodys naujasis klubų ir rinktinių tvarkaraštis – pranešime neskelbiama, tačiau žurnalistas Arale Weisbergas iš „Walla Sport“ praėjusią savaitę rašė, jog FIBA atsisakė rinktinių lango lapkritį, o Eurolygą vasario mėnesį padarys dviejų savaičių pertrauką.

Per šią pertrauką pirmoji savaitė būtų skirta nacionalinių taurių turnyrams (ši tvarka galioja ir dabar), o antroji – FIBA rinktinių atrankos kovoms.

Pasak „Walla Sport“, ledai tarp konfliktavusių pusių – Eurolygos ir FIBA – ėmė tirpti pasikeitus vadovams. Pernai Eurolygos prezidentu tapo serbas Dejanas Bodiroga, netrukus prie jo prisijungs ir gen. direktorius lietuvis P.Motiejūnas, o „FIBA Europe“ bosu praėjusį mėnesį tapo ispanas Jorge Garbajosa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?