Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Trinchieri: „Norėjau, kad D.Riversas suprastų, kur pateko“

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po triuškinamos pergalės prieš Jonavos „CBet“ komandą 101:57 vis dar kalbėjo apie anksčiau pralaimėtą mačą Klaipėdoje ir aptarė komandos naujoko Demetre Riverso atvykimą į laikinąją sostinę.

„Po skaudaus pralaimėjimo su 2 pratęsimais Klaipėdoje buvo svarbiausia, kad atsitiestume. Žaidėme kaip komanda, visi žaidė beveik po lygiai minučių, gerai gynėmės ir iškovojome pelnytą pergalę“, – spaudos konferenecijoje kalbėjo italas.

Taip pat treneris grįžo prie vaidybos temos, kuri, jo nuomone, buvo labai svarbi per rungtynes su „Neptūnu“.

„Buvome susierzinę dėl rezultato, dėl to, kaip žaidėme, nes nusipelnėme daugiau pagarbos iš teisėjų. Aš nemokau savo žaidėjų vaidinti, todėl erzinuosi, kai matau, kad kitos komandos tai daro. Galima laimėti ir pralaimėti, žaidėme prastas rungtynes, pralaimėjome po 2 pratęsimų, nors turėjome galimybę laimėti, – tęsė A.Trinchieri. – Mane erzina, kai jaučiu, kad nepadedu savo žaidėjams, nes nemokau jų vaidinti. Labai fiziškose rungtynėse (prisimenu tą Ąžuolo Tubelio pražangą prieš Keenaną Evansą) matau, kad pražangų skaičiai yra 29:38. Varžovai metė daugiau baudų. Jaučiu, kad nepadedu komandai, ir tai mane labai erzina.“

Paklaustas apie per rungtynes su Jonavos ekipa 5 taškais „Žalgiryje debiutavusį D.Riversą, treneris nedaugžodžiavo, tačiau papasakojo, kokių savybių ieškojo rinkdamasis naujoką.

„Kol kas įspūdžių neturiu, nes šiose rungtynėse tiesiog norėjau duoti jam šiek tiek minučių, kad jis suprastų, kur yra. Ir nuimtų žaidimo laiką nuo Edgaro Ulanovo, kuris žaidė labai daug po Arno Butkevičiaus traumos. Jis žino, ką reikia daryti, yra geras metikas, geras komandos draugas. Jis čia atvyko, kad mums padėtų. Pasakiau jam, kad neklaustų, ką mes galime jam duoti, o padarytų kažką dėl komandos. Labai paprasta, – dėstė krepšinio specialistas. – Ieškojome žaidėjo, kuris negadintų komandos nuotaikos ir išgirstų, kas sakoma, o ne tik klausytųsi. Tame yra didelis skirtumas. Norėjome gero žmogaus, kuris galėtų įsilieti į mūsų rūbinę, turėtų žaidimo Europoje patirties ir būtų su viena puikia savybe – metimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas