Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri: „Norėčiau keliauti tiesiai į „Žalgirio areną“ ir surengti treniruotę, tačiau nesu kvailas“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pergalės Šiauliuose rezultatu 87:73 kalbėjo apie Rolando Šmito patirtą traumą, pokalbį su Antanu Sireika ir artimiausius komandos planus.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Prieš rungtynes A.Trinchieri priėjo prie Antano Sireikos, paspaudė jam ranką ir trumpai šnektelėjo. Po rungtynių spaudos konferencijoje italas atskleidė, kad puikiai žino legendinio Šiaulių trenerio pasiekimus, taip pat tai, ką jam buvęs kolega pasakė.

„Kai vyksti į vietą, kurioje krepšinis yra religija, turi žinoti žaidimo legendas. Aš tiksliai žinau, kas yra A.Sireika, ką jis pasiekė su rinktine ir komandomis. Jaučiau, kad prieiti ir pasisveikinti būtų teisingas žmogiškas dalykas. Todėl ir paspaudžiau jam ranką, – kalbėjo dabartinis „Žalgirio“ strategas apie susitikimą su buvusiuoju. – Treneris A.Sireika man pasakė pasisaugoti, nes Šiauliuose lengva nebus. Po pirmojo kėlinio pasakiau treneriui, kad jis buvo teisus.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri ir Antanas Sireika.
„Betsafe-LKL“ nuotr./Andrea Trinchieri ir Antanas Sireika.

Iš tikrųjų, po pirmojo kėlinio priekyje 26:23 buvo šeimininkai. Antrajame viskas apsivertė aukštyn kojomis ir „Žalgiris“ diktavo savo sąlygas iki pat rungtynių pabaigos.

„Sveikinu Šiaulius dėl puikios arenos ir nuostabios atmosferos, man čia labai patiko, – sakė italas. – Vykdami čia, turėjome tikslą būti tinkamai nusiteikę, padaryti viską, kad laimėtume, ir bandyti paskirstyti minutes žaidėjams. Pirmas kėlinys buvo prastas, bet kiti – geri. Antrą kėlinį, kai pavyko diktuoti savo sąlygas, vadinu magišku.“

Treneris pasidžiaugė Arno Butkevičiaus sugrįžimu į rikiuotę ir nuramino aistruolius, kad rungtynių pirmajame kėlinyje Rolando Šmito patirta trauma neatrodo rimta.

„Arnas dar nėra geros formos, nes seniai nežaidė, tačiau visi supranta, kokios svarbos tai yra žaidėjas“, – tvirtino A.Trinchieri.

Nuo pat savo atvykimo ne kartą apie laiko treniruotėms trūkumą kalbėjęs italas, dabar turės keletą dienų iki artimiausių rungtynių, tačiau artimiausia treniruotė vyks tik antradienį.

„Mano žaidėjai labiausiai laukia laisvos dienos. Prie manęs jie neturėjo net laisvo pusdienio. Tad rytoj bus laisva diena, – paklaustas apie pagaliau gautą galimybę padirbėti treniruotėse, kita linkme kalbą pakreipė krepšinio specialistas. – Kitos 2 savaitės bus labai svarbios, tikiu, kad galime per jas nuveikti kažką. Dabar aš bandau suprasti žaidėjus, jų poreikius, bandau įvairius dalykus. Kažkas veikia, o kažkas – nelabai. Tiesa, kad norėčiau tiesiog dabar keliauti į „Žalgirio“ areną ir surengti treniruotę, bet nesu kvailas, žaidėjams reikia pailsėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas