Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nukritusius 3x3 pančius regintis Dainius Novickas: „Darbai dar nebaigti“

Dainius Novickas iškėlė abi rankas į dangų ir puolė nusilenkinėti didžiausioje Paryžiaus aikštėje triumfuojantiems Lietuvos 3×3 krepšininkams.

Jo auklėtiniai specialiai olimpinėms žaidynėms čia iš pastolių pastatytoje įspūdingoje beveik 6 tūkst. vietų arenoje ką tik 21:15 pribaigė Lenkiją ir žengė į olimpinį pusfinalį.

Tarp keturių geriausių rinktinių pasaulyje.

„Viena svajonė išsipildė. Liko kita – medalis, iki kurios trūksta tiek nedaug“, – nykščiu ir smiliumi rodydamas nedidelį tarpelį tarp pirštų emocingą kalbą vėl rėžė Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės vairininkas.

Nuo Baltojo tilto aikštelių iki ryškiausios scenos pasaulyje nukeliavusi Vilniaus mėgėjų krepšinio legenda rytoj diriguos Lietuvos 3x3 rinktinei olimpinių žaidynių pusfinalyje.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dainius Novickas
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Dainius Novickas

„Esu reiklus treneris, bet jau, jau, jau žaidžiame geriau. Nors gal 70 proc. savo potencialo. Vis dar pasitaiko vaikiškų klaidų, neatsitvėrimų, bet jų mažėja. Nebeskubam. Nepataikom, tai nepataikom, bet rodom charakterį, kovojam iki pabaigos“, – auklėtinius gyrė D.Novickas.

Lietuva – Lenkija 21:15

  • Lietuva: Šarūnas Vingelis ir Evaldas Džiaugys – po 9, Aurelijus Pukelis – 2, Gintautas Matulis – 1.
  • Lenkija: Michalas Sokolowskis – 7, Przemyslawas Zamojskis – 5, Filipas Matčakas – 2, Adrianas Boguckis – 1.

Dėl vietos finale mūsiškiai rytoj kausis su Nyderlandais, kuriems grupės etape dramatiškai pralaimėjo minimaliu skirtumu (18:19), po daug aistrų sukėlusios nesportinės pražangos ir įskaityto taško varžovams.

„Darbai dar nebaigti. Tiek nedaug trūksta. Reikia kovoti“, – tęsė D.Novickas, išdėstęs ir rungtynių planą su Nyderlandais.

„Manau, dabar viskas jau turėtų būti gerai. Pančiai nukrito. Žaidėjai jau turėtų mėgautis. Gal pradės pataikyti? – šyptelėjo 3x3 specialistas.

Kipro Štreimikio – LTOK nuotr./Lietuvos triumfas ketvirtfinalyje
Kipro Štreimikio – LTOK nuotr./Lietuvos triumfas ketvirtfinalyje

– Vienintelis olandų ginklas (Worthy) de Jongas. Rungtynėse su jais mes padarėme tą pačią klaidą. Lyg ir užsidengėme W.de Jongą, bet palikome (Arviną) Slagterį su dviem laisvais tolimais metimais. Negalima taip. Prie W.de Jongą galėsime taikyti tą pačią sistemą, tik reikia nepalikti A.Slagterio. Bus šeimyninė dvikova – Kamilė Nacickaitė (kuri yra ištekėjusi už olandų rinktinės žaidėjo Dimeo van der Horsto, – past.) sirgs už olandus, bet mes bandysime juos nuskriausti.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Worthy de Jongas grupės rungtynėse su Lietuva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Worthy de Jongas grupės rungtynėse su Lietuva

Kelyje į pusfinalį lietuviai sutiko iki kaulų smegenų pažįstamus lenkus. Mūsiškiai su kaimynais lenkais netgi drauge ruošėsi šioms olimpinėms žaidynėms, D.Novickas prieš mačą skaičiavo pergalių serijas tarpusavyje, tačiau įspėjo, kad jos anksčiau ar vėliau baigiasi.

„Ne, nebuvo baisu, kad paruošėme juos olimpiadai. Aišku, buvo kalbų, kad bus dabar kaip su Puerto Riku... Bet jeigu gerą užtvarą pastatai ir pataikai, tai viskas turi būti gerai, – tęsė D.Novickas. – Mums reikėjo gerų treniruočių partnerių ruošiantis žaidynėms. Jiems – taip pat.“

Lietuvos 3x3 rinktinės rezultatai grupėje

  • 14:21 su Latvija.
  • 20:21 su Prancūzija.
  • 21:12 su Lenkija.
  • 20:18 su JAV.
  • 21:16 su Kinija.
  • 18:19 su Nyderlandai.
  • 20:18 su Serbija.

Kas pasikeitė, kad lėtai olimpiados starte išjudėjusi 3x3 rinktinė dabar atsidūrė per žingsnį nuo medalio?

„Labiausiai pasikeitė tai, kaip vaikšto kamuolys. Nebėra skubotų sprendimų, bereikalingų pikenrolų ne į tą pusę... Taisytinų dalykų dar yra daug. Vaikiškų klaidelių, tų neatsitvėrimų. Aišku, ne aštuoni, tik du, bet labai skaudūs. Kur kamuolys rieda, o visi stovi ir žiūri, kas jį paims. Aišku, gal nuovargis? Patinka, kad kaunamės kaip komanda, kad metame į krepšį, nors ir nepataikome, bet tada atsiriša rankos kitiems.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Triumfuojanti Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Triumfuojanti Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė

Pavyzdžiui, Šarūnas Vingelis – jį taip gaudo, kad kitiems, mūsų dideliems, yra lengviau žaisti. Pagaliau ir dvigubą užtvarą pradėjom daryti. Tada ir Šarūnui daug lengviau“, – geriausias rungtynes olimpiadoje kol kas sužaidusį rinktinės taikliarankį gyrė D.Novickas.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Šarūnas Vingelis
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Šarūnas Vingelis

„Aš Šarūnu tikėjau nuo pat pradžių. Jis buvo ir karjerą jau baigęs, nebesportavo, dirbo pensionate. Pasiėmiau jį, nes žinau, kokią jis turi ranką. Gal charakteris jo kiek per geras krepšiniui, bet visa komandą jį stūmėm į priekį ir pagaliau pastūmėm. Aš jam sakau, kad jis išsimeta tobulus metimus. Jis pats nori mesti tik užtikrintus, nes, neva, komandos draugai pyks. Sakau, pažiūrėk, kokius sudėtingus meta kiti. Tikėjau juo nuo pat pradžių“, – pakartojo 3x3 rinktinės treneris.

– Noriu padėkoti ir vyrams, kurie liko Lietuvoje. Mariui (Užupiui) ir (Dariui) Tarvydui. Be jų šitos rinktinės nebūtų. Mes visi šeši sportavome, ruošėmės nuo vasario mėnesio. Suprantu, kaip jiems sunku, kad jų čia nėra, bet be jų čia esantys nebūtų pasiruošę. Visiems ačiū!“

Kitame pusfinalyje rytoj kausis be pralaimėjimų kol kas žygiuojantys olimpiniai čempionai latviai ir ketvirtfinalyje vienus iš didžiausių favoritų serbus sensacingai eliminavę šeimininkai prancūzai.

Pusfinaliai ir finalai – didysis dėl aukso bei mažasis dėl bronzos – vyks rytoj vakare.

Visą Lietuvos sportininkų tvarkaraštį Paryžiuje rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas