Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
04 04

A.Trinchieri dėmesys ir mačas dvynėms čempionėms įsimins ilgam: „Kosmosas“

Aneta ir Jurgita Kaušaitės negyvena Lietuvoje, bet per Velykas tėvynėje įvykusi išvyka į rungtynes Panevėžyje paliko puikių įspūdžių Europos krepšinio čempionėms.
Seserys Aneta Kaušaitė ir Jurgita Kaušaitė įsiminė pokalbį su Andrea Trinchieri.
Seserys Aneta Kaušaitė ir Jurgita Kaušaitė įsiminė pokalbį su Andrea Trinchieri. / Asmeninio albumo nuotr.

Andrea Trinchieri ruošėsi Kauno „Žalgirio“ rungtynėms su „7bet-Lietkabeliu“ Panevėžyje, kai pastebėjo vieną į kitą lyg du vandens lašai panašias seseris.

Iškalbusis „Žalgirio“ treneris netruko susipažinti su Jurgita ir Aneta Kaušaitėmis.

„Kalbėjomės, kodėl jos pasirinko gyventi Skandinaviją. Aš nuliūdau, sužinojęs, kad jų nebėra krepšinyje. Jos sakė, kad „sunku“, bet atsakiau, žaisdamos jos būdavo kietos, o dabar yra tokie laikai, kai visiems reikia būti tvirtiems. Tačiau buvo smagu, man jos patinka, man patinka jų mentalitetas“, – apie pažintį su seserimis po laimėtų rungtynių sakė A.Trinchieri.

LKL nuotr./Seserys Jurgita Kaušaitė ir Aneta Kaušaitė bei treneris Andrea Trinchieri
LKL nuotr./Seserys Jurgita Kaušaitė ir Aneta Kaušaitė bei treneris Andrea Trinchieri

15min pasidomėjo plačiau, kaip sekasi 1997 metais Europos čempionato auksą su Lietuvos moterų krepšinio rinktine laimėjusioms seserims.

Gyvendamos skirtingose šalyse Jurgita ir Aneta Kaušaitės reguliariai sugrįžta į Lietuvą, ir šįkart per Velykas aplankė gimtuosius Šiaulius.

Ten viešėdamos seserys sugalvojo, jog būtų smagu gyvai pasižiūrėti gero lygio krepšinio rungtynes, o antrąją Velykų dieną Panevėžyje kaip tik vyko „Betsafe-LKL“ pirmojo ketverto komandų „7bet-Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ akistata.

J.Kaušaitė parašė Panevėžio klubo vadovui Martynui Purliui dėl galimybės įsigyti bilietus vietose arčiau aikštės, o šis tada pasiūlė prieiti prie jo prieš rungtynes arenoje.

„Aišku, Kaušaitės taip ir padarė, – nusijuokė J.Kaušaitė. – Martynas nusivedė mus ir pasodino prie pat „Žalgirio“ komandos – man net kojas pakirto. Sėdėti taip arti, jausti tą žaidimo pulsą, emocijas – mums buvo tarsi kosmosas.“

Iš pradžių seserys mielai pasišnekučiavo su „Žalgirio“ trenerio padėjėju Gintaru Krapiku, o tada išvydo, kaip šis rodo į jas ir pagrindiniam komandos treneriui iš Italijos.

„Tada Trinchieri pats priėjo. Mes žado netekome, – neslėpė J.Kaušaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius