Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ant prekystalio atsidūręs „Olimpas“: „Pirmenybės teisė – Palangos savivaldybei“

Jono Vainausko valdomas Palangos „Olimpas“ išplatino viešą pranešimą, reaguodamas į viešai pateiktą pasiūlymą Klaipėdos rajono savivaldybei.
Jonas Vainauskas Palangos „Olimpo“ rungtynėse
Jonas Vainauskas Palangos „Olimpo“ rungtynėse / Elvio Žaldario/Palangos „Olimpo“ nuotr.

Vienintelis klubo dalininkas J.Vainauskas tik pernai įsigytą klubą siūlo pirkti už 70 tūkst. eurų, pabrėždamas, kad patekimas į Nacionalinę krepšinio lygą („7bet-NKL“) komerciniu būdu kainuotų 100 tūkst. eurų.

Plačiau apie „Olimpo“ pardavimą ir Klaipėdos r. savivaldybėje vykstančias pirkimo diskusijas, artėjančias prie teigiamo atsakymo, aprašėme čia.

Vis dėlto penktadienio popietę pranešimą išplatinęs „Olimpo“ klubas, šiuo metu kovojantis bronzinėje NKL serijoje, pareiškė, jog Klaipėdos rajono savivaldybė nėra vienintelis galimas pirkėjas. Ir netgi pirmenybė teikiama ne jai.

„Informuojame, kad klubas tęsia veiklą ir ieško sprendimų, kaip išlaikyti konkurencingą komandą 2024–25 m. sezone, įtraukiant platesnį dalyvių – dalininkų ar rėmėjų – ratą. Dėl Klaipėdos rajono savivaldybės noro turėti klubą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) pasiūlymas įsigyti klubą, pačios savivaldybės prašymu, ir buvo išsiųstas šiai savivaldybei, – rašoma „Olimpo“ pranešime.

– Vis dėlto siekiant užtikrinti klubo tęstinumą ir finansinį stabilumą, yra kalbamasi su keliomis suinteresuotomis pusėmis. Analogiškas pasiūlymas išsiųstas ir Palangos miesto savivaldybei, kuri turėtų pirmenybės teisę išsaugoti klubą Palangos mieste.“

Verta pažymėti, kad Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai tikina, jog su prašymu įsigyti „Olimpo“ klubą į juos kreipėsi pats J.Vainauskas, o ne atvirkščiai.

Užsiminta, kad iš pradžių prašyta didesnės sumos, bet galiausiai nusiderėta iki 70 tūkst. eurų.

Dmitrijaus Radlinsko nuotr./Palangos „Olimpas“
Dmitrijaus Radlinsko nuotr./Palangos „Olimpas“

Reaguodama į viešą informaciją pranešimą penktadienį išplatino ir Nacionalinė krepšinio lyga, paneigdama J.Vainausko pasiūlyme įrašytą teiginį, jog komercinis kelias į lygos gretas kainuoja 100 tūkst. eurų.

„Nacionalinė krepšinio lyga („7bet-NKL“) nori atsiriboti nuo viešumoje pasirodžiusios informacijos apie nurodomą sumą siekiant į lygą patekti komerciniu keliu. „7bet-NKL“ nėra nustatytos ir patvirtintos sumos klubams, siekiantiems patekti į lygą komerciniu keliu.

Komercines sąlygas nustato ir tvirtina „7bet-NKL“ Vykdomasis komitetas, kurį sudaro 13 klubų atstovų ir lygos prezidentas Šarūnas Kliokys“, – teigiama lygos pranešime.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„7bet-NKL“ prezidentas Šarūnas Kliokys
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„7bet-NKL“ prezidentas Šarūnas Kliokys

Klaipėdos rajono savivaldybės atstovų teigimu, „Olimpo“ klubo ir jam priklausančios „7bet-NKL“ licencijos pirkimu domisi bent keturi miestai.

100 proc. Palangos klubo dalių (buvusių „Kuršių“) J.Vainauskas įsigijo praėjusių metų birželį iš buvusio krepšininko Renaldo Seibučio, kuris nuo šio sezono darbuojasi „Olimpo“ trenerių štabe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas