Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Trinchieri pakeitęs T.Sabonis bandė paaiškinti „Žalgiriui“ kartų vakarą: „Nemalonus jausmas“

Tautvydas Sabonis stojo į susirgusio Andrea Trinchieri vietą prie Kauno „Žalgirio“ vairo, bet Kauno krepšininkai antrą kartą šį sezoną iš Vilniaus priversti grįžti nukabintomis nosimis. „Žalgiris“ (4-2) patyrė antrą pralaimėjimą „BetsafeLKL“ čempionate, kai sekmadienį nusileido „Wolves-Twinsbet“ komandai (3-3).

Tautvydas Sabonis pratinasi prie vyriausiojo trenerio pareigų, kurios ne visada būna saldžios. Ypač Vilniuje.

32 metų krepšinio specialistas trečią kartą per metus ir antrą kartą šį sezoną tapo pagrindiniu Kauno „Žalgirio“ treneriu, kai į „Betsafe-LKL“ rungtynes su „Wolves-Twinsbet“ neišvyko peršalęs ir susirgęs Andrea Trinchieri.

Pernai gruodį T.Sabonis irgi vadovavo žalgiriečiams tada lengvai Kėdainiuose laimėtose rungtynėse prieš „vilkus“, kai Kauno klubas atsisveikino su Kaziu Maksvyčiu ir laukė į Lietuvą atvykstančio A.Trinchieri.

Šį sezoną italas dėl dviejų techninių pražangų nebaigė rungtynių su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, kai T.Saboniui teko perimti vadovavimą vietoj iš aikštės išvaryto pagrindinio trenerio.

Dabar buvusio „Žalgirio“ legendos Arvydo Sabonio sūnui vėl teko iš asistento kėdės peršokti į pagrindinio dirigento prie aikštės pareigas, o jos sekmadienį buvo karčios.

Su žemu energijos ir taiklumu lygiu visas rungtynes žaidęs „Žalgiris“ pataikė tik 10 tritaškių iš 36, pralaimėjo kovą dėl kamuolių 20-33, o galiausiai ir rungtynes 82:100.

Rungtynių pradžiai T.Sabonis parinko lietuvišką penketą, sudarytą iš Luko Lekavičiaus, Dovydo Giedraičio, Deivido Sirvydžio, Edgaro Ulanovo ir Lauryno Biručio.

Startas nebuvo paprastas „Žalgiriui“, nors puspilnėje arenoje buvo išsibarstę daug žalios spalvos rūbus vilkinčių žiūrovų, o „Twinsbet“ arenos viršutiniame sektoriuje „Green White Boys“ sirgalių buvo daugiau nei turkio spalvos aistruolių su būgnais priešingoje salės pusėje.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

„Žalgiris“ prametė pirmuosius 7 tritaškius, kol 12 minutę E.Ulanovas tolimu metimu iš krašto nutraukė šią seriją, o rezultatas ilgai laikėsi apylygis.

Žalgiriečiams toliau šaudant pro šalį ir nusileidžiant kovoje dėl kamuolių, „Wolves-Twinsbet“ atsiplėšė 9 taškais (39:30) po dviejų Kristupo Žemaičio tritaškių – šis kaunietis per pusę minutės pataikė tiek pat tritaškių, kiek Kauno komanda per 19 minučių (2 iš 15 tuo metu).

Svarbiausiems „Žalgirio“ metikams vis šaudant pro šalį (D.Sirvydi 0/4, S.Francisco 0/3, D.Giedraitis 0/3), šeimininkai pagavo dar didesnę bangą trečiajame kėlinyje, kai vedami Anthony Cowano surengė įspūdingą spurtą 17:0 ir pabėgo toli į priekį 69:48.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

Didžiausia šeimininkų persvara siekė 24 taškus (78:54).

Nepasiduodantis „Žalgiris“ vėl bandė parodyti šį bruožą ketvirtajame kėlinyje, kai ne juokais įsismarkavusio S.Francisco vedami svečiai sumažino skirtumą iki 8 taškų.

Tačiau „Wolves“ atlaikė šturmą, o rungtynių pabaigoje šansus pametęs T.Sabonis dar supažindino su LKL kovų skoniu ir 17-metį Mantą Juzėną, kuris debiutavo „Žalgirio“ sudėtyje, pakeitęs susirgusį Mattą Mitchellą.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

Vilnius tampa užkeikta vieta „Žalgiriui“, kuris šį sezoną sostinėje jau buvo sugėręs pralaimėjimą nuo „Ryto“.

Iš viso skaičiuojant akistatas su abiem komandomis, „Žalgiris“ Vilniuje patyrė šeštą pralaimėjimą iš eilės. Pastarąjį sykį sostinėje žalgiriečiai laimėjo 2023 metų lapkričio 5 dieną.

Po dar vieno nesėkmingo vakaro Vilniuje „Žalgiris“ atsidūrė keistoje padėtyje. Eurolygoje kauniečiai dalinasi 1-2 vietas su „Barcelona“ (4-1), o štai Betsafe-LKL čempionate „Žalgiris“ dalinasi 3-4 pozicijas su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, kuris irgi laimėjęs 4 mačus, pralaimėjęs 2.

Standings provided by Sofascore

Alessandro Magro treniruojami „Wolves-Twinsbet“ (3-3) dabar dalinasi 5-7 vietas LKL su Šiaulių ir Utenos komandomis.

„Žalgiris“ ilgai gydytis Vilniuje patirtas žaizdas negalės, nes ateinančią savaitę laukia du Eurolygos mačai Kaune – trečiadienį su Belgrado „Crvena zvezda“, o penktadienį su „Monaco“.

„Jei nori statyti kažką ypatinga, reikia tikėti, kad žaidėjai išsimiegos ir suvoks, kad 4-1 Eurolygoje dar nieko nereiškia. Viskas gali labai greitai pasikeisti. Jei žaisime taip, kaip šiandien, mes nelaimėsime prieš nieką, nesvarbu, kad namie žaisime. Tikiu, kad mūsų žaidėjai protingi, suvokia situaciją ir atidirbs“, – sakė T.Sabonis, pirmą kartą dalyvavęs spaudos konferencijoje kaip pralaimėjusios komandos treneris.

– Tautvydai, kada tiksliai sužinojote, kad teks vadovauti komandai? – buvo paklaustas T.Sabonis per spaudos konferenciją po rungtynių.

– Prieš išvažiuojant. Treneris atsiuntė žinutę, kad negerai jaučiasi ir negalės važiuoti. Susitikome su trenerių štabu, visas rungtynių planas jau buvo paruoštas, su štabu lengva dirbti, tad nebuvo sunku vadovauti.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

– Ar jau teko bendrauti su vyr. treneriu po rungtynių?

– Dar ne, netrukus pasikalbėsime.

– Iki šiol pagrindinio trenerio pareigose trumpos atkarpos buvo sėkmingos, kaip jautėtės dabar po pralaimėjimo?

– Nelabai faina. Bet tokia patirtis. Man patiko, kad vis tiek buvo žaidėjų reakcija, buvo keli geri epizodai, bet jausmas lieka nemalonus.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

– Kas labiausiai nepavyko rungtynėse?

– Nežaidėme kaip norėjome, galbūt trūko energijos, prametėme daug laisvų metimų. Trūko tokios .... žiežirbos. Pradėjome kabintis ketvirtajame kėlinyje, pastarosiose rungtynėse šį sezoną buvo pavykę, bet šiaip reiktų žaisti geriau nuo pradžių.

VIDEO: T. Sabonis: „Trūko ugnelės“

– Kaip paaiškintumėte atkovotų kamuolių grafą, kuri prastėjo ir po ilgosios pertraukos?

– Geras klausimas, su trenerių štabu bandėme tai akcentuoti, galbūt žaidėjai to nesuprato, varžovai šiandien žaidė fiziškiau.

– Dovydas Giedraitis žaidė daug minučių (25), bet prametė visus 8 metimus, mačą baigė su -7 naudingumo balais. Kodėl ilgai juo rėmėtės?

– Jis gauna didelį krūvį, nes gynyboje vis tik klaidų nedaro, o tai, kad sužaidė gerai Eurolygoje dar nereiškia, kad visada čia sužais taip, reikia atidirbti kasdien darbą. Metimai buvo kiek per trumpį, gal tai lėmė ir nuovargis.

– Ką galite pasakyti apie Brady Maneko, kuris pelnė 12 taškų, pasirodymą puolime ir gynyboje?

– Džiaugiuosi dėl Brady, ir jis, ir Alenas (Smailagičius) sužaidė geras atkarpas. Brady po traumos bando įsivažiuoti, gynyboje dar ne tas, bet stengiasi ir šįkart buvo gerų epizodų.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves-Twinsbet“ – Kauno „Žalgiris“

– Kaip galima paaiškinti „Žalgirio“ snaiperių pramestus tritaškius, vienu metu visi trys – D.Sirvydis, S.Francisco ir D.Giedraitis buvo prametę 10 metimų kartu?

– (Purto galvą). Manau, kad išsimetėme gerus metimus. Gal nuovargis, bet tuo sunku pateisinti, nes snaiperis turi ateiti ir įmesti, jei yra snaiperis. Jie turi mesti.

– Kokia yra A.Trinchieri ir M.Mitchello sveikatos būklė, ar jie galės būti su komanda per Eurolygos rungtynes?

– Abu susirgo, reikia pasaugoti prieš dvigubą Eurolygos savaitę, bet manau, kad abu joje bus – ir treneris, ir Mattas.

– Mantas Juzėnas debiutavo LKL, per kelerius metus padaręs didelę pažangą. Kokį įspūdį palieka šis 17-metis?

– Mantas tikrai gerai dirba, tikrai auga kaip krepšininkas. Prieš akis jam dar daug darbo, reikia fiziškai sustiprėti, kaupti krepšinio IQ, būti profesionalu. Šiandien vienas žingsnis į priekį, tad visas klubas džiaugiamės dėl jo.

– „Žalgiris“ ieško rinkoje gynėjo – kokio tipo krepšininko labiausiai trūksta jūsų akimis?

– Aš pasirinkčiau Domantą Sabonį (šypsosi). Ne, ne man šis klausimas.

– Antrą savaitę tenka pavadovauti komandai. Gal iš tėčio sulaukiate patarimų?

– Geriau iš tėčių jų neklausyti (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai