Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Magro po „vilkų“ pergalės prieš „Neptūną“: „Reikia ištaisyti daug dalykų“

Trečiąją pergalę iš tiek pat galimų pasirengimo sezonui cikle iškovojo Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komanda. Trenerio Alessandro Magro auklėtiniai savo arenoje po pratęsimo įveikė Klaipėdos „Neptūną“ – 96:89 (18:16, 21:24, 19:18, 22:22, 16:9).
„Wolves“ – „Neptūnas“
Alessandro Magro / Sauliaus Čirbos nuotr.

Anksčiau vilniečiai įveikė Rostoko „Seawolves“ (83:56) ir Pernu „Parnu Sadam“ (110:60) komandas.

Šeimininkai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir pirmavo 7:2. Kėliniui įpusėjus, uostamiesčio ekipa dusyk pelnė taškus su varžovų pražangomis ir persvėrė rezultatą (9:12). Pasivyti svečius vilniečiams pavyko tik ketvirčio pabaigoje – 18:16.

„Neptūnas“ darsyk į priekį išsiveržė sužaidus porą minučių antrajame kėlinuke, kuriame pirmavo 31:25. Iki ilgosios pertraukos likus žaisti keturias minutes, „Wolves Twinsbet“ spurtavo ir privertė klaipėdiečių trenerį kviestis savo žaidėjus pasitarimui (34:31). Po jos žaidimas vėl išsilygino, o ilsėtis komandos išėjo minimalia persvara pirmaujant klaipėdiečiams – 40:39.

Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“
Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“

Netrukus po trečiojo ketvirčio pradžios A.Magro paprašė minutės pertraukėlės, nes „Vilkų“ gynyba pernelyg lengvai leido varžovams rinkti taškus (43:47). Vis tik, susigražint iniciatyvos šeimininkams nesisekė, kėlinio viduryje jie atsiliko 6 taškų atstumu – 47:53.

Ketvirčiui artėjant prie pabaigos, ėmė kilti aistros. Iš pradžių techninę pražangą už pastabas arbitrui gavo „Neptūno“ puolėjas Zane‘as Watermanas, po to ją už pernelyg dideles emocijas užsidirbo ir „Wolves Twinsbet“ atsarginių suolelis. Likus žaisti 10 minučių, rezultatas buvo lygus – 58:58.

Paskutinio ketvirčio pradžioje abi komandos šiek tiek strigo puolime ir taškus rinko sunkiai. Tačiau iki mačo pabaigos likus žaisti keturias minutes, Andrew Andrewsas pataikė iš toli, o sostinės komanda pirmavo 71:67. Tačiau, likus žaisti mažiau nei porą minučių, „Neptūnas“ vėl buvo priekyje (75:74), o A. Magro paprašė dar vienos minutės pertraukėlės.

Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“
Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“

Po jos iš toli pataikė Garrisonas Brooksas, netrukus baudos metimą pridėjo kamuolį perėmęs Anthony Cowanas, o „Wolves Twinsbet“ susigrąžino pranašumą (78:75). Per likusias 20 sekundžių aikštelėje vyko tikras chaosas, pasibaigęs svečių paskutinę sekundę į krepšį įmuštu kamuoliu po tyčia pramesto baudos metimo ir išplėštu pratęsimu – 80:80.

Jame A. Andrewsas pataikė 3 tolimus iš eilės, o „Wolves Twinsbet“ susikrovė 8 taškų pranašumą 91:83 ir pergalės iš rankų nebepaleido – 96:89.

Sostinės ekipos gretose antras rungtynes dėl peties skausmų praleido Tre‘Shawnas Thurmanas, padėti negalėjo ir apsirgęs Jeffery Tayloras.

Vyr. treneris Alessandro Magro po rungtynių kalbėjo:

„Mums reikia rungtynių, kuriose susitiktume su tokiais varžovais, kurie žaidžia kietai, turi aiškias idėjas. Jie šiandien žaidė geras rungtynes. Savo ruožtu, mums reikia ištaisyti daug situacijų, nes norime būti labiau pasiruošę gynyboje, turime geriau gintis arčiau krepšio.

Buvo momentų, kai visiškai nusileidome abejose aikštės pusėse. Bet to ir reikia, kad būtume kuo labiau pasiruošę oficialioms rungtynėms. Tikiuosi, kad iki tol dar turėsime tokių rungtynių, kuriose turėsime įveikti gautus iššūkius“, – sakė „Wolves Twinsbet“ strategas.

Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“
Sauliaus Čirbos nuotr./„Wolves“ – „Neptūnas“

„Wolves Twinsbet“: Andrew Andrewsas 29, Anthony Cowanas ir Matas Jogėla po 14, Garrisonas Brooksas 12 (5 rez. perd.), Kristupas Žemaitis 8, Vaidas Kariniauskas ir Justinas Marcinkevičius po 6, Regimantas Miniotas 4 (8 atk, kam.), Marekas Blaževičius 3. Danielis Baslykas nepasižymėjo.

„Neptūnas“: Tomašas Pavelka 16 (10 atk. kam.), Arnas Beručka 15, Martynas Pacevičius ir Desure Buie po 12 (10 rez. perd.), Nate’as Johnsonas 9 (9 atk kam.), Zane’as Watermanas 8, Žygimantas Janavičius ir Mindaugas Girdžiūnas po 6, Matas Repšys 5. Radvilas Kneižys nepasižymėjo, o Airingas Brazauskas aikštelėje nepasirodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi