Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12

„Žalgirio“ vadovas – apie sudėties viziją ir rizikas, R.Jokubaitį ir susitarimą su A.Trinchieri

15min portale – išsamus pokalbis su Kauno „Žalgirio“ sporto vadovu Gediminu Navicku, kuris atskleidė pagrindinę šalies flagmano komplektacijos idėją, sunkiausią vasaros ėjimą ir susitarimą su vyriausiuoju treneriu Andrea Trinchieri.

Be Lietuvos čempionų titulo ir Eurolygos įkrintamųjų praėjusį sezoną likęs Kauno „Žalgiris“ tarpsezonio metu atsiraitojo rankoves ir pakeitė 50 proc. komandos.

Eurolygos grandų pavyzdžių sekęs mūsų šalies flagmanas surinko didžiausią biudžetą klubo istorijoje bei artėjančio sezono kovoms išrikiavo dar neregėto universalumo bei gylio sudėtį – prie septynių likusių pernykščio „Žalgirio“ žaidėjų prisijungė septyni naujokai, o jauniausi krepšininkai Andrea Trinchieri auklėtinių sąraše – 23-ejų metų Dovydas Giedraitis ir Alenas Smailagičius.

Ranką prie atnaujinto „Žalgirio“ sudėties stipriai pridėjo 40-metis Gediminas Navickas, nuo balandžio mėnesio einantis sporto direktoriaus pareigas, kai į prezidento postą persistūmė Paulius Jankūnas.

„Mes norėjome turėti daugiau variantų kiekvienoje pozicijoje. Norėjome įsigyti žaidėjus, kurie galėtų žaisti per kelias pozicijas. Mes norėjome tapti universalesni, nenorėjome būti priklausomi nuo vieno žaidėjo, dėl kurio iškritimo bendras paveikslas po truputį imtų byrėti. Tai buvo pagrindinės mūsų vasaros darbų kryptys – įsigyti universalesnius žaidėjus, o rotaciją padaryti platesnę“, – 15min portalui sakė Kauno klubo sporto vadovas, prieš tai penkerius metus prižiūrėjęs „Žalgirio“ jaunimo programą.

zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ vadovybė – Paulius Jankūnas ir Gediminas Navickas
zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ vadovybė – Paulius Jankūnas ir Gediminas Navickas

G.Navickas portalui 15min patvirtino, jog „Žalgirio“ komplektacija po nepavykusių derybų su rinktinės atakų organizatoriumi Roku Jokubaičiu, kuris galiausiai pasirinko Tel Avivo „Maccabi“, yra baigta.

Paskutinis ėjimas rinkoje – sudaryta ilgalaikė sutartis su talentinguoju Mantu Rubštavičiumi, kuris artėjantį sezoną nuomos pagrindais leis Panevėžio „7bet-Lietkabelyje“.

„Mūsų organizacijos ir trenerio diskusijoje buvo nuspręsta, kad šįmet „Betsafe-LKL“ bus dar daugiau rungtynių, o grafikas bus dar intensyvesnis. Mes turime turėti atsargą ir būti pasiruošę. Tiesiog daug rungtynių, – apie gilią „Žalgirio“ sudėtį 15min sakė G.Navickas. – Mes norėjome eiti šiuo keliu, manome, kad tai duos naudos ilgoje laiko perspektyvoje. Nemanau, kad bus problemų dėl žaidėjų vaidmenų pasiskirstymo.“

Kauno „Žalgirio“ sudėtis 2024–2025 m. sezonui

  • Gynėjai: Sylvainas Francisco, Tyrone'as Wallace'as, Lukas Lekavičius, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša, Deividas Sirvydis;
  • Puolėjai: Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Mattas Mitchellas;
  • Aukštaūgiai: Brady Manekas, Alenas Smailagičius, Laurynas Birutis ir Bryantas Dunstonas.
  • Treneriai: Andrea Trinchieri, Tautvydas Sabonis, Massimiliano Menetti, Gintaras Krapikas, Vytautas Pliauga, Renaldas Seibutis, Andrew Antelidze.

Pirmasis ir pagrindinis „Žalgirio“ vasaros darbas – 56-erių metų stratego Andrea Trinchieri išlaikymas.

Nors žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų apie bręstantį naują ilgalaikį susitarimą tarp abiejų pusių, portalui 15min G.Navickas atskleidė, jog italo kontrakte įsigaliojo pirminėje sutartyje numatytas „pliusas“.

„Įsigaliojo „pliusas“ su galimybe pratęsti sutartį ir 2025–2026 m. sezonui“, – sakė „Žalgirio“ vadovas. – Viskas dėl A.Trinchieri išlaikymo praėjo sklandžiai, nors natūralu, kad toks treneris turi susidomėjimo rinkoje. Mes nuo Andrea atvykimo šį projektą matėme kaip ilgesnį, kalbėjomės su juo apie tai. Dar nuo šio stratego atvykimo dėliojome kito sezono planus. Manau, kad viskas praėjo labai sklandžiai – ir A.Trinchieri vertina mūsų indėlį ir pastangas, kad šis klubas būtų kuo sėkmingesnis, ir mes matome jo indėlį ir prisidėjimą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

15min portale – išsamus pokalbis su Gediminu Navicku.

„Žalgirio“ sporto vadovas pasakojo apie pirmuosius mėnesius naujose pareigose, darbų pasiskirstymą klubo administracijoje, Kauno komandos komplektacijos darbus, sudėtingiausią vasaros sprendimą, kiekvieno naujoko išskirtinumą, galimą vaidmenų pasiskirstymą Eurolygoje, priekinės linijos pajėgumą, „Žalgirio“ svorį žaidėjų turguje, išplėstą asistentų sąrašą, vizitą Vasaros lygoje, Sylvaino Francisco ir Dovydo Giedraičio sveikatos situacijas, Keenaną Evansą, projektą Londone ir tikslą Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi