Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 07 /19:22

Alytaus „Wolves“ diktavo sąlygas Vilniuje – sudorojo „Rytą“

Alytaus „Wolves“ (10-5) pirmoje rungtynių pusėje pasiuntė Vilniaus „Rytą“ (10-4) į gilų nokdauną, o susikrautos persvaros užteko pergalei pasiekti. „Wolves“ triumfavo Vilniuje – 88:76 (24:14, 26:15, 16:24, 22:23).
Jeffery Tayloras
LKL dvikova: „Rytas“ - „Wolves“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Wolves“ dominavo nuo pat pirmų minučių ir dar iki didžiosios pertraukos pasiekė 21 taško pranašumą (50:29).

Alytiškiai per pirmuosius du kėlinius pataikė net 10 tolimų metimų iš 18-ikos (56 proc.), kai namų arenoje žaidęs „Rytas“ realizavo vos 2 iš 13-ikos (15 proc.).

Antroje mačo dalyje „Rytas“ bandė sugrįžti, sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienženklio skirtumo (68:59), bet „perlaužti“ rungtynių nepajėgė.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Wolves“ [2023-01-07]

„Logiška, kad skirtumas pabaigoje sumažėjo. Sunku išlaikyti 20 taškų skirtumą prieš tokią komandą kaip „Rytas“. Antroje pusėje jie ėmė pataikyti metimus, kuriuos pirmoje pusėje prametė. Bet 12 taškų skirtumas prieš „Rytą“ išvykoje – solidu“, – po mačo kalbėjo Rimas Kurtinaitis, „Wolves“ treneris.

Pirmoje rungtynių dalyje įvyko kuriozas – kai Lukas Uleckas pamiršo pasikeisti, „Rytas“ kurį laiką žaidė su 6 krepšininkais aikštėje, tačiau arbitrai to nepastebėjo. R.Kurtinaitį tai papiktino, bet, kaip paaiškėjo, rungtynių baigčiai įtakos neturėjo.

LKL lygoje „Rytas“ buvo pasiekęs septynių pergalių seriją, bet „Wolves“ ją nutraukė. Be to, „Wolves“ atsirevanšavo LKL čempionams už nesėkmę pirmajame rate (89:91).

„Vilkai“ atsitiesė po dviejų nesėkmių – praėjusius metus jie baigė pralaimėjimu Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“, o naujuosius pradėjo nesėkme Citadele KMT ketvirtfinalyje prieš Kauno „Žalgirį“.

„Wolves“ ekipai šiame mače negali padėti susižeidęs lyderis Ahmadas Caveris, tačiau puikiai pasirodė abu klubo naujokai – Jeffery Tayloras ir Ericas Buckneris.

J.Tayloras į oponentų krepšį suvertė 20 taškų, o su naujosios ekipos marškinėliais debiutavusio E.Bucknerio sąskaitoje 8 taškai ir 10 atkovotų kamuolių.

Atskiro paminėjimo vertas Arnas Beručka. Sostinės krepšinio sistemos auklėtinis ne tik sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes (14 tšk.), bet ir patikimai tvarkėsi gynyboje su „Ryto“ lyderiu Marcusu Fosteriu.

Šeimininkų negelbėjo nuostabus Martyno Echodo žaidimas puolime – 24 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 29 naudingumo balai.

Vilniečiams nepadėjo Jarvis Williamsas ir Adas Šimonis.

„Rytas“: Martynas Echodas 24, Gytis Radzevičius 14, Elvaras Fridrikssonas 12, Marcusas Fosteris 8.

„Wolves“: Jeffery Tayloras 20, Eigirdas Žukauskas 16, Adas Juškevičius ir Arnas Beručka po 14, Ericas Buckneris ir Kristupas Žemaitis po 8.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL dvikova: „Rytas“ – „Wolves“

RUNGTYNIŲ EIGA:

40 min. „Rytui“ nepavyko, „Wolves“ išsiveža pergalę iš sostinės – 76:88.

39 min. Nepaisant „Ryto“ pastangų, „Wolves“ išlaiko distanciją – 76:85.

35 min. H.Invernizzi pelno savo pirmuosius, bet ypatingos svarbus taškus, pataikydamas tritaškį – 61:75.

33 min. M.Normantas pabandė smogti tritaškiu greitos atakos metu, bet kamuolys išsisuko iš lanko. „Wolves“ į tai atsakė keturiais taškais iš eilės – 59:72.

32 min. M.Echodas gelbsti padriką „Ryto“ ataką – 57:68. G.Žibėnas pasinaudoja „iššūkio taisykle“ ir E.Žukauskui už smūgį G.Masiuliui į veidą skiriama nesportinė pražanga. „Rytas“ realizuoja baudų metimus ir skirtumas grįžta į vienženklę zoną – 59:68.

30 min. Po minutės pertraukėlės „Wolves“ atsitiesė, po A.Juškevičiaus tritaškio – 48:66. Bet iš toli pataikė ir B.Varadi. Kėlinį užbaigė M.Echodo taškai – 53:66.

28 min. J.Taylorą „Rytas“ trečiajame kėlinyje išlaiko be taškų. G.Radzevičius ir G.Masiulis pataiko po tritaškį ir skirtumas tirpsta – 48:61.

26 min. Du G.Radzevičiaus taškai su pražanga – 42:59.

25 min. A.Beručka tik antrą kartą šį sezoną pasiekia dviženklę taškų ribą, o K.Žemaitis pataiko iš toli ir persvara vėl grįžta į 20 taškų zoną – 39:59.

24 min. M.Echodas ir E.Fridrikssonas patempia „Rytą“ – 39:54.

21 min. M.Echodas taškais pradeda trečią kėlinį, bet E.Žukauskas atsako tritaškiu (31:53).

„Stengiuosi būti agresyvus, komandos draugai suranda mane. Atsiduriu pozicijose, iš kurių galiu pataikyti“, – įpusėjus mačui BTV sakė J.Tayloras, surinkęs net 18 taškų.

20 min. J.Tayloro benefisas užbaigia pirmąją mačo pusę. „Wolves“ švedas iš pradžių pelno antrojo šanso taškus, o su kėlinio sirena smeigia tolimą šūvį po driblingo – 29:50.

19 min. A.Juškevičiaus prasiveržimas į dešinę pusę baigiasi taškais, o M.Fosteris galiausiai pataiko ir iš žaidimo. Po jo tritaškio – R.Kurtinaičio minutės pertraukėlė (29:45).

18 min. Dar vienas E.Žukausko tritaškis. Keturis taškus dviem metimais iš šuoliuko pelno ir G.Radzevičius (26:43).

16 min. Rezultatyviausias „Ryto“ žaidėjas M.Fosteris nuo baudų metimo linijos pelno savo pirmąjį rungtynių tašką, o „Wolves“ nestabdo... Dvitaškį pataiko J.Tayloras, E.Žukauskas smeigia tritaškį ir skirtumas didėja iki 20:39.

15 min. A.Beručka pataiko savo trečią tritaškį (17:34), „Rytas“ oro įkvepia M.Echodu dėjimu.

14 min. „Ryto“ pataikymas toliau šlubuoja (1/10 trit.), o „Wolves“ didina persvarą. E.Žukauskas pataiko iš toli – 17:31.

11 min. Pataiko M.Normantas, bet dar vienas smūgis „Rytui“ – trys A.Juškevičiaus taškai su pražanga! 16:28.

10 min. Paskutinės atakos pirmajame kėlinyje nesėkmingos. „Wolves“ išlaiko dviženklę persvarą – 14:24. Per pirmąją kėlinį „Rytas“ pataikė tik 5 metimus iš 18-ikos, J.Taylorui leido pelnyti net 10 taškų.

9 min. Po R.Minioto taškų „Wolves“ jau priekyje 12:24. M.Normantas „atsidaro“ ir nutraukia svečių minispurtą – 14:24.

8 min. E.Fridrikssonas ir A.Beručka apsikeičia tolimais metimais – 12:20.

7 min. E.Buckenis pataiko, J.Tayloras perskrodžia tinklelį sudėtingu metimu iš aikštės krašto – 9:17 ir „Ryto“ minutės pertraukėlė.

6 min. A.Beručka smeigia tritaškį ir „Wolves“ vėl tolsta – 5:12. M.Echodas užbaigia dvi „Ryto“ atakas iš eilės – 9:12.

4 min. T.Lekūnas ir G.Radzevičius mažina skirtumą, o E.Buckneris užsidirba antrą pražangą.

3 min. J.Tayloras prasiveržia nuo tritaškio ir įspūdingai krauna kamuolį iš viršaus – 2:6. Vilkų amierikietis mačo pradžioje tiesiog nesulaikomas – dar trys jo taškai ir skirtumas didėja iki 2:9.

2 min. „Wolves“ naujokai J.Tayloras ir E.Buckneris „atsidaro“ jau pirmąją minutę. M.Echodas atasako dėjimu – 2:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas