Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26

A.Butkevičiui atlikta operacija: paaiškėjo, kiek laiko praleis be krepšinio

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ puolėjui Arnui Butkevičiui sėkmingai atlikta čiurnos operacija. Be krepšinio A.Butkevičius praleis apie 6 savaites.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Operacijos metu žalgiriečiui pašalinta prie Achilo sausgyslės susidariusi atauga. Operaciją atliko ortopedas traumatologas prof. Rimtautas Gudas.

Kojos skausmus A.Butkevičius pajuto „Betsafe-LKL“ finalo serijos metu. Paskutinėse finalo serijos rungtynėse jis į aikštelę galėjo išbėgti tik su nuskausminamaisiais vaistais.

Dėl operacijos A.Butkevičius šią vasarą neatstovaus Lietuvos rinktinei ir praleis 2023 m. pasaulio čempionatą Filipinuose, nors po LKL finalo serijos dar žadėjo, kad tikrai užsivilks nacionalinės komandos marškinėlius.

Primename, kad rinktinėje šią vasarą nepamatysime ir kitų svarbių žaidėjų – Domanto Sabonio, Mariaus Grigonio, Roko Giedraičio, Luko Lekavičiaus ir Edgaro Ulanovo.

Po reabilitacijos A.Butkevičius turėtų būti pasiruošęs išbėgti į aikštelę iki 2023–2024 m. sezono starto.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

A.Butkevičius rinktinės marškinėlius vilkėjo trijuose pastaruosiuose turnyruose – 2019 m. pasaulio čempionate, 2021 m. olimpinėje atrankoje ir 2022 m. Europos pirmenybėse.

Praėjusį sezoną debiutuodamas Kauno „Žalgiryje“ Eurolygoje klaipėdietis rinko po 5,3 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 7,4 naudingumo balo. LKL čempionate jo rodikliai buvo 6,1 taško, 3,2 sugriebto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 8,7 naudingumo balo per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas