Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

A.Trinchieri įvertino Ąžuolą Tubelį ir kalbėjo apie Kaune laukiančius spąstus

Kauno „Žalgiris“ atsirevanšavo pirmajame rate jiems pralaimėjimą išrašiusiam Klaipėdos „Neptūnui“, o Lietuvos čempionų strategas Andrea Trinchieri po pergalės uostamiestyje kalbėjo ne tik apie savo komandą, bet ir apie „Neptūną“ į priekį tempiantį Ąžuolą Tubelį.

Visas rungtynes pirmavęs „Žalgiris“ Klaipėdoje triumfavo 95:75 ir pasiekė 17-ąją pergalę šiame „Betsafe-LKL“ sezone.

Pirmąją komandų akistatą lapkritį „Žalgirio“ arenoje netikėtai 88:76 laimėjo klaipėdiečiai.

„Eurolygos komandoms sunkiausia yra išlikti susikoncentravusioms ir žaisti rimtai tokiose rungtynėse, nes nuolat keliauji ir žaidi svarbias rungtynes Eurolygoje, – po pergalės sakė trijų pergalių seriją Eurolygoje fiksuojančio „Žalgirio“ treneris A.Trinchieri. – Šiandien mano komanda ir mano žaidėjai buvo susikoncentravę pakankamai, kad kontroliuotų rungtynes visų jų metu. Manau, kad atlikome solidų darbą.“

Trenerį šiose rungtynėse labiausiai pradžiugino net 34 atlikti rezultatyvūs perdavimai. Iš jų net 11 išdalino Edmondas Sumneris.

„34 rezultatyvūs perdavimai – tai dalykas, kurį atlikome puikiai puolime. Manau, kad gynyboje turėjome per daug pakilimų ir nuopuolių, bet „Neptūnas“ žaidė kietai, su didele energija ir mes nesugebėjome jiems atsakyti kai kuriuose momentuose. Bet kai mano komanda dalinasi kamuoliu ir laimi kovą dėl kamuolių, aš žinau, kad turime gerą šansą laimėti“, – sakė italas.

„Žalgiris“ šiame susitikime nesugebėjo sustabdyti Ąžuolo Tubelio, kuris pelnė trečdalį „Neptūno“ taškų – 25 – bei surinko 32 naudingumo balus.

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

A.Trinchieri buvo paprašytas įvertinti talentingo lietuvio, šį sezoną renkančio po 15,2 taško ir 7,1 atkovoto kamuolio, šansus žaisti Eurolygoje.

„Turėtumėte klausti jo, o ne manęs. Aš matau, kad jis yra labai geras žaidėjas, renkantis puikius skaičius. Jis atletiškas, galintis žaisti per abi aukštaūgių pozicijas, renka beveik dvigubą dublį. Jis labai geras žaidėjas. Lietuvoje daug gerų žaidėjų, o jis – vienas tokių. Daugiau nieko negaliu pasakyti“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Jo komanda šią savaitę atsikvėps nuo Eurolygos, bet savaitgalį kausis Karaliaus Mindaugo taurėje, kur pusfinalyje jų lauks mūšis su „Šiauliais“.

„Jie žaidžia labai gerai, vakar jie vos nelaimėjo prieš „Lietkabelį“ išvykoje, – apie būsimą varžovą kalbėjo A.Trinchieri. – Tai komanda, žaidžianti su didele energija ir turinti labai specifinį amerikietį įžaidėją Thorpe'ą, kuris renka praktiškai po 10 rezultatyvių perdavimų. Prieš jį gintis sunku. Tai bus sunkios rungtynės, mūsų lauks spąstai. Žaisime namuose, visi tikėsis, kad mes laimėsime. „Šiauliai“ žaidžia su puikia energija ir intensyvumu. Jei nebūsime susikoncentravę ir energingi, mūsų laukia labai sunkios rungtynės.“

VIDEO: Andrea Trinchieri: „Padarėme solidų darbą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius