2019 04 07

A.Labuckui išplėšus pratęsimą, „Skycop“ Kėdainiuose patiesė „Nevėžį“

Dramatišką pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo Prienų „Skycop“ (10-18) klubas, Kėdainiuose po pratęsimo palaužęs vietos „Nevėžį“ (4-24) – 96:91 (23:24, 15:21, 26:21, 17:15, 15:10).
Arnas Labuckas
Arnas Labuckas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik 20 minučių nė viena komanda negalėjo įgyti didesnio nei penkių taškų pranašumo. Tik baigiantis antrajam kėliniui R.Minioto metimas padidino „Nevėžio“ pranašumą iki septynių taškų (45:38).

„Skycop“ neleido šeimininkams bėgti į priekį, tačiau trečiajame kėlinyje prieniškiai nė karto nepirmavo. Po trijų kėlinių „Nevėžis“ turėjo dviejų taškų persvarą (66:64), o lygi kova persimetė ir ketvirtą kėlinį.

Fantastiškas rungtynes sužaidęs Arnas Labuckas likus 35 sek. tritaškiu išlygino rezultatą (81:81). Padrika „Nevėžio“ ataka baigėsi netiksliu Adonte Parkerio metimu iš toli, o paskutinė „Skycop“ ataka užstrigo šeimininkų gynyboje – taigi komandoms teko žaisti pratęsimą.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis“ - „Skycop“ [2019-04-07]

Svarbų atotrūkį pratęsime „Skycop“ susikurti padėjo šeši iš eilės pataikyti baudos metimai (92:87), bet po Darjušo Lavrinovičiaus pražangos puolime šansą turėjo ir „Nevėžis“ – skirtumą mažino Zaidas Hearstas (89:92).

„Skycop“ net 9 taškus pratęsime pelnė baudų metimais ir likus 49 sek. nutolo 94:89. „Nevėžis“ išsigelbėti nesugebėjo.

Prienų ekipai šįkart nepadėjo Kšištofas Lavrinovičius, Gintaras Leonavičius ir Domantas Šeškus.

Tačiau LKL debiutavo iš „Žalgirio“ pasiskolintas Vitalijus Kozys. Jis per 7 minutes pelnė 2 taškus (0/1 dvit., 2/2 baud.), perėmė kamuolį.

„Nevėžis“: Zaidas Hearstas 23, Martynas Varnas 17, Gintautas Matulis 14, Regimantas Miniotas 10 (10 atk. kam.).

„Skycop“: Arnas Labuckas 25 (13 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius 17, Malcolmas Grantas 16, Žygimantas Janavičius ir Martynas Gecevičius 12 (8 rez. perd.).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Nevėžis“ - „Skycop“ [2019-04-07]

„Gerai, kad namie žaidžiančiai komandai neleidome pabėgti į priekį. Džiugina ir tai, kad penki žaidėjai pelnė daugiau nei 10 taškų. Kai žaidžiame kaip komanda – tada ir rezultatas“, – kalbėjo Virginijus Šeškus, „Skycop“ treneris.

V.Šeškus išskyrė A.Labucko indėlį. „Mums labai svarbūs jo taškai. Ne kartą esu sakęs, kad Prienuose ketvirtas numeris visuomet būdavo kertinis. Daug nereikia – jei jis kaskart rinktų po 10 taškelių, mums didelė pagalba būtų“.

„Pralaimėjimą lėmė tai, kad neįvykdėme to, apie ką kalbėjome prieš rungtynes. Sakiau, kad reiktų sustabdyti jų tritaškius ir kad su jais reikia bėgti. Bet mes du kėlinius žaidėme kaip veteranai“, – kalbėjo Darius Dimavičius, „Nevėžio“ strategas.

„Nevėžio“ treneris tikėjosi, kad pergalei užteks pristabdyti Martyną Gecevičių, Darjušą Lavrinovičių ir Malcolmą Grantą, tačiau netikėtai iššovė A.Labuckas ir Žygimantas Janavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento