Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 04

„Žalgiris“ patvirtino – siekia Eurolygos finalo ketverto Kaune, bet prašo pinigų

Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, antradienį surengęs spaudos konferenciją, oficialiai patvirtino, kad kauniečiai siekia teisės surengti Eurolygos finalo ketvertą mūsų šalyje, „Žalgirio“ arenoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynės „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Esame pateikę paraišką finalo ketvertui organizuoti“, – Graikijos žiniasklaidoje šią savaitę pasirodžiusią informaciją apie „Žalgirio“ planus patvirtino P.Motiejūnas.

Tiesa, iššūkių netrūksta. Pirmiausia – finansinių.

„Kaip klubas, jokios naudos mes neturime. Nei finansinės, nei, kaip suprantate, žaidybinės (šypteli). Tai yra mūsų noras atvesti į Kauną didžiausią klubinio krepšinio renginį“, – tikino „Žalgirio“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Motiejūnas

„Šiuo metu mes susiduriame su problemomis. Atsiprašau, kad negaliu įvardinti skaičių, bet yra finansinė išraiška, kuri turi būti įvykdyta. Arba duoti finansiniai įsipareigojimai, kad jie bus įvykdyti.

Su miestu (Kaunu) esame dalį sutarę ir pasitvirtinę, kad ta suma bus. Kitą dalį reikia gauti arba iš ministerijos, arba iš kitų savivaldybių. Kol kas stringame. Esame mėtomi nuo vienos ministerijos prie kitos.

Po šios spaudos konferencijos vėl rašysime raštus, prašysime dar kartą išanalizuoti galimybę, nes tai tikrai yra istorinis šansas. Tos sumos tikrai nėra didelės. Žiūrint iš verslo pusės, renginys ir miestams, ir šaliai atsipirktų ir būtų pelningas“, – tęsė P.Motiejūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka „Žalgirio“ arenoje

„Tai yra verslo sporto renginys. Ne toks, kad išleidi pinigus ir jie negrįžta. Mums tai atrodo svarbiausia.

Remiantis 2019 m. finalo ketvertu Vitorijoje ir dauguma kitų, į Kauną atvyktų apie 10 tūkst. žiūrovų. Ne tik į Kauną, nes mes neturime tiek viešbučių. Visame Kauno rajone ir Vilniuje viešbučiai tikrai būtų užimti.

Pats ketvertas vyksta 3 dienas, tad žmonės gyventų mažiausiai 4. Skaičiuojame, kad išleistų mažiausiai 3,7 mln. eurų. Prognozuojama bilietų apyvarta – apie 4 mln. eurų. Nors ši suma atiteks Eurolygai, bet mokesčiai liktų Lietuvoje. Tai – mažiausiai 600 tūkst.

Dar apie pusę milijono mokesčių mažiausiai nuo apgyvendinimo, maitinimo ir taip toliau, tai į valstybės biudžetą sugrįžtų mažiausiai 1,1 mln. eurų“, – skaičiavo „Žalgirio“ vadovas.

Tiesa, net ir pateiktos finansinės garantijos finalo ketverto Kaune dar negarantuotų.

„Turiu pabrėžti, kad jeigu mes įvykdysime (finansinius pažadus) ir išsiųsime raštus Eurolygai, tai garantijos, kad iš karto gausime teisę organizuoti finalinį ketvertą – nėra. Tik atrodytume daug rimčiau, kaip kandidatai“, – teigė P.Motiejūnas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu

Graikijos žiniasklaida rašė, kad favoritu surengti finalo ketvertą iki šiol buvo laikomas Stambulas, kuriame žaidžia net du Eurolygos klubai, bet kilus įvairiems nesklandumams, Eurolyga esą suka kita kryptimi ir dabar žiūri į Kauną.

Anksčiau su turkais geriau sutardavo tuometinis Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, bet neseniai elitinės Europos krepšinio organizacijos vadovai pasikeitė.

Prezidentu tapo legendinis Serbijos krepšininkas Dejanas Bodiroga, o generaliniu direktoriumi Marshallas Glickmanas, – 15min žiniomis, šis ilgus metus sporto industrijoje dirbęs amerikietis buvo palaikomas ir Kauno „Žalgirio“ prieš pokyčius Eurolygoje.

„Kita valdžia, – pasikeitusį Eurolygos požiūrį į Kauną aiškino P.Motiejūnas. – Kasmet mes į tas duris beldžiame, visą laiką prašome. Mūsų, kaip klubo, darbuotojų svajonė yra viena. Ši arena pastatyta tokiems renginiams ir svajojame, kad jis čia įvyktų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynės „Žalgirio“ arenoje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynės „Žalgirio“ arenoje

Kaunas šiemet yra Europos kultūros sostinė, o „Žalgirio“ arena yra viena didesnių krepšinio salių Europoje, talpinanti 15 tūkst. žiūrovų.

„Informacijos, kas yra mūsų konkurentai, nežinome. Įsivaizduojame, kad sprendimas bus priimtas per kelias savaites. Šita nežinia ilgai nesitęs“, – pabrėžė P.Motiejūnas.

Anksčiau „Žalgirio“ vadovas yra sakęs, kad tokio turnyro surengimas kainuotų nuo 1 mln. iki 1,5 mln. eurų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žalgirio arena
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žalgirio arena

Eurolygos finalo ketvertas – yra didelė krepšinio šventė, kurioje keturi stipriausi turnyro klubai žaidžia svarbiausias sezono varžybas, įprastai trunkančias tris dienas – penktadienį vykdavo pusfinaliai, o sekmadienį – mačas dėl trečios vietos ir finalas.

Kauno „Žalgiris“ finalo ketverto varžybose yra dalyvavęs du kartus – 1999 metais triumfavo Miunchene, o 2018 metais Belgrade užėmė trečią vietą.

Pastaruosius dvejus metus su „Barcelona“ į finalo ketverto varžybas patekdavo Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuriai nuo pernai atstovauja Rokas Jokubaitis.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Praėjusį sezoną Euro lygos finalo ketvertas buvo numatytas Berlyne, bet pandemijos metu buvo priimtas sprendimas parkelti turnyrą į Belgradą, kur gegužę triumfavo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai, finale palaužę Madrido „Real“.

Šio sezono Eurolyga startuoja šį ketvirtadienį. Kauno „Žalgiris“ pirmąsias rungtynes žais Izraelyje su Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas