Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09 /19:16

Aistros Kaune: D.Suttono šou, masinis susistumdymas ir „Žalgirio“ pergalė

Dominique'as Suttonas sužaidė fantastiškas rungtynes triukšmingoje Kauno „Žalgirio“ (12-1) arenoje, tačiau visų ginklų neišnaudojęs Vilniaus „Rytas“ (9-4) krito žaliųjų teritorijoje. Masiniu susistumdymu paženklintame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) grandų mūšyje Kauno „Žalgiris“ triumfavo 95:86 (22:14, 19:24, 30:16, 24:32).
„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas
„Ryto“ ir „Žalgirio“ žaidėjų susistumdymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Žalgiris“ šovė į priekį trečiajame kėlinyje, kai laimėjo atkarpą 15:1. Pagirtinai pirmuosius du kėlinius žaidęs „Rytas“ antroje mačo pusėje blaškėsi kauniečių gynyboje ir nespėjo gesinti visų grėsmių, kurias atkakliai kūrė „Žalgiris“.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ įgijo 20 taškų persvarą (82:62), bet „Rytas“ dar bandė sukurti stebuklą. Sėkmingas zoninis spaudimas ir Eimanto Bendžiaus tritaškiai leido sumažinti atsilikimą iki vienženklės ribos (87:79), bet galutinai iniciatyvos kauniečiai nepaleido.

„Labai prastai pradėjome trečiąjį kėlinį. Jie labai lengvai pelnė 7 taškus ir pagavo ritmą“, – po mačo sakė 20 taškų pelnęs E.Bendžius.

Principinėje akistatoje, kaip įprasta, netrūko emocijų. Trečiojo kėlinio viduryje tarp krepšininkų įvyko susistumdymas, kurio metu savo auklėtinius raminti į aikštelę išbėgo net Šarūnas Jasikevičius. Nesportinėmis pražangomis buvo nubausti Edgaras Ulanovas, Marekas Blaževičius, D.J. Seeley ir Dominique'as Suttonas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2018-12-09]

Abi komandos puikiai atakavo iš toli („Žalgiris“ 10/18, „Rytas“ 11/25), „Rytas“ daugiau taškų surinko greitose atakose (14, „Žalgiris“ 6).

Nugalėtojus į priekį vedė Edgaras Ulanovas, pelnęs 15 taškų. Po 14 pridėjo Brandonas Daviesas ir nė karto neprametęs Marius Grigonis.

Pralaimėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo 25 taškus įmetęs bei 6 kamuolius atkovojęs D.Suttonas.

Tačiau blankiai sužaidė Arnas Butkevičius, per 26 minutes tepelnęs 3 taškus.

Prieš mūšį abi komandas išretino traumos.

„Rytas“ Kaune vertėsi be vidurio puolėjo Evaldo Kairio, o „Žalgiriui“ nepadeda aukštaūgiai Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Aaronas White'as.

Negana to, dėl traumos rungtynių nebaigė Nate'as Woltersas.

Abi komandos suteikė nemažai šansų jaunimui.

„Žalgirio“ gretose debiutavo 18-metis puolėjas Erikas Venskus, o ant parketo trumpam išbėgę buvo ir Lukas Uleckas bei Rokas Jokubaitis.

Dainius Adomaitis negailėjo laiko aikštelėje Deividui Sirvydžiui ir Marekui Blaževičiui.

Rungtynėms teisėjavo Tomas Jasevičius, Artūras Šukys ir Gintaras Vitkauskas.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15, Marius Grigonis (2/2 dvit., 1/1 trit., 7/7 baudos) ir Brandonas Daviesas po 14, Artūras Milaknis 11, Leo Westermannas 9 (6 rez. perd.), Thomasas Walkupas 8 (5 atk. kam.).

„Rytas“: Dominique’as Suttonas 25 (9/11 dvit.), Eimantas Bendžius 20 (5/9 trit.), D.J. Seeley 14, Rokas Stipčevičius 11.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Neskani pergalė: Šaras – apie konfliktą, neatleistinus dalykus ir neraminančias traumas

Dainius Adomaitis dėkojo už sirgalių kantrybę ir prabilo apie naujo žaidėjo paieškas

VIDEO: Vilniaus „Ryto“ sirgaliai prieš rungtynes su „Žalgiriu“ surengė galingą eiseną su pirotechnika ir skanduotėmis

TAIP PAT SKAITYKITE: Prie „Žalgirio“ krepšinio šventovės – galinga „Ryto“ sirgalių eisena

Rungtynių eiga:

40 min. R.Stipčevičius paskutinėmis sekundėmis pataikė iš toli, bet tai viskas: „Ryto“ žaidėjai priversti pasveikinti žalgiriečius.

39 min. D.Suttonas prasižengė penktą kartą, o „Žalgiris“ į varžovų spurtą sureagavo šaltakraujiškai (91:79). Š.Jasikevičius į aikštę grąžino R.Jokubaitį.

38 min. E.Bendžius dar kartą iš toli (87:79).

37 min. E.Bendžius ir R.Stipčevičius smeigė tritaškius, tačiau „Žalgirio“ areną labiau sužavėjo du iš eilės Roko Jokubaičio metimai (86:71). Tiesa, netrukus R.Jokubaitis po dviejų klaidų buvo pakeistas. Spaudimą ėmęs taikyti „Rytas“ išprovokavo „Žalgirio“ klaidas ir pelnė dar penkis taškus be atsako (86:76).

34 min. M.Girdžiūnas pataikė iš toli, bet B.Daviesas, E.Ulanovas ir A.Milaknis patempė „Žalgirį“ į priekį (82:62).

31 min. Dar vienas L.Westermanno tritaškis. Pirmuosius taškus pelnė Deividas Sirvydis, o D.Suttonas dar kartą įkrovė iš viršaus. Kabėdamas ant lanko amerikietis įspyrė L.Biručui, bet arbitrai šį epizodą praleido pro akis (74:59).

30 min. „Rytas“ bandė gelbėtis pavieniais veiksmais, puolime atkovoti kamuoliai vilniečiams suteikdavo papildomus šansus, tačiau skylės gynyboje leido „Žalgiriui“ kontroliuoti rungtynes. L.Westermannas pataikė tritaškį su sirena (71:54).

28 min. M.Grigonio šou – tritaškis, du taškai su pražanga, ir „Ryto“ situacija darėsi vis grėsmingesnė (66:49).

26 min. D.Suttonas vėl ėmėsi iniciatyvos, pelnė 8 taškus iš eilės (60:47), įskaitant tris iš eilės metimus iš perimetro.

24 min. Konfliktas aikštėje! DJ Seeley prasižengė puolime ir kartu su N.Woltersu krito ant parketo. Abiejų komandų žaidėjai bandė prišokti prie saviškių ir padėti jiems atsikelti, bet sutrukdė vieni kitiems ir susistumdė. E.Ulanovas pastūmė ir parbloškė M.Blaževičių, įsitraukė B.Daviesas ir pats DJ Seeley, taip pat D.Suttonas. Po ilgokos pauzės arbitrai skyrė nesportines pražangas DJ Seeley, D.Suttonui, E.Ulanovui. „Žalgiris“ realizavo baudos metimus, E.Ulanovas pridėjo dvitaškį ir LKL čempionai atitrūko 56:39. Tai spurtas 15:1.

23 min. N.Woltersas liko laisvas prie tritaškio linijos ir tuo pasinaudojo (51:39).

21 min. „Žalgiris“ trečiąjį kėlinį pradėjo M.Grigonio prasiveržimu ir E.Ulanovo tritaškiu greitoje atakoje. „Rytas“ spėjo suklysti ir paprašyti minutės pertraukėlės (46:38).

Geriausi pasirodymai pirmoje mačo pusėje:

  • D.Suttonas pelnė 12 taškų, pataikydamas 2/3 tritaškius.
  • D.J.Seeley pelnė 10 taškų ir neprarado nė vieno kamuolio
  • L.Westermannas per 10 min. pelnė 4 taškus ir atliko 5 rez. perdavimus
  • A.Milaknio tritaškiai – 3/4.
  • T.Walkupas atliko daugiausiai metimų (3/7) ir pelnė 8 taškus
  • D.Waltono „+/-“ rodiklis pats geriausias: +11 (N.Wolterso -2).

20 min. Ilgai tylėjęs M.Echodas pabudo keturiais taškais iš eilės. Po dviejų kėlinių 41:38. „Klydome puolime, nesustabdėme kelių atakų, kai turėjome pražangų rezervą, ir „Rytas“ tuo pasinaudojo“, – A.Milaknis BTV paaiškino, kodėl „Rytas“ prisivijo šeimininkus.

19 min. Kartu su L.Biručiu „Žalgirio“ penkete tik gynėjai – M.Grigonis, L.Westermannas, D.Waltonas ir A.Milaknis. Puolime tai veikė – po dar vieno A.Milaknio tritaškio 41:36.

18 min. E.Bendžius nepabijojo mesti iš toli greitos atakos metu ir bingo! Tačiau jau kitos atakos metu tuo pačiu atsakė A.Milaknis (36:32).

16 min. D.J.Seeley perėmė lyderio vaidmenį iš D.Suttono. Jo nardymai į baudos aikštelę tapo rimtu galvos skausmu „Žalgiriui“ (33:29).

15 min. „Žalgiris“ išvengė duobės ir po pasitarimo užmėtė „Rytą“. D.J.Seeley bandė pasiekti ilgą perdavimą Artūrui Milakniui, bet nesugebėjo. Krašte gavęs kamuolį snaiperis nubaudė „Rytą“ tritaškiu (33:25).

13 min. Po Eimanto Bendžiaus tritaškio Š.Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės (26:21).

11 min. D.Suttonas superužsivedęs – įspūdingai nupūtė T.Walkupo metimą. Tiesa, antru bandymu šis pelnė taškus ir „Žalgirio“ persvara pirmą kartą tapo dviženkle (24:14).

10 min. Erikas Venskus, „Žalgirio“ dublerių žaidėjas, jau pirmajame kėlinyje buvo mestas į ugnį. Mariaus Grigonio nesportinė pražanga leido „Rytui“ nutraukti šeimininkų spurtą (18:14), tačiau kėlinį galingai, įskaitant fantastinį Thomaso Walkupo metimą su sirena, užbaigė „Žalgiris“ (22:14).

9 min. „Žalgiriui“ pavyko kiek atitrūkti: iš toli pataikė Derrickas Waltonas, pasižymėjo L.Westermannas ir B.Daviesas (18:13).

8 min. Š.Jasikevičius į aikštę įleido ir B.Daviesą, ir Lauryną Birutį, tačiau D.Suttonas iš „Žalgirio“ priekinės linijos pasityčiojo galingu dėjimu „su mėsomis“ (11:13).

7 min. Bent rungtynių startui „Rytas“ paruošė išties pavyzdinį gynybos planą. Rokas Stipčevičius visiškai laisvas prametė iš toli, bet kauniečiai atsilieka (9:11).

6 min. E.Ulanovas pataikė iš toli, o L.Westermanno tolimas šūvis vos lietė lanką (9:9). D.Adomaitis į aikštę metė Martyną Echodą.

4 min. Rokas Stipčevičius išprovokavo pražangą atakuodamas iš toli, D.Suttonas smeigė dar vieną tritaškį, o „Žalgiris“ ėmė strigti agresyvioje „Ryto“ gynyboje (6:9).

2 min. D.Suttonas pataikė iš toli, bet „Žalgiris“ rezultatyviai užbaigė tris pirmąsias atakas (6:3).

1 min. „Rytas“ rungtynes pradėjo su Mareku Blaževičiumi starto penkete, ir Brandonas Daviesas be didesnio vargo jau pirmos atakos metu sulaužė jaunojo krepšininko gynybą. Dominique'as Suttonas susitikimą pradėjo žingsniais.

Eisena praėjo be incidentų. „Ryto“ sirgalių armija tvarkingai nužygiavo iki arenos.
VIDEO: „Atsarginiai“: lygą gąsdinantis sugrįžimas, į dugną nugarmėjusi „Spurs“ ir geriausių dėjikų topas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai