Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 25

Žinių iš NBA laukiantis K.Maksvytis – apie pokalbius su Luku ir C.Higginso atsakymą

„Kažkiek abejonių buvo, bet po pirmų ketverių rungtynių ženklai yra geri“, – penktadienio rytą portalui 15min Vitorijos oro uoste prieš skrydį atgal į Kauną kalbėjo Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ treneris pasakojo apie didesnį asmeninį užtikrintumą antrajame Eurolygos sezone, komandos vaizdą, naujokus, pokalbius su Luku Lekavičiumi, naujoko paieškas bei gautą Cory Higginso atsakymą.
Kazys Maksvytis – apie pokalbius su Luku Lekavičiumi, galimą naujoką iš NBA ir Cory Higginso atsakymą
Kazys Maksvytis – apie pokalbius su Luku Lekavičiumi, galimą naujoką iš NBA ir Cory Higginso atsakymą / 15min ir Euroleague nuotr.

Pirmoji 15min pokalbio su Kaziu Maksvyčiu dalis apie karjeros sprendimą po 2024-ųjų metų vasaros bei vis labiau prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės artėjantį pirmąjį istorijoje natūralizuotą žaidėją.

„Visada smagiau laimėti nei pralaimėti“, – vos pasibaigus pergalingam Kauno „Žalgirio“ mačui Vitorijoje dviem iš Lietuvos atvykusiems žurnalistams sakė link rūbinės kulniavęs geros nuotaikos nestokojęs Kazys Maksvytis.

Praėjusį Eurolygos sezoną, kuriame buvo nužygiuota iki pat atkrintamųjų varžybų, Lietuvos krepšinio flagmanas pradėjo pralaimėjimais po įtemptos kovos Tel Avivo „Maccabi“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubams.

Tarpsezonio metu „Žalgiris“ išsaugojo žaidėjų branduolį, pasipildė vos trimis naujokais, o tai K.Maksvyčio kariaunai leido startuoti solidžiai.

Per pirmąsias dešimt oficialių rungtynių per abu Eurolygos ir „Betsafe-LKL“ frontus Kauno ekipa krito tik kartą – Eurolygos čempionų Madrido „Real“ teritorijoje.

Po pirmųjų ketverių rungtynių Eurolygos lentelėje „Žalgirį“ lenkia tik du nė karto dar nepaslydę Ispanijos grandai – „Barcelona“ ir „Real“.

„Kažkiek abejonių buvo, bet po pirmų ketverių rungtynių ženklai yra geri, – 15min sakė 46-erių treneris iš Darbėnų. – Buvo abejonių, koks sugrįš Keenanas Evansas, bet jis šias abejones išsklaidė geromis rungtynėmis prieš „Virtus“. Žinoma, taip sklandžiai visada nebus. Naujokai gerai įsiliejo į komandą, senbuviai solidžiai atrodo ir yra sveiki. Dabar optimizmo yra kažkiek daugiau.“

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

„Mūsų žaidimas dar tikrai nėra tobulas. Jei imtume atskirus žaidėjus, matome, kad yra potencialo ir jie gali sužaisti geriau. Norisi turėti lygesnę rotaciją, bet norisi ir laimėti, tad kai kurie žaidėjai, kaip Lukas Lekavičius, kartais lieka ant suolo. Man, kaip treneriui, dėl to nėra malonu, nes visiems norisi suteikti vaidmenį, norisi, kad jie visi žaistų. Kitą kartą pergalės rizika šitą dalyką nusveria. Tikiu, kad Lukas gaus savo vaidmenį, kai žaisime prieš jo komandas ir parankesnius varžovus, – 15min kalbėjo K.Maksvytis. – Komandos žaidime norisi pagerinti gynybą, atkovotus kamuolius ir greitą puolimą. Žaidžiame gana neblogai, bet taisytinų dalykų dar tikrai yra.“

Solidų žaidimą „Žalgiris“ demonstruoja ir nesuradęs pamainos Ignui Brazdeikiui, kuris prieš pat Eurolygos sezono startą persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“.

„Nenoriu sakyti pavardės, bet savo karjeroje turiu labai gerą pavyzdį, kai kontraktą turėjęs žaidėjas sulaukė kito klubo pasiūlymo, tačiau mes jo neišleidome. Toks vaizdas, kad pavasarį tas žaidėjas buvo nemotyvuotas ir piktas ant klubo, gal net ant trenerių štabo, kad jo neišleido į kitą komandą. Manau, kad būtų buvęs blogas sprendimas laikytis žaidėjo, kai jis mintimis jau yra kitur“, – apie I.Brazdeikio pardavimą sakė „Žalgirio“ treneris.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis

Nuo Iggy pardavimo į Graikijos klubą už galingą 500 tūkstančių eurų išpirką praėjo lygiai mėnuo, tačiau per šį laikotarpį „Žalgiris“ papildymo surasti nespėjo.

Pirmiausia Kauno klubas patikrino keletą variantų Eurolygos klubuose, kuriuos paversti sandoriu turėjo vos savaitę, o tuomet buvo įjungtas laisvas bėgis ir akylas rinkos stebėjimas.

Pokalbio su 15min metu K.Maksvytis teigė, jog klubas nėra kategoriškai nusistatęs prieš naujoko iš NBA aplinkos įsigijimą. Bet tam yra keletas sąlygų.

„Ne, mes nesame kategoriškai nusistatę, bet žiūrime į tai taip, kad rezultatų mums reikia „čia ir dabar“. Idealus variantas – bent vienas sezonas patirties Eurolygoje. Mažiau idealus variantas – nors vieneri metai žaidimo Europoje – Europos taurėje ar kažkurioje kitoje lygoje, – 15min sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris. – Jeigu rinkoje yra įdomus NBA žaidėjas, nesugadintas ir su geru charakteriu, tai kodėl gi ne? Mes norime pasiimti tokį, kad padėtų komandai, nes dabar augintis kažką nėra laikas ir vieta. Mes auginame jaunus lietuviukus, o užsieniečio krepšininko norisi stipresnio. Šią savaitę prasidės NBA sezonas ir atkris nemažai žaidėjų. Ten bus kažkoks kabliukas, už kurio gal užsikabinsime, o jei ne – tuomet Europos taurė, Čempionų lyga. Tikiuosi, kad naujoką įsigysime anksčiau nei įvyks Eurolygos perėjimų langas. Sezonas ilgas, krūviai dideli... Kai rotacija platesnė, krūvį padalinti yra lengviau.“

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

15min portale – Kazio Maksvyčio mintys apie dvigubą „Žalgirio“ savaitę Ispanijoje, geresnes starto pozicijas, asmeninį užtikrintumą, Tautvydo Sabonio galimybes tapti geru vyriausiuoju treneriu, komandos naujokus, išskirtines Keenano Evanso savybes, Igno Brazdeikio pardavimą, pokalbius su Luku Lekavičiumi ir Cory Higginsu, bičiulio Donato Zavacko peršokimą Vilniuje iš „Ryto“ į „Wolves“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas