Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 06

Abu LKL grandus spėjęs pačiupinėti treneris – apie didžiausią intrigą ir X faktorių

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ koziriai – iki sekmadienio vakaro slepiami Šarūno Jasikevičiaus ir Dainiaus Adomaičio rankovėse, tačiau Virginijus Šeškus yra vienas iš trijų trenerių, kurie per šias kelias savaites spėjo pažinti abu LKL milžinus. Anot Prienų „Skycop“ vairininko, nereikėtų tikėtis, kad žalgiriečiai Vilniuje lengvai pervažiuos savo principinius varžovus.
Paulius Jankūnas ir Dominque'as Suttonas
Paulius Jankūnas ir Dominque'as Suttonas / 15min koliažas

Tik V.Šeškus, Žydrūnas Urbonas su Utenos „Juventus“ ir Ramūnas Cvirka su Kėdainių „Nevėžiu“ šiemet jau spėjo LKL pirmenybėse sužaisti ir su „Žalgiriu“, ir su „Rytu“.

Nė vienam iš jų bent kartą sužeisti favoritų nepavyko. „Žalgiris“ ir „Rytas“ lieka vienintelės, pralaimėjimo šį sezoną dar nepatyrusios LKL komandos.

V.Šeškus, kalbėdamas su 24sek apie būsimą akistatą, neabejojo, kad sekmadienio vakaras turėtų papuošti LKL sezoną, o favoritais laikomiems čempionams sustiprėjęs ir neblogai namų darbus atlikęs Vilniaus klubas pajėgus mesti pirštinę.

„Sezono pradžioje bet kas gali nutikti. Taip, žalgiriečių stiprybė yra ta, kad komandos branduolys išliko toks pats, tačiau pirmuosiuose „Žalgirio“ mačuose jautėsi, kad kauniečiai dar tik įsibėgėja. „Rytas“ pasikeitė gerokai labiau, bet treneris Dainius Adomaitis neblogai sustygavo komandos žaidimą ir vilniečiai sužaidė solidžias rungtynes bei nugalėjo Malagos „Unicaja“. Emociškai ši pergalė buvo ypač svarbi. Jaučiu, jog kova bus labai įdomi ir viską gali lemti smulkios detalės“, – įsitikinęs V.Šeškus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

Trenerio vadovaujamas „Skycop“ sostinės klubui svečiuose pralaimėjo 66:95. Iš karto po to „dangaus policininkai“ neatsilaikė ir savo aikštėje prieš „Žalgirį“ – 53:74.

„Vilniuje mums rungtynės visai nesusekė, o su žalgiriečiai dar kurį laiką spardėmės, – prisiminė V.Šeškus. – Mano nuomone, šiame mače viskas priklausys nuo „Žalgirio“ priekinės linijos. Ji nuo praėjusio sezono išvis nepasikeitė ir jei tie žaidėjai sužais pagal savo pajėgumą, šeimininkams bus be galo sunku“.

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

Specialisto teigimu, didžiausia šios dvikovos intriga – kaip žalgiriečiai stabdys šoklųjį „Ryto“ puolėją Dominque Suttoną.

Šalies pirmenybėse amerikietis kol kas turi solidžius 13 taškų ir 6 atkovotų kamuolių rodiklius.

„Man labai įdomu, ką Š.Jasikevičius statys prie šio žaidėjo, nes stabdyti tokių įspūdingų fizinių savybių krepšininką nėra lengva. Spėčiau, kad „Žalgiris“ nemažai laiko gali žaisti žemesniu penketu ir D.Suttono priežiūrą patikėti puikiai besiginančiam Edgarui Ulanovui. Nemanau, kad Pauliui Jankūnui vaikytis šį žaidėją butų labai lengva“, – svarstė V.Šeškus.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dominique'as Suttonas
Alfredo Pliadžio nuotr./Dominique'as Suttonas

Prienų krepšinio simbolis prieš pirmąją LKL milžinų akistatą pastebi ir dar vieną niuansą – abi komandos šiai dvikovai pasirengti turėjo pakankamai laiko.

„Sezonui įsibėgėjus taip nutinka labai retai. Dėl visų rungtynių Europos taurėse abi komandos neretai namų darbams turi vos po vieną ar dvi dienas. Šį kartą viskas yra kitaip. Tiek vieni, tiek kiti pasirengimui turėjo beveik savaitę, tad aikštėje abu treneriai vienas kitam turėtų būti paruošę ypač daug įdomių sumanymų“, – vylėsi V.Šeškus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beno Udrihas ir Chrisas Krameris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beno Udrihas ir Chrisas Krameris

Į pirmą mūšį „Rytas“ žengs gerokai nukraujavęs – traumos nespėjo išsigydyti pagrindinis įžaidėjas Chrisas Krameris. Visgi V.Šeškus nemano, kad tai stipriai silpnina D.Adomaičio kariaunos potencialą.

„Praėjusį sezoną „Žalgiris“ ne kartą įrodė, kad ypač gerai moka stabdyti Chrisą. „Rytas“ dėl to turėjo labai daug problemų. Dabar jis nežais ir žalgiriečiams tai turėtų irgi būti papildoma mįslė. Teks pratintis prie kiek kitokio varžovų žaidimo. Aš manau, kad Mindaugas Girdžiūnas gali sužaisti ne ką prasčiau, o savo agresija ir veržlumu yra netgi neparankesnis už amerikietį“, – apie galimą X faktorių rungtynėse kalbėjo prieniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai