2013 03 13

Algų negaunantys Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai trečiadienį vis dar žengs į aikštę

Po pastarųjų VTB Jungtinės lygos rungtynių su Liubercų „Triumf“ ekipa Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai spaudos konferencijoje prabilo apie kelis mėnesius negaunamus atlyginimus ir pagrasino boikotuoti rungtynes.
Martynas Mažeika
Komandos kapitonas Martynas Mažeika / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vis dėlto komandos nariai yra pasirengę ir trečiadienį išvyko į sostinę, kur 18 valandą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače susikaus su „Sakalais“ – apie tai 15min.lt patvirtino komandos direktorius Osvaldas Kurauskas.

Klaipėdos „Neptūno“ klubui sezono pabaigai trūksta apie 700 tūkst. litų, o komanda kreipėsi į miesto savivaldybę su prašymu skirti papildomų pinigų.

Uostui anksčiau vadovavęs Eugenijus Gentvilas tuo pačiu buvo ir „Neptūno“ ekipos valdybos narys, tad, 15min.lt duomenimis, pažadėjo komandai iš uosto biudžeto 250 tūkst. litų paramą. Vis dėlto E.Gentvilui tapus Seimo nariu, šis turėjo atsisakyti tiek uosto vadovo kėdės, tiek vietos „Neptūno“ valdyboje.

Pasikeitus uosto valdžiai, pasikeitė ir planai, o Klaipėdos reprezentacinei krepšinio komandai pažadėti 250 tūkst. litų klubo kasos nebepasiekė. 15min.lt žiniomis ekipa gavo tik apie 43 tūkst. litų.

 „Nenoriu kol kas leistis į detales ir aštrinti šito klausimo. Vis dar tikimės, kad situacija išsispręs ir blaivus protas nugalės politiką. Visi kiti rėmėjai savo įsipareigojimus įvykdė. LKL mūsų rezultatai išskirtiniai, dalyvaujame VTB lygoje. Esame reprezentacinė krepšinio komanda ir šiemet sukuriame didelę pridėtinę vertę tiek miestui, tiek uostui“, – teigė O.Kurauskas.

Sausį, vasarį ir kovą komanda iš savivaldybės gavo po 1/12-ąją nuo pažadėtos sumos – iš viso apie 100 tūkst. litų. Tačiau sprendimas dėl papildomų pinigų vis dar yra įstrigęs.

„2013 metais savivaldybė turėtų skirti iki 500 tūkst. litų, tad komandai sezono pabaigai trūksta apie 700 tūkst. litų. Visų pirma kreipėmės į miestą, kad reikia papildomo finansavimo, nes žaisime VTB lygoje. Pagal senąją sutartį žadėtus pinigus gausime tik kovo-balandžio mėnesį, o sprendimas dėl papildomų pinigų dar laukia savo eilės“, – pasakojo „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Šiuo metu „Neptūnas“ LKL čempionate užima trečiąją vietą, tačiau turi istorinę galimybę pakilti iki antrosios. Klaipėdiečiams liko rungtynės su autsaideriais Vilniaus „Sakalais“ ir „Palanga“, dvikova su lyderiu Kauno „Žalgiriu“ bei mačai su Kėdainiu Nevėžiu“ ir Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“.

Visas šias komandas, išskyrus „Žalgirį“, klaipėdiečiai šį sezoną jau kartą įveikė, tad šansai išlaikyti trečią vietą turnyro lentelėje yra dideli, o svajonės pakilti iki antrosios – taip pat realios.

„Neptūnas“ nuo antroje vietoje esančios „Prienų“ ekipos atsilieka vos viena pergale, tačiau turi mačą atsargoje ir trečiadienį rungtynėse su „Sakalais“ gali prieniškius pasivyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas