Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antra Lietuvos krepšinio lyga statoma iš naujo: tvarką kol kas atitinka pusė klubų

Antrosios Lietuvos krepšinio lygos valdymą perėmusi šalies krepšinio federacija (LKF) skelbia, kad naująją tvarką – su tam tikromis išimtimis – kol kas atitinka 10 klubų.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Praėjusiame sezone Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) varžėsi 14 ekipų. Tiesa, dar keturi nauji klubai išreiškė norą prisijungti prie antrojo šalies diviziono.

Perimti antrosios šalies krepšinio lygos valdymą LKF nusprendė birželio pabaigoje, motyvuojant sutartų rungtynių bėdomis.

Verta pažymėti, kad sezono pabaigoje kratos buvo atliktos legendinės šalies komandos Kauno r. „Atleto“ žaidėjų namuose, o 15min kalbintas kovos su sutartomis varžybomis pareigūnas neslėpė, kad įtarimų yra daugiau.

Birželio pradžioje NKL klubai išsirinko naują valdžią – pasitraukusį prezidentą Šarūną Kliokį pakeisdami Modestu Valiuševičiumi.

Modestas Valiuševičius
Modestas Valiuševičius

Vis dėlto jau kitą dieną LKF prabilo apie užmojus nuversti naująją valdžią. 15min žiniomis, pilkasis LKF kardinolas – generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas – rinkimuose palaikė kitą kandidatą – Arvydą Čėsną.

M.Valiuševičius galiausiai atsistatydino pats, inicijuodami ir lygos pokyčius, tačiau LKF savo plano nekeitė – sutartis su „Nacionaline krepšinio lyga“ buvo nutraukta, o antrosios šalies krepšinio lygos valdymą perėmė federacija.

Ketvirtadienį surengtas klubų licencijavimo komisijos posėdis.

Klubų licencijavimo komisija

  • Mindaugas Balčiūnas, LKF generalinis sekretorius​​​​​
  • Audrius Biguzas, LKF teisininkas
  • Rasa Jankauskienė, NKL varžybų direktorė
  • Giedrius Grybauskas, LKF sąžiningo sporto pareigūnas (Integrity officer)
  • Irmantas Zabulis, Finansinis auditorius

Klubai, pretenduojantys žaisti antroje Lietuvos vyrų krepšinio lygoje, turėjo pateikti dokumentus licencijavimui iki liepos 5 dienos.

Penktadienį LKF išplatintame pranešime teigiama, kad patvirtinimų, jog dokumentai pilnai atitinka reikalavimus sulaukė 10 klubų. Tiesa, daliai jų vis dėlto reikės pateikti papildomą informaciją.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Audrius Biguzas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Audrius Biguzas

„Dešimt klubų šiandien dienai iš esmės atitinka licencijavimo komisijos keliamus reikalavimus, nors kai kuriems iš jų teks pateikti daugiau informacijos dėl pagrindinių juridinių ir fizinių asmenų dalyvavimo klubo valdyme. Tokias užklausas klubai gaus netrukus, tačiau matome, kad jų atveju bus viskas tvarkoje ir, iš esmės, šie klubai yra pasiruošę dalyvauti čempionate“, – teigė LKF teisininkas A.Biguzas.

Likę keturi klubai privalės pateikti papildomos informacijos, susijusios finansinėmis ataskaitomis ir vykdomos veiklos faktiniu pagrindimu.

„Licencijavimo procesas parodė, kad keturių klubų veikla reikalauja papildomos analizės. Visų pirma, reikės papildomai pateikti informacijos, įrodančios klubų biudžeto, kaip vieno esminių organizacijos veiklos efektyvumo sąlygų, faktinį pagrindimą.

Tai susiję su esamais žaidėjų, trenerių, aptarnaujančio personalo kontraktais ir kitais finansiniais dalykais. Norime būti tikri, kad organizacijos turi visus reikiamus pajėgumus veiklą vykdyti skaidriai, užtikrinti savalaikį ir stabilų atsiskaitymų su žaidėjais bei kitų finansinių įsipareigojimų vykdymą. Tuo pačiu tai yra ir vienos svarbiausių sąlygų lažybų prevencijai vykdyti, – pažymėjo Mindaugas Balčiūnas.

Patricija Adamovič / BNS/Mindaugas Balčiūnas
Patricija Adamovič / BNS/Mindaugas Balčiūnas

– Antradienį vyks antrasis licencijavimo komisijos posėdis, kurio metu bus išanalizuota papildoma informacija ir priimtas galutinis sprendimas dėl šių klubų pasirengimo dalyvauti čempionate. Taip pat posėdyje bus svarstomas naujų krepšinio organizacijų, pretenduojančių žaisti Lietuvos antrosios vyrų krepšinio lygos nacionaliniame čempionate, vertinimas. Tokių organizacijų, kurios pateikė paraiškas ir išreiškė tokį norą, yra keturios.“

Taigi, teoriškai, rudenį antrajame šalies krepšinio divizione gali startuoti ir 18, ir 10 klubų. Tikslus jų skaičius paaiškės po visų LKF procedūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus