Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26

M.Balčiūnas – apie ramybę dėl I.Brazdeikio, neišspręstą Sabo klausimą ir jaunimą rinktinėje

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną sukrėtė žinia apie dar vieną nacionalinės rinktinės netektį. Šalies krepšinio galva viliasi, kad atsivėrusias rinktinės spragas sėkmingai užkamšys perspektyvus jaunimas: „Manau, kad jaunoji karta mums pateiks labai malonių siurprizų“, – 15min sakė M.Balčiūnas, apžvelgęs aptrupėjusius nacionalinės komandos kontūrus ir dėl to visai nemažėjančius pasaulio čempionato lūkesčius.

Ieškodami paguodos sirgaliai mintimis vis grįžta į 2010-uosius metus, kai visų nuvertinta ir nutrupėjusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė su Linu Kleiza priešakyje iš Turkijoje vykusios pasaulio taurės pirmą kartą sugrįžo su medaliais.

Į panašią situaciją brenda ir dabartinė nacionalinė komanda, kuriai vadovauja Eurolygoje šį sezoną sužibęs Kazys Maksvytis.

Jau dabar aišku, kad šią vasarą Lietuvos rinktinei Filipinuose vyksiančiame pasaulio čempionate dėl įvairių priežasčių padėti negalės būrys žaidėjų – Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, klaustukai kabo ties Domanto Sabonio, Igno Brazdeikio ir Artūro Gudaičio pavardėmis, o prie neatvyksiančių žaidėjų sąrašo pirmadienio popietę buvo prirašytas ir dėl čiurnos traumos po chirurgo skalpeliu atsigulęs Arnas Butkevičius.

„Mes to nenumatėme. Visos naujienos yra nemalonios, kurios liečia rinktinėje negalinčius žaisti krepšininkus, bet ši – ypač sunki, nes pats karjeros piką išgyvenantis Arnas Butkevičius buvo labai motyvuotas žaisti.

Labai nesmagu, bet žaidėjo sveikata yra svarbiausias dalykas. Svarbu, kad jis susitvarkytų ir išsivalytų čiurną taip, kaip reikia. Arnas ateityje bus labai svarbus rinktinės žaidėjas, – portalui 15min sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Kiek aš žinau, Arnas negalvojo, kad viskas eisis taip sudėtingai. Jis jautė, kad su čiurna nėra gerai, bet sportininkams nuolat ką nors skauda. Jis galvojo, kad intervencija bus minimali, kažką šiek tiek pakoreguojant. Ši naujiena visiems buvo išties nemaloni.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas

M.Balčiūnas viliasi, jog jau šią vasarą už rinktinės užsikabinti ir joje įsitvirtinti pavyks jauniesiems šalies talentams – Mantui Rubštavičiui, Deividui Sirvydžiui ir Ąžuolui Tubeliui, tačiau jis neatmeta ir Domanto Sabonio bei Igno Brazdeikio atvykimo klausimų.

Pastarojo situacija, pasak M.Balčiūno, nuteikia itin pozityviai.

„Mes bendravome su Ignu prie pietų stalo dar prieš jam išvykstant į Kanadą. Pakalbėjome, kad dabar jam duodame poilsio, o nuo liepos pirmos savaitės pradėsime kontaktuoti. Tikrai nebuvo jokio net mažiausio požymio, kad jis nenorėtų, negalėtų ar kažkokios priežastys jam neleistų žaisti rinktinėje. Esu tikras, kad Ignas rinktinėje bus“, – 15min sakė LKF generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas