Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18

Ant „Nevėžio“ slenksčio – talentingas vokietis ir italas

Perspektyvių jaunų krepšininkų Kėdainiuose neturėtų trūkti ir kitame sezone. Nors Georgios Kalaitzakis yra arti sugrįžimo į Atėnų „Panathinaikos“, tačiau jį „Nevėžyje“ pakeisti gali 18-mečiai italas Abramo Canka bei vokietis Arielis Hukporti, skelbia „Sportando“.

199 cm ūgio A.Canka priklauso Romos „Stella Azzurra“ ekipai, bet jį įsigyti nori Gino Rutkausko vadovaujamas bei Mano Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujamas Krasnodaro „Lokomotiv“.

„Loko“ su NBA lygio talentu laikomu italu nori sudaryti ilgalaikę sutartį, tačiau nėra apsisprendusi dėl kito sezono – ar žaidėją pasilaikyti sau, ar išnuomoti kitam klubui.

Jei įvyktų antrasis variantas, tai A.Canka priglausti siekia „Nevėžis“, tapęs tramplinu perspektyviems žaidėjams.

Pernai Kėdainiuose rungtyniavęs Georgios Kalaitzakis yra pakeliui į Atėnų „Panathinaikos“, o jo brolis Panagiotis liks vidurio Lietuvos klube.

Praėjusį sezoną antroje Italijos lygoje A.Canka rinko po 7,8 taško, 4,1 atkovoto kamuolio bei 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos jaunimo turnyre per ketverias rungtynes A.Canka 16,8 taško, atkovojo po 4,3 ir perėmė po 2,3 kamuolio, atliko po 4,3 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 1,8 karto bei rinko po 21,3 naudingumo balo.

Jis buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą.

Eurolygos/Getty Images nuotr./Abramas Canka
Eurolygos/Getty Images nuotr./Abramas Canka

Išsinuomoti „Nevėžis“ siekia ir vokietį Arielį Hukportį, 213 cm ūgio centrą iš Vokietijos, kuris nuo 2018-ųjų metų priklauso Liudvigsburgo „MHP Riesen“ klubui.

Praėjusiame Vokietijos čempionate dičkis žaisdavo po 6 minutes ir pelnydavo po 1,5 taško bei atkovodavo po 1,6 kamuolio.

Praėjusią vasarą vykusiame 18-mečių Europos čempionate A.Hukporti per 20 minučių fiksuodavo 10,1 taško, 6,4 atkovoto kamuolio ir 1,6 blokuoto metimo vidurkius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas