Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 08

„Žalgirio“ Vilniuje laukiantis R.Sulaimonas dirsčioja į Eurolygą: „Kas nenorėtų?“

Rasheedas Sulaimonas pademonstravo, kodėl, Kęstučio Kemzūros žodžiais tariant, Vilniaus „Wolves“ vasarą laukė ir kentėjo, kad pasirašytų sutartį su šiuo galingai sudėtu 29-erių amerikiečiu. „Vilkų“ lyderis staugė garsiausiai „Avia Solutions Group“ arenoje trečiadienį, kai jo komanda laimėjo šeštą kartą iš eilės, o dabar žvelgia į dar didesnį jo laukiantį iššūkį – Kauno „Žalgirį“.
Rasheed Sulaimon
Rasheed Sulaimon / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jau antro kėlinio pirmą minutę R.Sulaimonas savo sąskaitoje turėjo 17 taškų ir visus penkis pataikytus tritaškius, o pratęsęs savo šou ir antroje mačo dalyje sužaidė kol kas geriausias rungtynes per savo karjerą Europos turnyruose.

Amerikietis įmetė 30 taškų (4/10 dvit., 6/9 trit., 4/4 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 36 naudingumo balus.

Jo komanda po ilgosios pertraukos Slobožanskės „Prometey“ klubui iš Ukrainos leido įmesti tik 30 taškų ir pasiekė pergalę 85:71, laimėdama jau trečią kartą iš eilės Europos taurėje ir šeštą sykį paeiliui apskritai.

„Manau, kad puikiai gynėmės. Surakinome juos savo gynyba, o kai gerai ginamės ir kovojame dėl kamuolių, esame puiki greito puolimo komanda. Tai leido mums rinkti lengvus taškus, o tai išvargino varžovus“, – po mačo kalbėjo jo herojus R.Sulaimonas.

Jau ir iki šių rungtynių amerikietis buvo ryškus „Wolves“ vedlys, bet dabar jo rodikliai apskritai yra vieni geriausių Europos taurėje.

R.Sulaimonas yra antras turnyre pagal taškų vidurkį (20,2), penktas pagal rezultatyvius perdavimus (5,4) ir vienuoliktas pagal naudingumo balus (18,6).

„Iš pradžių nesupratau, ką reiškia būti lyderiu, tiesiog ėjau ir žaidžiau, nes esu labai konkurencingas. Bet supratau, kad treneriai ir komandos draugai nori, jog būčiau lyderis. Augu šia linkme ir toliau augsiu bėgant sezonui. Treneriai ir komandos draugai man padeda. Privalau būti profesionalus kiekvieną dieną, neimti laisvadienių, o jeigu žaisiu intensyviai, žinau, kad komanda seks paskui mane“, – kalbėjo „Wolves“ vedlys.

Pavyzdį trečiadienio vakarą ASG arenoje jis rodė ne tik puldamas, bet ir besigindamas. Trys perimti kamuoliai ir dar keli sykiai, kai R.Sulaimonas buvo arti jų, ėmė kelti baimę „Prometey“ gynėjams, o savo pastangomis gynyboje amerikietis kūrėsi progas tiek sau, tiek komandos draugams.

„Treneris visada šneka apie perimtus kamuolius. Jis sako, kad su tokiu atletiškumu ir dydžiu, turėčiau per rungtynes perimti po du-tris kamuolius. Žinau, kad po šių rungtynių su juo turėsime malonų pokalbį“, – šypsojosi vilniečių vedlys.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas, Kristupas Žemaitis, Rasheed Sulaimon
Lukas Balandis / BNS nuotr./Eigirdas Žukauskas, Kristupas Žemaitis, Rasheed Sulaimon

Nors žaidėjui jau 29-eri, toks jo žaidimas turėtų atkreipti ir Eurolygos dėmesį. Ar pats žaidėjas norėtų išbandyti savo jėgas pajėgiausiame žemyno turnyre?

„Kas nenorėtų? Esu konkurencingas žaidėjas ir noriu žaisti aukščiausiame lygyje. Ar tai NBA, ar Eurolyga, Europos taurė, kaip šį sezoną. Noriu pademonstruoti savo talentą ir esu įsitikinęs, kad galiu žaisti aukščiausiu lygiu. Kiekvienose rungtynėse stengiuosi žaisti kuo kiečiau ir laimėti, tuo pačiu pademonstruodamas savo talentus ir tai, ką praranda kitos komandos“, – sakė R.Sulaimonas.

Savo galimybes prieš Eurolygos klubą jis galės pademonstruoti jau netrukus – sekmadienį į Vilnių atvyks Kauno „Žalgiris“.

„Laukia labai įdomus iššūkis. Dėl tokių rungtynių mes žaidžiame krepšinį, – pabrėžė R.Sulaimonas, pasidalinęs savo žiniomis apie Lietuvos čempionus. – Jie pirmi LKL, žaidžia Eurolygoje. Daug žinome apie šią komandą, apie tai net nereikia kalbėti. Bus nuostabios rungtynės. Džiaugiuosi, kad žaisime namuose, bus dar vienos rungtynės su nuostabia atmosfera su mūsų sirgaliais, kaip ir šiandien. Gyvename dėl tokių rungtynių. Prieš nuostabią komandą pamatysime, kiek patobulėjome.“

Prieš nuostabią komandą pamatysime, kiek patobulėjome.

Trečiadienio vakarą „Wolves“ klubą palaikė 5079 sirgaliai. Komandos garvežys įsitikinęs, kad auga ne tik jų žaidimo kokybė, bet ir aistruolių bazė.

„Man tai pirmi metai Lietuvoje, bet žinau, kad tai nauja komanda, dar neturinti sirgalių bazės. Tačiau kuo daugiau mus žiūri žmonės, tuo labiau jie pamato, kokį puikų ir gražų krepšinį demonstruojame, su kokia aistra žaidžiame stengiamės dėl Vilniaus. Tikiuosi, kad kiekvienose rungtynėse, jei toliau rinksime pergales, mūsų sirgalių bazė tik augs“, – sakė amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas