Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„3-1“ gestą Kauno publikai parodęs Marcusas Fosteris: „Seriją uždarysime Vilniuje“

Virš tūkstančio sirgalių iš sostinės pirmadienio pavakarę atvyko į Nemuno salą, tačiau Vilniaus „Rytui“ nepavyko uždaryti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos „sausu“ rezultatu. Giedriaus Žibėno auklėtiniai 81:91 (15:25, 21:22, 20:19, 25:25) nusileido Kauno „Žalgiriui“. Kritikos arbitrams pažėręs „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris žada serijos pabaigą ketvirtajame mače Vilniuje.

Javinas DeLaurier mačą atidarė dėjimu, o vėliau dvitaškį pridėjo Gytis Radzevičius, tačiau trečiose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse Vilniaus „Rytas“ priekyje buvo tik pirmąsias pusantros minutės, o likusį laiką savo sąlygas diktavo Kauno „Žalgiris“.

Esminiu ketvirčiu tapo pirmasis, kuriam sirgaliai išvydo Edmondo Sumnerio solo vakarėlį, kurio dėka šeimininkai susikrovė ankstyvą dviženklį pranašumą 25:15.

Per septynias pirmąsias antrojo kėlinio minutes „Rytas“ buvo pelnęs 9 taškus, o visus juos surinko itin nykiai pirmuose dviejuose finalo mačuose atrodęs Marcusas Fosteris.

Iki ilgosios pertraukos Vilniaus komanda po „Žalgirio“ krepšiu sugriebė net 10 kamuolių, tačiau sąlygas diktavo Andrea Trinchieri vyrai. Tik sėkminga antrojo kėlinio pabaiga leido „Ryto“ komandai užbaigti antrą pusę ne su triuškinamu deficitu – 36:47.

Geriausias serijos rungtynes žaidęs M.Fosteris per trečiąjį ketvirtį surinko 8 taškus, o lemiamą kėlinį „Rytas“ pasitiko atsilikdamas 56:66, o galiausiai 10 taškų skirtumu pralaimėjo ir mačą – 81:91.

Iš viso M.Fosteris per 32 minutes surinko 25 taškus (3/7 dvit., 6/9 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, dukart suklydo ir surinko 20 efektyvumo balų.

Susitikimo M.Fosteris nebaigė dėl penkių pražangų, kaip ir Justinas Gorhamas bei Margiris Normantas.

Po nesėkmės – „Ryto“ vedlio saviplaka po geriausio asmeninio mačo serijoje ir kritikos strėlės į arbitrų daržą, neva Andrea Trinchieri ir „Žalgirio“ žaidėjų „verkšlenimai“ atnešė Kauno komandai teisėjų palankumą svarbiausiu susitikimo metu.

„Blogai pradėjau rungtynes. Kaip lyderis, privalau žaisti geriau ir geriau pradėti mačą. Mes jiems suteikėme ankstyvą pranašumą, kuriuo „Žalgiris“ galiausiai ir laimėjo rungtynes, – sakė M.Fosteris. – Kitas dalykas – jaučiu, kad šiandien varžovai gavo papildomos pagalbos iš arbitrų. Jei pažvelgsite, Andrea Trinchieri ir „Žalgirio“ žaidėjai po abiejų mačų verkšleno žiniasklaidai, o šiandien tai pakeitė rungtynes. Galbūt kitose rungtynėse turėsime sąžiningą galimybę laimėti. Jaučiu, kad šiandien mačo pabaigoje arbitrų sprendimai buvo į „Žalgirio“ pusę. Nesakau, kad dėl to pralaimėjome, nes nesėkmės priežasčių buvo daug, bet tai buvo dalis viso šios dienos mačo paveikslo. Kai trys pagrindiniai žaidėjai nebaigia mačo dėl pražangų limito, tai yra beprotiška. Yra kaip yra, mes vis dar pirmaujame serijoje ir būsime pasiruošę ketvirtam susitikimui.“

LKL.LT nuotr./Marcusas Fosteris
LKL.LT nuotr./Marcusas Fosteris

M.Fosteris su Kauno publika pirmadienį atsisveikino pirštais rodydamas „3-1“ gestą.

„Rodžiau „3-1“. Mes uždarysime rungtynes Vilniuje. Kodėl ne? – šyptelėjęs sakė 28-erių amerikietis. – Smagiau titulą švęsti prie savų sirgalių. Mes paleidome progą laimėti „sausą“ seriją, bet vis dar esame priekyje. Mes uždarysime seriją Vilniuje.“

– Sužaidėte geriausią asmeninį mačą šioje serijoje. Kas pasikeitė lyginant su pirmaisiais dviem susitikimais?

– Nedariau nieko naujo, metimai tiesiog sukrito. Pirmuose dviejuose mačuose irgi mečiau gerus metimus, tačiau tikslo jie nepasiekė. Kai kurie metimai buvo skuboti, bet šiandien buvau kantresnis.

– Atrodė, kad nebuvote patenkintas penktąja asmenine pražanga.

– Tai nebuvo pražanga. Jei pažvelgsite į gynybą prieš mane, mane žudo visų rungtynių metu. Jie griebia man už rankos, kai veržiuosi į baudos aikštelę. Echodas sulaukia pražangų baudos aikštelėje. Prieš mus prasiženginėjama. Tai vyksta į abi puses, o jie renkasi, ką sušvilpti. Kai aš esu užsikūręs ir turiu šansą laimėti, nemanau, kad reikėtų švilpti tokią pražangą. Tai nebuvo pražanga. Bet yra kaip yra, dabar nieko negaliu pakeisti.

– Buvote sumažinę deficitą iki 6 taškų, bet mačo perlaužti nepavyko. Ko pritrūko?

– Mes leidome jiems atakuoti iš patogių pozicijų. Atidaviau Lekavičiui laisvą tritaškį, vėliau atidavėme atkovotą kamuolį puolime. Mes nepadarėme mažų dalykų, kuriuos darėme iki tol. Ketvirtajame kėlinyje nelaimėjome „50 prieš 50“ kamuolių, kurie pirmuose dviejuose mačuose mums lėmė pergales. Tikiuosi, kad šiuos dalykus padarysime Vilniuje. Jei padarysime, tai laimėsime. Nepykstu dėl šios dienos nesėkmės. Mes kovojome, mes žaidėme taip pat, tik neišpildėme progų.

– Kas jums nepavyko stabdant Edmondą Sumnerį (pelnė 22 taškus per 27 minutes)?

– Buvo sudėtinga, nes video analizėje jo epizodų nematėme, kadangi antrajame mače jis greitai susirinko penkias pražangas. Aš jį žinau nuo koledžo laikų. Tai – velniškai geras atletas, kuris turi gerą prasiveržimą. Kai jam krenta metimai, tuomet Edmondas labai lengvai užsikuria. Manau, kad geriausia yra sustabdyti jį nuo mačo pradžios. Jei tai padarytume, galėtume jį sukontroliuoti.

– Ar vis dar tikitės sausakimšos „Twinsbet“ arenos trečiadienį?

– Žinoma. Noriu, kad susirinktų visi žiūrovai ir kartu atšvęstume triumfą namuose.

VIDEO: PIKENROLAS: hiperbolizuojamas „Rytas“, G.Žiemelio žvalgyba ir spaudimas „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas