Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

A.Trinchieri – apie skausmingą „Žalgirio“ praradimą ir „Lietkabelio“ mažylį Shaqą

Kauno „Žalgiris“ atsidūrė per žingsnį nuo penkto iš eilės bei septinto istorijoje Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulo. Nors Andrea Trinchieri nebuvo patenkintas auklėtinių pasirodymų, bet svarbiausias dalykas – pasiekta pergalė prieš nieko prarasti neturėjusius „Šiaulius“.

Kauno „Žalgiris“ galiausiai dviženkle persvara KMT pusfinalyje 87:77 pranoko „Šiaulius“, tačiau pirmoji susitikimo pusė kaip reikiant pakuteno Lietuvos čempionų sirgalių nervus.

Andrea Trinchieri auklėtiniai jau pirmosiomis minutėmis krito į duobę prieš zoninę Žydrūno Urbono vadovaujamos ekipos gynybą – finalo ketverto autsaidere laikyta „Šiaulių“ komanda antrajame kėlinyje buvo įgijusi 13 taškų pranašumą, o po dviejų ketvirčių pirmavo 47:41.

„Žalgiris“ per pirmuosius du kėlinius realizavo vos 3 tritaškius iš 18 (16,7 proc.).

Į priekį Kauno ekipa galiausiai išsiveržė 23-ąją susitikimo minutę, po jau firminiu tapusio Lauryno Biručio floateriu dešine ranka. Vis dėlto „Žalgiriui“ prieš lemiamą ketvirtį apčiuopiamos persvaros susikrauti nepavyko – pirmavo rezultatu 67:63.

Nors ir neužtikrintai, bet A.Trinchieri auklėtiniai nuvairavo į pergalę savų sirgalių akivaizdoje. „Žalgiris“ šioje dvikovoje pataikė 7 tolimus metimus iš 34 (20,6 proc.), o Keenanas Evansas prametė visus 8 tritaškius, tačiau vis tiek surinko 16 efektyvumo balų.

Kovoje dėl pirmojo sezono titulo „Žalgirio“ laukia Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ekipa.

„Tai buvo labai komplikuotos ir sunkios rungtynės. Atsiliekančiųjų vaidmenyje buvome 28 ar 25 minutes, – po dvikovos sakė A.Trinchieri. – Kaip ir minėjau, tai buvo spąstai favoritams. Visada taip būna, nes favoritai turi laimėti, o „Šiauliai“ žaidė su puikia energija, neturėjo ką prarasti ir žaidė išvien. Mes įmetėme 20 dvitaškių iš 23. Tai – neįtikėtinas skaičius, nes prieš mus 35 minutes gynėsi zonine gynyba. Vienintelis svarbus dalykas – pergalė, nors ji ir nebuvo graži. Nebuvo jokio ritmo ir žaidimo tėkmės, atlikome 23 rezultatyvius perdavimus, pataikėme virš 80 proc. dvitaškių, nors prametė visus laisvus tritaškius. Svarbiausia, kad laimėjome. Toks ir buvo mūsų šios dienos tikslas.“

– Ar „Šiaulių“ zoninė gynyba buvo vienintelis dalykas, kuris jus šiandien nustebino, ar buvo kažkas daugiau?

– Žinojome, kad mūsų laukia zoninė gynyba ir keletas kitų triukų. Ta pati arena, nauji kamuoliai, kurie buvo pristatyti tik vakar. Kieti kamuoliai. Aš kaip Tomas Brady (šypteli).

Nebuvo ritmo, nebuvo geros žaidimo tėkmės, o dar dar Dovydo Giedraičio trauma... Daug dalykų šiandien ėjo prieš mus, bet mes persigrupavome ir radome būdą pelnyti beveik 90 taškų ir laimėti. Tikiu, kad turime išlaikyti tikslą, bet ir matyti visą paveikslą. Kas mane iš tikrųjų erzina – Dovio trauma, nes jis žaidė puikiai bei turi didelį vaidmenį komandoje. Turėsime permaišyti kortų kaladę ir atrasti naują komandos chemiją. Tai yra darbas, kurį turėsiu atlikti.

– Kiek rimta yra Dovydo Giedraičio trauma?

– Dar sunku pasakyti, bet jis tikrai nežais rytojaus finale.

– „Šiauliai“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Ar tai jums nekelia nerimo?

– Ar jūs matėte mūsų pataikymą iš toli? Tikiu, kad jie gerai kovėsi, bet kai pataikė vos 7 tritaškius iš 34... Jie turėjo daug progų atkovoti kamuoliai. Manau, kad tai ir yra priežastis. Žinoma, jie turėjo dvigubai daugiau energijos pirmoje mačo pusėje, bet antroje mes buvome geresni.

– Ką manote apie Keenano Evanso bloką?

– Dienomis kaip ši, reikia tokių epizodų, kurie galėtų pakelti komandos dvasią. Toks epizodas verčia mane jaustis labai patogiai dėl mūsų sezono, kadangi prastai žaidęs įžaidėjas atrado savyje jėgų ir noro uždėti tokį bloką.

VIDEO: PIKENROLAS: atgimusios Eurolygos įkrintamųjų viltys Kaune ir mūšis dėl KMT titulo

– Ar galime sakyti, kad individualioje gynyboje K.Evansas žengė didžiulį žingsnį į priekį?

– Jis nebuvo efektyvus puolime, bet yra lyderis ir vis tiek rado kelią būtų naudingu komandai. Jis šiandien dėjo didžiules pastangas ginantis prieš „Šiaulių“ gynėjus, o to mums reikėjo. Pirmoje mačo pusėje negalėjome apsiginti prieš nieką.

– Ar nėra apmaudu, kad finale neteks pajusti derbio tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ atmosferos?

– Supraskite man teisingai, bet man svarbu prieš ką reikės žaisti – prieš „Golden State Warriors“, „Rytą“ ar „Lietkabelį“. Mes turime finalą, į kurį žengiame po sunkių rungtynių. Kad ir prieš ką bežaistume, tikslas vis tiek yra tas pats – laimėti finalą.

„Lietkabelis“ žais finale ir jie to nusipelnė, nes puikiai sužaidė antrą mačo dalį. „Rytas“ gerai žaidė iki ilgosios pertraukos, puikiai atrodė pastarosiomis savaitėmis, bet taip jau nutinka. Džiaugiuosi, kad nesu toje komandoje, kuri krito pusfinalyje. Tai yra svarbiausia.

VIDEO: PIKENROLO KLUBAS: R.Milašius – apie staigią „Gargždų“ mirtį, KMT ir naują milijonierių LKL

– Ką galite pasakyti apie šio sezono „Lietkabelį“?

– Taip, mačiau daugybę rungtynių Europos taurėje, mačiau ir praeitos savaitės susitikimą su „Šiauliais“. Jie turi trenerį iš Serbijos, o tai matosi – jie kontroliuoja tempą, kontroliuoja puolimą, puikiai išpildo derinius, o mano buvęs auklėtinis Džordže Gagičius atrodo kaip mažylis Shaqas. Jis žaidė nuostabiai.

– KMT finale susitiks du buvę „Partizan“ treneriai. Kaip apibūdintumėte N.Čanaką, kaip trenerį?

– Pirmiausia, tai jis vasarą išvyko iš „Lietkabelio“ į Turkiją, bet kai „Turk Telekom“ atleido N.Čanaką, „Lietkabelis“ jį iškart susigrąžino. Vadinasi, kad Nenadas Panevėžyje buvo atlikęs puikų darbą.

Jis yra geras treneris, labai geras. Tai – Balkanų krepšinio mokykla. Jis viską kontroliuoja, žino, kur turi nukeliauti kamuolys. Manau, kad „Lietkabelio“ žaidimas „Betsafe-LKL“ čempionate truputį skiriasi nuo kitų komandų. Tikrai žinau, kad laukia komplikuotas mūšis.

VIDEO: PIKENROLAS: atgimusios Eurolygos įkrintamųjų viltys Kaune ir mūšis dėl KMT titulo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius