Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ vadovai – apie A.Trinchieri kontraktą, pastiprinimą ir išaugusį LKL lygį

Finansinę būklę bei rekordinį artėjančio sezono biudžetą pristatę Kauno „Žalgirio“ vadovai aptarė komandos komplektacijos darbus, naują kontraktą su Andrea Trinchieri, galimo pastiprinimo klausimą ir sportinius sezono tikslus.

Rekordinį pinigų kapšą (17,7 milijono eurų numatytų išlaidų) antradienio popietę visuomenei pristatęs „Žalgiris“ išsikėlė tikslą laimėti abu titulus vietiniame fronte, o minimalus noras tarptautiniame fronte – dalyvavimas Eurolygos įkrintamosiose varžybose.

Jau šią savaitę rungtynėmis namuose su „Barcelona“ startuos stipriausio Senojo žemyno turnyro kovos, prieš kurias Kauno ekipa iškovojo visas tris pergales Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Pasiruošimo etape – trys pergalės per penkerias žaisti rungtynes.

„Visi laukiame Eurolygos, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas. – Turėjome turnyrą Turkijoje ir jau eilę rungtynių LKL, bet vertiname, kad tikrasis mūsų pajėgumas pasimatys Eurolygoje. Tikrai nekantriai ir su jauduliu laukiame starto ir norime pamatyti tikrąjį komandos veidą. Kol kas vaizdas tikrai tenkina, stilius, kurį norime žaisti, tenkina. Mūsų rezultatai dabar nuo vieno žaidėjo nėra taip stipriai priklausomi, kaip kad buvo anksčiau. Vaizdas tenkina, bet laukiame Eurolygos.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gediminas Navickas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Gediminas Navickas

Antrą kartą per trejus metus praėjusį birželį „Betsafe-LKL“ titulo neiškovojęs „Žalgiris“ trokšta sugrąžinti nacionalinių pirmenybių trofėjų į Kauną.

„Visada mes didelį dėmesį skiriame LKL, bet dėl didelio kiekio kelionių ir rungtynių, natūralu, kad žaidėjai kartais būna pavargę. Taip, tai parodo, kad LKL stiprėja, atsiranda vis daugiau komandų, kurios kaunasi dėl titulo, pirmųjų vietų. Kaip ir anksčiau skyrėme didelį dėmesį LKL, taip ir dabar skirsime. Žinoma, mes norime susigrąžinti čempionų titulą į Kauną“, – sakė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas

Tarpsezonio metu Kauno klubas įsigijo septynis naujokus (Tyrone'ą Wallace'ą, Sylvainą Francisco, Deividą Sirvydį, Igną Brazdeikį, Mattas Mitchellas, Aleną Smailagičių, Bryantą Dunstoną), o bene svarbiausią žingsnį žengė už aikštelės ribų, kai dar vasaros metu sudarė naują kontraktą su vyriausiuoju treneriu Andrea Trinchieri, kuris Lietuvos krepšinio šerdyje pluša nuo šių metų pradžios, kai generolo kėdėje pakeitė Kazį Maksvytį.

„Kiekvienas procesas ir kiekvienas sezonas yra truputį skirtingas. Šįmet, po praėjusio nesėkmingo sezono, matėme, kur galime patobulėti ir padarėme tuos pertvarkymus“, – sakė G.Navickas.

„Žalgiris“ grįžo prie Šarūno Jasikevičiaus laikmečio Nemuno saloje modelio, kai vyriausiasis treneris yra ir brangiausiai apmokamas klubo darbuotojas.

Naujasis abiejų šalių susitarimas galios iki 2026-ųjų metų vasaros, tačiau 2025-aisiais italas turės galimybę palikti Nemuno salą už sutartyje numatytą išpirką.

„Susitarimas įvyko vasarą, po sezono, – sakė P.Jankūnas. – Mes matome kasdienį trenerio darbą, atsidavimą. Tiesiog norime pradėti naują sezoną nuo naujo lapo su šiuo treneriu ir su nauja komanda, pažiūrėti, kaip mums visiems seksis.“

P.Jankūnas palygino A.Trinchieri ir Š.Jasikevičiaus darbo metodus.

„Tiek Šarūnas, tiek Andrea yra puikiai užsirekomendavę treneriai, – sakė „Žalgirio“ prezidentas. – Esu žaidęs pas Šarą, o dabar stebiu Andrea darbą, tad galiu pasakyti, kad visas procesas pas abu trenerius prieš treniruotes, per treniruotes ir po treniruočių yra aukščiausio lygio, planavimas ir visa struktūra. Matau tikrai daug panašumų tarp jų abiejų.“

zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Andrea Trinchieri

„Žalgiris“ žaidėjų ir trenerių algoms artėjantį sezoną mokės 11,3 milijono eurų, bet ši suma dar gali išsipūsti, jei bus atlikti papildomi ėjimai rinkoje.

„Turime pasilikę kažkiek pinigų ir reikalui esant tikrai dairysimės pastiprinimo“, – sakė P.Jankūnas.

Atviros treniruotės metu rugsėjo mėnesio pradžioje A.Trinchieri teigė, kad dabartinėje sudėtyje turi daug gynėjų ir puolėjų, bet mažai aukštaūgių, tačiau Brady Maneko iškritimas iš rikiuotės dėl čiurnos traumos „Žalgirio“ klubo į naujoko paieškas nestumtelėjo.

„Kol kas papildymo nesidarome, nes žinome, kad Manekas iškrito 2-3 savaitėms. Stebėsime, kaip jis gija ir kaip greitai grįžta į aikštelę. Taip, mes esame pasilikę dalį biudžeto, kad reikalui esant galėtume pasipildyti, – sakė P.Jankūnas. – Prieš sezoną rizikų būna visokiausių, bet turime žaidėjų, galinčių žaisti per dvi ar net per tris pozicijas. Šiuo metu ir šioje sezono stadijoje B.Maneko iškritimą galės uždengti Edgaras Ulanovas ir Mattas Mitchellas.“

Kauno klubo sudėtyje jau yra šeši krepšininkai iš užsienio, o būtent tokia riba yra brėžiama ir „Betsafe-LKL“ pirmenybių nuostatose. Vis dėlto galimo papildymo atveju sezono eigoje „Žalgiris“ tik į lietuvius krepšininkus nesidairytų.

„Tikriausiai, kad pirmiausiai žiūrėtume kokio mums reikia krepšininko ir ką jis gali duoti komandai. Rinktumėmės žaidėją ir tai, ką jis gali duoti komandai, nesvarbu – lietuvis ar užsienietis tai būtų krepšininkas“, – sakė P.Jankūnas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgirio“ biudžeto pristatymo spaudos konferencija
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno „Žalgirio“ biudžeto pristatymo spaudos konferencija

P.Jankūnas pasidalino mintimis ir apie kitų Eurolygos klubų vasaros ėjimus.

„Tikriausiai nieko naujo nepasakysiu – abu graikų klubai padarė įspūdingą darbą, prisitraukė didelių žaidėjų, turi gilias sudėtis. Labai įdomu bus pažiūrėti, kaip jiems seksis. Manau, kad labai gerą darbą padarė ir Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas „Feneris“. Jie surinko tikrai gerą sudėtį. Nežinau, kas gali nustebinti. Tai yra sunkiau pasakyti, nei prognozuoti, kas bus lentelės viršuje“, – teigė „Žalgirio“ prezidentas.

VIDEO: PIKENROLAS: Eurolygos reitingas, „Žalgirio“ šansai ir pirmojo LKL derbio intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas