Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 23

Jonavoje triumfavęs „Rytas“ – per žingsnį nuo finalo

Šio LKL sezono sensacija Jonava sausakimša arena pasitiko šalies čempioną Vilniaus „Rytą“, tačiau vietos sirgalių numylėtinai „CBet“ krepšininkai išlyginti pusfinalio serijos rezultato neįstengė. Antradienio vakarą Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pralaimėjo mūšį svečiams iš sostinės – 67:82.
Jaime Echenique
Jefferry Garrettas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių „Rytas“ pirmauja 2-0. Trečiasis mačas bus žaidžiamas sostinėje ketvirtadienį.

Skirtingai nei pirmajame serijos mače, šį kartą „CBet“ metė kur kas rimtesnį iššūkį ir laikėsi iki pertraukos. Po dviejų kėlinių svečiai pirmavo tik dviem taškais (43:41), bet tada padidino apsukas ir į paskutinį mačo ketvirtį išėjo turėdami dviženklį pranašumą (51:41).

Klaikiai iš toli atakavę „CBet“ atkurti intrigos taip ir neįstengė. Šiame mače jonaviškiai pataikė vos 3 tolimus metimus iš 28 (10,8 proc.).

Vilniečius į priekį vedė Marcuso Fosterio (12 taškų), Kendale'as McCullumo (13) ir Elvaro Fridrikssono (15) triumviratas.

Šeimininkų neišgelbėjo net ir solidus Gorano Huskičiaus pasirodymas. Serbas pelnė 15 taškų. Tiek pat pelnė ir Aurimas Majauskas. Jam tai buvo rezultatyviausias LKL mačas karjeroje.

Priminsime, kad vilniečiai gina pernai iškovotą LKL čempionų titulą, tuo tarpu Jonavos komanda tarp keturių stipriausių šalies komandų prasibrovė pirmą kartą istorijoje.

„CBet“: Goranas Huskičius (5 atk. kam.) ir Aurimas Majauskas – po 15, Glynnas Watsonas (1/8 trit.) ir Edvinas Šeškus – po 12, Jeffery Garrettas 8 (11 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Rytas“: Elvaras Fridrikssonas 15 (5 rez. perd.), Kendale‘as McCullumas 13, Marcusas Fosteris 12, Gytis Masiulis 9, Gytis Radzevičius 8.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „CBet“ – „Rytas“ 67:82.

40 min. Mačas baigiasi. Vilniečiai – per žingsnį nuo finalo.

36 min. Glynnas Watsonas pagaliau pataiko tritaškį. Ar tik ne per vėlu? 62:74. Lukas Uleckas puikiai praskrieja po krepšiu. 62:76.

34 min. Jonavai ir toliau fatališkai nekrenta tolimi metimai (2/24), o be jų grįžti bus nepaprastai sunku... 59:72.

33 min. Jonaviškius traukia rezultatyviausią savo LKL mačą karjeroje žaidžiantis Aurimas Majauskas, bet ir „Rytas“ kas kartą randa savo atsaką. 57:70.

31 min. Jonaviečiams bus sunku. „Rytas“ vis tvirčiau kontroliuoja situaciją, o „CBet“ vijurkas Glynnas Watsonas gauna ketvirtą pražangą. 53:65.

III kėlinys. „CBet“ – „Rytas“ 51:61.

28 min. Aurimas Majauskas pelno du su Margio Normanto pražanga, bet Jaime Echenique irgi įsibėgėja. 49:57.

27 min. Jonaviškių puolimas vėl užsikirto, o svečiai iš palengvo persvarą padidino beveik iki dviženklės žymos. Kendale'as McCullumas pataiko tik vieną baudą – 55:46.

26 min. Marcusas Fosteris prideda dar vieną baudą. Lietuvos čempionai turi rekordinį pranašumą – 52:46.

25 min. Marcusas Fosteris pataiko. „Ryto“ pranašumas dar kiek padidėja – 51:46.

23 min. Jonaviškiai vienas po kito leidžia šansus vėjais mesdami nuo baudų metimo linijos. Iš pradžių Dovis Bičkauskis, po to Edvinas Šeškus. Šeimininkai priversti savo varžovus vytis – 46:49.

II kėlinys. „CBet“ – „Rytas“ 41:43.

18 min. Elvaro Fridrikssono vedami vilniečiai labai greitai vėl grįžta į rungtynes. Puikios islando rungtynės, dar vienas tritaškis, jau vienuoliktas taškas ir „Rytas“ jau pirmauja. 37:40.

15 min. Marcusas Fosteris klysta puolime, o jonaviškiai – ant bangos. Goranas Huskičius pelno du su pražanga ir „CBet“ tolsta – 35:29.

12 min. Antrojo kėlinio pradžioje jonaviškių puolimas pradėjo strigti. Pasiteisino Giedriaus Žibėno sprendimas žaisti mažu penketu. Vilniečiai grįžta. Gytis Masiulis lygina rezultatą 25:25.

I kėlinys. „CBet“ – „Rytas“ 25:21.

10 min. Gera šeimininkų atkarpa ir 25:18. Gytis Masiulius tritaškiu mažina atsilikimą.

7 min. Jonaviečiai išsaugo trapų pranašumą – 16:14.

6 min. Gorano Huskičiaus du geri ir rezultatyvūs epizodai. 12:9.

5 min. Edvinas Šeškus ir Marcusas Fosteris apsikeičia taikliais metimais.

4 min. Elvaras Fridrikssonas pataiko iš toli ir vilniečiai pirmąsyk pirmauja. 6:7.

3 min. Jonaviečiai kiek geriau pradeda rungtynes, bet „Rytas“ atsilieka labai nežymiai. 6:4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas