Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 08

A.Trinchieri darbu Kaune sužavėti ekspertai kelia klausimą dėl dar neaktyvuoto ginklo

Andrea Trinchieri pririekė mėnesio Nemuno saloje, kad iš esmės pakeistų Kauno „Žalgirio“ žaidimą ir atgaivintų jau merdėjusią viltį dėl vietos pirmajame Eurolygos dešimtuke. 15min laidoje PIKENROLAS – Lino Kleizos ir Beno Matkevičiaus liaupsės strategui iš Italijos bei naujo „Žalgirio“ analizė.

Kazio Maksvyčio įpėdiniui prireikė aštuonių mačų, kad iškovotų tiek pat pergalių kiek strategas iš Darbėnų su Kauno „Žalgiriu“ laimėjo per visą pirmąjį ratą.

Šalies flagmanas prieš kiek daugiau nei dvi savaites 98:75 sutrypė Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą Stambulo „Fenerbahče“, bet po dviejų savaičių nuskynė dar skambesnes pergales – 96:70 prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir 80:68 prieš Atėnų „Panathinaikos“.

Tai – pirmoji pergalinga dviguba Eurolygos savaitė „Žalgiriui“ šį sezoną, o Andrea Trinchieri lieka nepralaimėjęs Nemuno saloje – keturios pergalės iš keturių.

„Sunkesnė pergalė buvo prieš „Panathinaikos“, nes „Anadolu Efes“ buvo nusilpęs, žaidė be stimulo, o po pralaimėjimo krito trenerio galva. Prieš „Anadolu Efes“ komandą „Žalgiris“ atliko 27 rezultatyvius perdavimus, pataikęs 36 metimus iš žaidimo. Beveik visi taškai buvo „įžaisti“. Kosminiai skaičiai. Likę metimai – Keenano Evanso žaidime „vienas prieš vieną“ ar žalgiriečių taškai greitose atakose, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius. – „Panathinaikos“ yra viena topinių Eurolygos komandų šį sezoną, o kad ir koks Erginas Atamanas bebūtų, jis yra dukart laimėjęs Eurolygą. „Panathinaikos“ gynėjų grandis – labai stipri. Pergalė pasiekta antrajame dvigubos savaitės mače, kai žaidėjai buvo kažkiek pavargę, bet „Žalgiris“ laimėjo be didesnių problemų, tad tikrai vertas pagyrimų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Andrea Trinchieri

Šiuo metu „Žalgiris“ su 10 pergalių ir 15 pralaimėjimų Eurolygoje su Belgrado „Crvena zvezda“, Milano „Olimpia“, Miuncheno „Bayern“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ dalijasi 12-16 pozicijomis.

Nuo vietą įkrintamosiose garantuojančios 10-osios pozicijos „Žalgirį“ vis dar skiria 3 pergalės, o iki reguliaraus sezono pabaigos liko devyni turai.

„Tikrai negalvojau, kad su šia „Žalgirio“ sudėtimi galima kažką daugiau padaryti, bet kol kas A.Trinchieri išspaudžia daugiau nei K.Maksvytis. Šis treneris dėlioja kitokias rotacijas ir kiek kitokį žaidimą, kai Kazys visada žaisdavo pagal savo sistemą, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Italas pakeitė starto penketą, parodęs didžiulį pasitikėjimą Laurynu Biručiu, kuris stipriai atsiperka. Kalbėjome, kad Lauryno kito sezono „Žalgiryje“ gal nebus, bet dabar jis atrodo kaip vienas geriausių Eurolygos centrų. Visai kitu žaidėju tapo Brady Manekas, kuris po aikštelę nebeslankioja. Jis pradėjo žaisti. Kuris sunkusis krašto puolėjas per šią sėkmingą atkarpą iš „Žalgirio“ varžovų žaidė geriau už B.Maneką? Jis prieš „Anadolu Efes“ puolėją Dereką Willisą atrodė tarsi NBA „All-Star“ lygio žaidėjas. Graikas Konstantinos Mitoglou irgi nesužaidė gerai, o „Netflixo“ herojus Bo Cruzas (Juancho Hernangomezas – aut. past.) savo vietos „Panathinaikos“ komandoje išvis neranda. Nėra ką lyginti. Kitas dalykas – Keenano Evanso žaidimas ir sportinė forma yra ne iš šio pasaulio. Atrodo, jog visi žaidėjai rado savo vietą komandoje, o jų pasitikėjimas tapo kito lygio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas