Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 02

Pratrūkusio A.Štalbergo kritikos strėlės – ir auklėtiniams, ir FIBA „langams“

Artūras Štalbergas – piktas. Dėl paprastų klaidų, dėl savo auklėtinių veiksmų, dėl naujos FIBA „langų“ sistemos. Latvis po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ nevyniojo į vatą ir atvirai kalbėjo apie savo ekipos problemas.
Artūras Štalbergas
Artūras Štalbergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ varžovus iš Panevėžio nugalėjo 86:76, o A.Štalbergas pirštu bedė į statistikos protokolą. 21 klaida – tragiškas rezultatas.

Peineris pelnė 11 taškų, bet nesu jo žaidimu patenkintas. Tas pats su Čepukaičiu – tragedija. Tas pats ir su Kšištofu – tragedija

„Esu nusivylęs dėl klaidų. 21 klaida tokiose rungtynėse, pelnyti 76 taškai. Tai – tragedija. Visi žinome, kad yra vienas kamuolys. Kai jis mūsų rankose, turime jį saugoti kaip deimantą. Buvome nerūpestingi. Mėtėme deimantus į visas puses“, – vaizdžiai situaciją aiškino „Lietkabelio“ treneris.

Jis akcentavo, kad jo auklėtinių forma nėra vienoda, bet, pasak trenerio, kamuolius varžovams panevėžiečiai dalino paprasčiausiose situacijose.

„Net nenoriu apie tai galvoti. Tai neprofesionalu. Žaidėjai turi daryti išvadas. Tai vyko ne tik šiose rungtynėse. Pakeitėme kai kuriuos dalykus puolime, bet viskas vyksta taip pat“, – pyko latvis.

Paklaustas, kodėl nepavyko sustabdyti pirmoje pusėje pritilusio Arno Butkevičiaus, A.Štalbergas aiškino: „Jis pataikė tą tritaškį, kai Peineris nusprendė tiesiog nesiginti. Tai netoleruotina. Kiti epizodai buvo po mūsų klaidų. Visi žino, kad jis yra vienas atletiškiausių žaidėjų lygoje. Mes suklystame, jis deda iš viršaus.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas

Tačiau galiausiai stratego kritika nukrypo į naująją FIBA langų sistemą. Kšištofas Lavrinovičius, Adas Juškevičius ir Vaidas Čepukaitis atstovavo Lietuvos rinktinei, Žanis Peineris gynė Latvijos komandos garbę.

„Iš visų rinktinėse buvusių žaidėjų tik Adas sužaidė gerai. Taip, Peineris pelnė 11 taškų, bet nesu jo žaidimu patenkintas. Tas pats su Čepukaičiu – tragedija. Tas pats ir su Kšištofu – tragedija“, – skundėsi latvis.

Treneris sakė, kad jam bus įdomu pamatyti, kaip po pertraukos seksis kitoms Europos komandoms.

„Nemanau, kad tai yra kažkoks psichologinis nuovargis. Jie tiesiog pavargę. Dabar mano darbas yra grąžinti visus į buvusią formą, kad galėtume žaisti taip, kaip reikia. Turiu 5 žaidėjus aikštėje, bet dviejų iš jų ten nėra. Kaip kokiam ledo ritulyje: trys prieš penkis“, – už galvos ėmėsi A.Štalbergas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ – „Lietkabelis“ [2017-12-02]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas